Volnica za igle
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Volnica za igle
Lep pozdrav vsem po dolgem času...
Ali morda kdo ve, kje v LJ ali bljižnji okolici prodajajo volnico za lov igel.
Pregledal sem nekaj internetnih trgovinic, a našel nisem nič.
Ali morda kdo ve, kje v LJ ali bljižnji okolici prodajajo volnico za lov igel.
Pregledal sem nekaj internetnih trgovinic, a našel nisem nič.
Sve će to narod da pozlati!
VOLNICA
Lep pozdrav.
Mislim, da sem jih jaz nabavil v ribiški trgovini v BTC-ju, točno pod Emporiumom.
Imaš v rumeni in rdeči barvi.
Imam boljše izkušnje z rdečo barvo.
l.p . Ervin .....Dravograd
Mislim, da sem jih jaz nabavil v ribiški trgovini v BTC-ju, točno pod Emporiumom.
Imaš v rumeni in rdeči barvi.
Imam boljše izkušnje z rdečo barvo.
l.p . Ervin .....Dravograd
PREJICA ZA IGLICE
Eno vprašanje.
Sam že nekaj časa lovim na to prejico.
Vozim okoli 2-3 N/M, zadaj vlečem prejico, katero navežem direktno na laks, in spustim za čolnom kakšnih 50 metrov.
Tu pa tam se res ulovi kakšna iglica, vendar pa nimam neke super pozitivne izkušnje s to stvarjo.
Vseeno imam boljšo izkušnjo z vodno kroglo, malo večji trnek in na trek kot bvabo manjšo girico, katere sam nalovim z mrežico.
Ali se mogoče prejica montira kako drugače na laks.
l.p. Ervin
Sam že nekaj časa lovim na to prejico.
Vozim okoli 2-3 N/M, zadaj vlečem prejico, katero navežem direktno na laks, in spustim za čolnom kakšnih 50 metrov.
Tu pa tam se res ulovi kakšna iglica, vendar pa nimam neke super pozitivne izkušnje s to stvarjo.
Vseeno imam boljšo izkušnjo z vodno kroglo, malo večji trnek in na trek kot bvabo manjšo girico, katere sam nalovim z mrežico.
Ali se mogoče prejica montira kako drugače na laks.
l.p. Ervin
racOOn napisal/-a:Pravi ribič, Koseze...
Pa hitro pojdite po njo, zdaj okoli dopustov je običajno zmanjka, vsak kupuje po 10kom rumene, sem imel vedno probleme z nabavo, 10kom imate dovolj vsaj za 3 sezone po 3 tedne.
Meni in tudi večini drugih se je pokazala najboljša navadna rumena, obstaja tudi rumena s svetlečo srebrno nitko, ampak imam raje navadno rumeno. Pa še enkrat povem, 50-70m za čolnom, direktno navežeš na najlon 0.25mm, brez svincev in ostalega, hitrost 5 vozlov po GPS ne manj, lahko tudi glisira prejica na površini. Če vozite počasneje iglice ne skačejo tako odločno ampak samo plavajo za vabo, sem preveril pod vodo. Rola ne sme biti zategnjena, ampak le toliko da upor morja ne vleče najlon iz role, iglici pa pustimo 2-3m da potegne, zmanjšamo hitrost, najbolje je ustaviti čoln in zelo nežno in počasi vlečemo iz vode, da se ne staktne s prejice. Če je ne dobite v 10min iglic trenutno na tem področju ni in se prestavite, kam drugam. To je vse kar rabite vedeti o lovu iglic.
Še en filmček iz prakse
http://www.youtube.com/watch?v=j-DNLy3MvkI
IGLICE
OK, dober si ti Gaso....
Sedaj mi je pa že bolj jasno.
l.p. iz Drg.
Sedaj mi je pa že bolj jasno.
l.p. iz Drg.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost