Dovolilnica-še enkrat
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Dovolilnica-še enkrat
Do tu razumem. Ampak kje je razlika med rekreativno in ono drugo dovolilnico? Ali ni v Cro le ena sorta za tujce? Ki stane na mesec 700 kun in dovoljuje 2 palici in 1 puško? Iz barke, seveda. Če se motim, me prosim popravite.
CUM GRANO SALIS
-
superpuntar
- Kapitan
Glede dovolilnice;
Imaš:
za ŠPORTNI ribolov
za REKREACIJSKI ribolov
Glavna razlika je v tem, da moraš za nabavo športne imeti tudi izkaznico - članstvo v HR ali SLO zvezi za ribolov na morju. To košta 50 kn letno, oz 150 če te našuntajo, da se včlaniš še v kluib.. ni obvezno..
Rekreacijsko lahko kupiš brez članstva..
Tujci lahko kupujemo ti dve varjanti, za 60/150/300/700kn / dan/3dni/teden/mesec.
Kar se pa pravic pri riblovu tiče je pa razlika razvidna iz pravilnikov o športnem in rekreacijskem ribolovu. na kratko pa: samo s ŠPORTNO lahko loviš s puško. Drugače sta si zelo podobni, edino še pri lovu glavonožcev je neka razlika - s športno naj nebi imel pravice za lov lignjev (kolikor jaz razumem), samo zelo zelo dvomim, da ti bi kdo zaradi tega zamoril.
Skratka, če želiš loviti s puško - NUJNO dovolilnica za ŠPORTNI ribolov.
Cene so pa enake..
Imaš:
za ŠPORTNI ribolov
za REKREACIJSKI ribolov
Glavna razlika je v tem, da moraš za nabavo športne imeti tudi izkaznico - članstvo v HR ali SLO zvezi za ribolov na morju. To košta 50 kn letno, oz 150 če te našuntajo, da se včlaniš še v kluib.. ni obvezno..
Rekreacijsko lahko kupiš brez članstva..
Tujci lahko kupujemo ti dve varjanti, za 60/150/300/700kn / dan/3dni/teden/mesec.
Kar se pa pravic pri riblovu tiče je pa razlika razvidna iz pravilnikov o športnem in rekreacijskem ribolovu. na kratko pa: samo s ŠPORTNO lahko loviš s puško. Drugače sta si zelo podobni, edino še pri lovu glavonožcev je neka razlika - s športno naj nebi imel pravice za lov lignjev (kolikor jaz razumem), samo zelo zelo dvomim, da ti bi kdo zaradi tega zamoril.
Skratka, če želiš loviti s puško - NUJNO dovolilnica za ŠPORTNI ribolov.
Cene so pa enake..
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 1 gost