Motorni hvala za pomoč. Točno tole sem iskal... Evo prilepim še za ostale v kolikor bo koga zanimalo
Uvod
Zaradi naravnih danosti in varstva ribolovnih virov je športni in rekreacijski ribolov na morju v Republiki Sloveniji urejen z zakonom. Oseba, ki bi želela izvajati športni ribolov iz čolna, je dolžna pridobiti dovoljenje.
Ribolov z obale je prost, če se odvija na predpisan način.
Kdo
Katerakoli oseba, ki je članica društva za športni ali podvodni športni ribolov na morju, ki je član društva zveze za športni ribolov na morju.
Kje in kako
Član društva predloži društvu zahtevek za dovoljenje. Društvo zbere vse prijave svojih članov in jih posreduje zvezi za športni ribolov skupaj s pristojbino in upravnimi taksami. Zveza društev posreduje vloge svojih članov Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in in prehrano v reševanje
Sankcije
mandatna kazen 208,65 € (50.000 SIT) ob izvajanju športnega ribolova iz plovila oziroma športnega ribolova s podvodno puško brez dovoljenja, za posamezne prekrške ob izvajanju športenga ribolova pa se obvezno izreče tudi varstveni ukrep trajnega odvzema plovila, ter ribiške opreme in odvzame premoženjska korist (ulov).
Zanimiv je stavek iz uvoda.... Ribolov z obale je prost, če se odvija na predpisan način... Torej če ne grem loviti iz čolna ne potrebujem dovolilnice. oz. če skočim v morje iz obale in grem lovit s harpuno mi nihče nič ne more???? Hmmm tole je pa malo čudno spisano
Glede kazni me pa zanima ali je možna tudi polovička? kot pri cestnih prekrških. Najbrž je odgovor DA.
Sicer sem pod vprašanji in odgovori našel odgovor, da moraš biti obvezno v klubu. Tako, da se bo treba nekam včlanit.
Lp Andrej