Morski psi napadajo Jadran

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

Morski psi napadajo Jadran

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Mar 29, 2008 22:11

Berem novi časopis, V času št. 01/08 z naslovom: Invazija morskih psov na Jadranskem morju.
Predstavnik zadarske policije je prejšnjo soboto za javnost obelodanil pretresljivo novico da so v Povljani na otoku pagu domačini našli poginjenega morskega psa, ki je v dožino meril kar polčetrti meter!!!!
Prav tako so lokalni ribiči v bližini poginule živali opazili še sedem manjših morskih psov!!!! Oceanologi iz Splita bodo tej zadevi poskusili priti do dna, predvsem pa poskušajo pomiriti lokalne prebivalce Povljane.
Imam občutek, da bomo zaradi ekologije bolj na barki kot v vodi.
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Mar 29, 2008 22:16

Dodajam povezavo internetne strani, kjer je slika in še opis.

www.ezadar.hr/clanak/zenka-morskog-psa- ... ujnog-juga
theuros
Kapitan

Re: Morski psi napadajo Jadran

OdgovorNapisal/-a theuros » Ne Mar 30, 2008 10:51

Novinec napisal/-a:Imam občutek, da bomo zaradi ekologije bolj na barki kot v vodi.

iz enega drugega foruma:
Ljudje v enem letu pobijemo 100 miljonov morskih psov. Morski psi fentajo približno 10 ljudi. V 5 primerih so bili sprovocirani, v 3 so zamenjali plavalca za plen in samo pri dveh se res ne ve kaj jih je pičlo. Vsako leto umre 200 ljudi zaradi kokosovih orehov. Kaj je zdej bolj nevarno, morski psi ali kičaste palme?

Morski pes je na zemlji že okrog 450 milijonov let!

Strah pred morskim pesom na Jadranu je pretiran.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Mar 30, 2008 11:04

Jaz osebno, se raje kopam ali potapljam v bližini morskih psov( dobro, velikih belih bi se res izogibal ), kakor pa se vozim po naših cestah. Je pa res, da bo prej izumrl morski pes, kakor pa idioti, kateri pobijajo predvsem druge , na naših cestah.
Kot je že napisal moj predhodnik, se morskih psov res ni treba bati ( določen respekt je seveda priporočljiv ), še najmanj pa v Jadranu.
LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Mar 30, 2008 19:29

Oba predhodnika imata prav, vendar imam pred temi živalmi veliko strahopoštovanje. Jaz jim nič ne bi naredil, vendar kaj pa on ve a sem jaz v redu ali ne.
Ta s kokosom pa je dobra.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Mar 30, 2008 20:43

Hahaha, ja žal riba res ne ve, da si ti dober dečko. :D
No se pa strinjam, da je nevarnost res minimalna ali bolje rečeno zanemarljiva...

LP
nosiesta
Poročnik bojne ladje
Kraj: MB - okolica

OdgovorNapisal/-a nosiesta » Ne Mar 30, 2008 22:08

a morskega psa da so v morju našli?
hudiča...
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Sr Jul 09, 2008 09:33

Več kot 40 let že plujem in se potapljam po Jadranu, pa sem šele lani na potovanju v Grčijo prvič videl morskega psa. Dolg je bil kake 4 metre. Seveda sem ga občudoval samo iz barke. Vkljub temu pa bo kar držalo kar sem tudi sam vedno rekel, ko so me sprašavali ali se ne bojim morskega psa ko se potapljam, več verjetnosti je da bom umrl na cesti ko se vozim na Jadran, kot pa od te živalce. Baje je letni davek na cesti kar 500 življenj, za morskega psa pa še nisem slišal, da bi na Jadranu v teh letih koga napadel. lp vsem! :wink:
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Sr Jul 09, 2008 10:12

Ampak mora pa biti zanimivo ko se potapljaš med grebeni in zagledaš morskega psa. Se mi zdi da je v tistem trenutku plavalec Mankoč vajenec. :D
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Jul 09, 2008 17:06

V Zagorju je živel rudar, ki je šel v penzijon, kljub temu, da ga je v jami večkrat "povohala" smrt. Pa ji je ušel. Vedeno je rekel, da ga ni strah smrti in da je vedno vedel, da ji bo ušel. Po enem mesecu penzijona (pravzaprav je šele koristil zadnji dopust) pa mu je nad kaučem v dnevni sobi padla slika na sence in je umrl doma.
Nesreča ne počiva in nikoli ne veš kje te čaka. Na morju pa je lahko tudi tako, se potopiš ali plavaš, in te ugrizne. Kaj veš kaj ga je pičlo? Vedno je eden prvi.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Sep 09, 2008 14:40

Ko bi saj kakšen 300kg na moj trnek skoču. Z modruljem ali pa z lisico bi bil najbolj zadovoljen.
FISHING & SAILING IS LIFE
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Sep 09, 2008 17:49

El Capitano,

dokler katerega ne ujameš, si lahko pogledaš vsaj slike:

http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1126

Jaz še vedno raje fotografiram kot lovim, ampak te slike na žalost niso moje :cry: So mi pa zelo všeč, zato spet delam reklamo zanje.

V Jezerih sem srečal pred tremi leti čisto pravega admirala, ki je bil pred hmmm leti, ko sem prebil svoje JLA mornariško leto, moj veliki šef. Gospod je že malo v letih, še vedno pa navdušen pomorščak in ima sedaj tam doli privez za svojo barko. Pred kakimi štirimi leti je hodil lovit tune. Če se ne motim, se ni udeleževal Big Game lova, pač pa je šel ven sam s svojo barko večkrat za daljši čas. Sklepam, da v zimskih mesecih, ker je opisoval, da ga je zeblo. Lepo ga pozdravite, ko ga tam srečate.

LP Francelj
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Sep 11, 2008 12:28

Francelj,
Slike so zelo lepe! Nekaj morskih psov sem videl že zelo od blizu.
Želim ti obilo uspeha pri fotografiranju, jaz zaenkrat ostajam pri ribolovu.

Pozdrav!
FISHING & SAILING IS LIFE
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Če Sep 11, 2008 12:43

letos spomladi se je v mrežo ujela morska lisica težka nekaj čez dvesto kil.na otoku Krku v Šilu so jo potegnili z hijapom na pomol in jo raskosali in prodali.Jutri grem na Krk in bom priskrbel slike da jih obesim na forum.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Sr Sep 17, 2008 20:06

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta