Podvodni ribolov

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Podvodni ribolov

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Avg 23, 2010 12:45

Pozdravljeni,

Sem že prebrskal celoten forum pa še zmerom nisem siguren kaj potrebuješ pri nas če loviš z puško. Za HR je veliko napisanega kakšno je pa stanje pri nas? Opremo imam tako, da si vsake toliko časa nalovim kakšno večerjico, lovim pa na črno.... :? Prosim ne me kregat ker vem, da to ni OK ampak če sm pa lačn :D
Torej.. lovim izključno pri nas in me zanima kaj vse potrbujem (katere papirje) =, da me ne bodo oglobili....

Hvala za pomoč, če pa sem kje na forumu kaj spregledal pa brez zamere.

Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Avg 23, 2010 14:25

Evovii,

pri nas ne potrebuješ nobenih papirjev za podvodni ribolov, ker se jih ne izplača imeti, kajti NI RIB!
Vse ribe pred slovensko mejo pomeče ven naš MareC že na Hrvaškem :lol: Poglej si njegove fotke :lol:

LP
:lol:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Avg 24, 2010 08:38

Ja sem vidu njegove fotke... raztura... Kaj misliš kakšna majhna mu pa vseeno ugre čez mejo ?? :D :D Me bo mogu enkrat za vajenca uzet, da mi malo razloži tehniko.

Ne resno ali ima kdo informacije kakšne paprije rabiš, da nimaš problemov? Oz. kakšne so kaj kazni pri nas? :oops:
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » To Avg 24, 2010 11:40

Če se prav spomnim, moraš biti član kakega kluba/društva podvodnih lovcev. Se sem in tja udeležit kakšnega tekmovanja in kupit letno dovolilnico.
Sve će to narod da pozlati!
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Avg 24, 2010 22:10

joeloe hvala za odgovor. Ali ima morda kdo še kakšne bolj konkretne informacije? Predvsem me zanima kakšna kazen je zagrožena če te dobijo?

Lp Andrej
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Če Avg 26, 2010 20:03

Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Pe Avg 27, 2010 07:42

evovii napisal/-a:joeloe hvala za odgovor. Ali ima morda kdo še kakšne bolj konkretne informacije? Predvsem me zanima kakšna kazen je zagrožena če te dobijo?

Lp Andrej

Če bi vpršala strica Googla, bi videl, da je za te sorte informacije pri nas najboljša stran www.h2oteam.com.
Na njihovem forumu, boš našel točen odgovor na svoje vprašanje.
joeloe
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a joeloe » Pe Avg 27, 2010 07:43

evovii napisal/-a:joeloe hvala za odgovor. Ali ima morda kdo še kakšne bolj konkretne informacije? Predvsem me zanima kakšna kazen je zagrožena če te dobijo?

Lp Andrej

Če bi vpršala strica Googla, bi videl, da je za te sorte informacije pri nas najboljša stran www.h2oteam.com.
Na njihovem forumu, boš našel točen odgovor na svoje vprašanje.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Avg 27, 2010 07:49

Motorni hvala za pomoč. Točno tole sem iskal... Evo prilepim še za ostale v kolikor bo koga zanimalo

Uvod
Zaradi naravnih danosti in varstva ribolovnih virov je športni in rekreacijski ribolov na morju v Republiki Sloveniji urejen z zakonom. Oseba, ki bi želela izvajati športni ribolov iz čolna, je dolžna pridobiti dovoljenje. Ribolov z obale je prost, če se odvija na predpisan način.

Kdo
Katerakoli oseba, ki je članica društva za športni ali podvodni športni ribolov na morju, ki je član društva zveze za športni ribolov na morju.

Kje in kako
Član društva predloži društvu zahtevek za dovoljenje. Društvo zbere vse prijave svojih članov in jih posreduje zvezi za športni ribolov skupaj s pristojbino in upravnimi taksami. Zveza društev posreduje vloge svojih članov Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in in prehrano v reševanje

Sankcije
mandatna kazen 208,65 € (50.000 SIT) ob izvajanju športnega ribolova iz plovila oziroma športnega ribolova s podvodno puško brez dovoljenja, za posamezne prekrške ob izvajanju športenga ribolova pa se obvezno izreče tudi varstveni ukrep trajnega odvzema plovila, ter ribiške opreme in odvzame premoženjska korist (ulov).

Zanimiv je stavek iz uvoda.... Ribolov z obale je prost, če se odvija na predpisan način... Torej če ne grem loviti iz čolna ne potrebujem dovolilnice. oz. če skočim v morje iz obale in grem lovit s harpuno mi nihče nič ne more???? Hmmm tole je pa malo čudno spisano :oops:

Glede kazni me pa zanima ali je možna tudi polovička? kot pri cestnih prekrških. Najbrž je odgovor DA.

Sicer sem pod vprašanji in odgovori našel odgovor, da moraš biti obvezno v klubu. Tako, da se bo treba nekam včlanit.

Lp Andrej
renton
Poročnik fregate
Kraj: portorož

vpr...

OdgovorNapisal/-a renton » Ne Mar 20, 2011 21:26

Mam vprašanje če kdo ve kje je dovoljen podvodni ribolov na slovenski obali. Sicer sem nekaj slišal okoli pirana.Ali pa vsaj kakšen namig kje bi se o tem informiral.

hvala za vaš čas.
Vozi z glavo in ne z rokami.
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

Re: vpr...

OdgovorNapisal/-a Slootack » Po Mar 21, 2011 06:24

renton napisal/-a:Mam vprašanje če kdo ve kje je dovoljen podvodni ribolov na slovenski obali. Sicer sem nekaj slišal okoli pirana.Ali pa vsaj kakšen namig kje bi se o tem informiral.

hvala za vaš čas.

P R A V I L N I K o prostočasnem ribolovu na morju
Člen 6
(3) Športnega ribolova s podvodno puško se ne sme izvajati:

– tako, da se moti ali ovira izvajanje gospodarskega ribolova in ribogojstva;
– s plovila, v katerem je naprava za dihanje pod vodo;
– z uporabo vlečnih vozil ali z vleko s površinskim plovilom;
– bližje kakor 200 metrov od označenih objektov za gojenje morskih organizmov;
– bližje kakor 50 metrov od stoječih pravilno označenih mrež;
– v pristaniščih;
– na kopališčih v obdobju od 1. maja do 30. oktobra.

(4) V času izvajanja športnega ribolova s podvodno puško je obvezna uporaba signalne boje minimalne prostornine 10 litrov, ki mora biti z vrvjo povezana z izvajalcem športnega ribolova s podvodno puško.
renton
Poročnik fregate
Kraj: portorož

uuu...

OdgovorNapisal/-a renton » Po Mar 21, 2011 16:50

Enkraten odgovor slootack !
Sedaj pa moram samo še ugotovit katere točke se smatrajo "za kopališče" in si porihtat papirje. oleee...bom danes probal še malo po "google" če bom mel kaj sreče.
Vozi z glavo in ne z rokami.
torres31
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a torres31 » Sr Mar 20, 2013 13:31

Za začetek kaj bi mi priporočili harpuno na zrak ali na elastiko
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Mar 20, 2013 19:45

Na elastiko :)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Mar 21, 2013 06:44

alesjo napisal/-a:Na elastiko :)

Na dve, ker boš ribe od daleč gledal. Tistih v luknjah pri nas skoraj ni, se pa pogosto naleti na ciplja, večjo iglico in jato salp. Orade... so, ampak redke in le tja do 300 g. Največkrat sem nanjo naletel na obali ob parkirišču, kjer se čisto ob obali vleče školjčišče klapavic.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost