Barakuda

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

Barakuda

OdgovorNapisal/-a nemo » Pe Apr 20, 2007 05:56

V pristaniscih juznega Mediterana se pozimi zadrzujejo mlade barakude in sicer jih najveckrat vidimo ponoci, ko pocasi krozijo pod reflektorji ki osvetljujejo pomole.Dolgo vitko telo prepoznamo po sivo kovinski barvi z precnimi temnejsimi lisama in spicasti glavi z svetlimi ocmi. Zelo elegantno in pocasi plavajo na meji osvetljenega in teme in cakajo na manjse ribe, ki jih nato bliskovito zgrabijo z svojimi ostrimi zobmi. Lovi se jih lahko z lazjim priborom za spining in Rapalo manjsi dimenzij . Najboljse rezultate sem dosegel z sivo-srebrnimi, ki ne plavajo globoko ali pa samo po povrsini. Barakuda je posebej, ce je mlajsa, zelo radovedna in bo sledila vabi, a ce jo vlecemo precej hitro, jo bo instiktivno napadla. Njeno meso je okusno, toda neketeri opozarjajo, da se pri njih kakor pri vecini plenilcev nabirajo v organizmu skodljive snovi iz manjsih rib s katerimi se hrani.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
simon
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a simon » So Apr 21, 2007 18:24

Nemo, tvoji prispevki so prima. Žal mi je riba zaenkrat dišala le na krožniku, samega ribolova pa se nisem šel. Mogoče bom poskusil v letošnji sezoni. Sem pa popolni laik... Obstaja mogoče kakšna knjiga na to temo, ki bi jo priporočal čistemu začetniku? :wink:

lp in hvala
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » So Apr 21, 2007 21:32

imas mogoce kasno sliko rapale,ali pa stevilko.Jest sem se veliko zabaval s temi vabami,pa nikakor ne najdem ta prave za to ribo.
Lp
admiral
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a admiral » Sr Maj 16, 2007 18:54

Tole je sicer res že malo staro toda ali kdo ve za kakšno dobro knjigo o
ribolovu in ribah pri nas!
Krašnjan
Poročnik fregate
Kraj: Krašnja

Knjiga o ribolovu

OdgovorNapisal/-a Krašnjan » To Mar 18, 2008 21:01

Ne vem iz katerh knjig si bogatite znanje o ribolovu, jaz si največ pomagam iz knjige " S TRNKOM PO JADRANU". Avtor knjige je gospod
Žarko Benčić. Dobi se jo tudi preko spletne trgovine.

Lep pozdrav.

Vsem ribičem pa dober ulov!
atilone
Admiral

Re: Knjiga o ribolovu

OdgovorNapisal/-a atilone » To Mar 18, 2008 21:48

Krašnjan napisal/-a:Ne vem iz katerh knjig si bogatite znanje o ribolovu, jaz si največ pomagam iz knjige " S TRNKOM PO JADRANU". Avtor knjige je gospod
Žarko Benčić. Dobi se jo tudi preko spletne trgovine.

Lep pozdrav.

Vsem ribičem pa dober ulov!

Pa tudi knjiga starejšega datuma; Sportski ribolov na Jadranu, je precej uporabna.Avtor Josip Bassioli, se mi zdi.
Dober prijem!
LP
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Sr Mar 19, 2008 08:12

Trenutno sem z barko v genovi in tukaj sem slisal ze celo vrsto zanimivih zgodb o 2kg oradah, velikih brancinih in se marsikaj. Trenutno je morje se precej mrzlo in se ni uspehov. Nazadnje sem ujel par kalamarov, ki sem jih zmrznil za vabo za kasneje, bom pa porocal, ko se zacne lov. Pred zunanjim valobranom so ribici pred par dnevi na dnu ujeli z kocami 2 toni razne ribe, tako, da riba je, le se do obale mora.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost