Multirola Shimano
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Multirola Shimano
Pozdravljeni.
Pred kratkim sem kupil palico Shimano Catana BX 30-50lb za panulanje, sedaj pa se odločam med rolama Shimano TLD25 in Tyrnos30.
Moti me sledeče; opazil sem, da ima večina multirol ročko na desni strani, kar pomeni, da palico držiš v levi roki!
Je to normalno, ali obstajajo modeli za desničarje?
Če ve kdo kaj o več o tem vas prosim za odgovore!
In pa seveda še to kakšno rolo priporočate.
Hvala, lp
Pred kratkim sem kupil palico Shimano Catana BX 30-50lb za panulanje, sedaj pa se odločam med rolama Shimano TLD25 in Tyrnos30.
Moti me sledeče; opazil sem, da ima večina multirol ročko na desni strani, kar pomeni, da palico držiš v levi roki!
Je to normalno, ali obstajajo modeli za desničarje?
Če ve kdo kaj o več o tem vas prosim za odgovore!
In pa seveda še to kakšno rolo priporočate.
Hvala, lp
fishing fanatic
Palica in multirola za velike ribe BGF, se mora držat z levo roko , ampak tako, da so kolesca , ali kolesce, katera so namesto ringov, vodila vrvice, obrnjene navzgor, tako da praktično vrvica pri utrujanju ribe potiska kolesca dol, ker tako precej manj trpijo, kot če je normalno obrnjena palica in vrvica vleče rinke in kolesca dol. Tudi palica je bolj enakomerno obremenjena, če je rola obrnjena gor. In pri taki drži , navijaš normalno z desno roko.
LP
LP
- Tuna
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Murter
- Kontakt:
Obe roli sta kvalitetni, Tyrnos30 je razred višje - tudi po ceni. Za ribe tudi do 30 kg pri panuli je TLD 25 popolnoma dovolj. Ima sicer samo eno brzino, ne zahteva pa nobenega vzdrževanja. Ne ena ne druga nimata vodila. Jaz imam štiri TLD 25 že 10 let in nikoli ni bilo nobenih problemov. Potem sem kupil pa še dve PENN Int. 30, ki sta bili lepi in zlati a sta že po prvi sezoni začeli rjaveti. Nikoli več.
S Tyrnos30 pa nimam izkušenj, pravzaprav je nisem še videl pri nas. Je verjetno neka vmesna kvaliteta med TLD in TIAGRA modeli, vsekakor dobra rola, če ti ni žal denarja.
S Tyrnos30 pa nimam izkušenj, pravzaprav je nisem še videl pri nas. Je verjetno neka vmesna kvaliteta med TLD in TIAGRA modeli, vsekakor dobra rola, če ti ni žal denarja.
Meni je popolnoma jasno, da se palica drži tako, da so rinki obrnjeni navzgor.. ampak nekak mi ne sede držat palico z levo roko. Očitno ni izbire in se bom moral privadit.
Kar pa se tiče multirol z vodilom za laks, sem slišal, da so pogosto problemi, ker se laks zapentlja.
Ima kdo kej izkušenj s tem?
Med rolami z vodilom je mogoče tudi tole dobra izbira - Shimano charter special 2000LD. Sicer malo starejši model ampak po zelo ugodni ceni.
Mnenja?
Kar pa se tiče multirol z vodilom za laks, sem slišal, da so pogosto problemi, ker se laks zapentlja.
Med rolami z vodilom je mogoče tudi tole dobra izbira - Shimano charter special 2000LD. Sicer malo starejši model ampak po zelo ugodni ceni.
Mnenja?
fishing fanatic
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
ROLE????
Lepo se sliši vse to.
Pa je kaj navijat, oz. kaj se sedaj lovi?
Čez par dni grem proti Kornatom, pa me zanima ali se kaj lovi???
Hvala za odgovor.
l.p. Ervin
Pa je kaj navijat, oz. kaj se sedaj lovi?
Čez par dni grem proti Kornatom, pa me zanima ali se kaj lovi???
Hvala za odgovor.
l.p. Ervin
štrumf napisal/-a:Meni je popolnoma jasno, da se palica drži tako, da so rinki obrnjeni navzgor.. ampak nekak mi ne sede držat palico z levo roko. Očitno ni izbire in se bom moral privadit.
Mnenja?
To rolo poznam, ker jo ima kolega. Jo pa uporablja tako za BGF, kot za lov na soma ( Najtežji do sedaj 81 kg ). Sem ga povprašal kako in kaj, in pravi da je odlična in prava. Na njo gre 420 m , 0,40 vrvice, kar ti bo kar zadosti, še posebej če boš uporabljal pleteno. Palice ne poznam iz lastnih izkušenj, ima pa dobre ocene. Z poštnino te oboje pride nekaj več kot 100 €. Rola pa je za levičarje, torej palica v desni roki.
http://cgi.ebay.de/Multirolle-Offshore- ... 53e162545d
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... FP:DE:1123
LP
Za letos bo Catana kar dobra, drugo leto pa morda Tiagra (govorim o palicah), odvisno od prijema ; )
Drugače pa kar se role tiče sem se že odločil in kupil Tyrnos 30. Izgleda vredu, deluje kvalitetno, jutri pa šibam na morje in sporočim kako se obnese še v praksi ; )
Hvala vsem za odgovore.
LP in dober prijem!
Drugače pa kar se role tiče sem se že odločil in kupil Tyrnos 30. Izgleda vredu, deluje kvalitetno, jutri pa šibam na morje in sporočim kako se obnese še v praksi ; )
Hvala vsem za odgovore.
LP in dober prijem!
fishing fanatic
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta