Morski psi napadajo Jadran
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Morski psi napadajo Jadran
Berem novi časopis, V času št. 01/08 z naslovom: Invazija morskih psov na Jadranskem morju.
Predstavnik zadarske policije je prejšnjo soboto za javnost obelodanil pretresljivo novico da so v Povljani na otoku pagu domačini našli poginjenega morskega psa, ki je v dožino meril kar polčetrti meter!!!!
Prav tako so lokalni ribiči v bližini poginule živali opazili še sedem manjših morskih psov!!!! Oceanologi iz Splita bodo tej zadevi poskusili priti do dna, predvsem pa poskušajo pomiriti lokalne prebivalce Povljane.
Imam občutek, da bomo zaradi ekologije bolj na barki kot v vodi.
Predstavnik zadarske policije je prejšnjo soboto za javnost obelodanil pretresljivo novico da so v Povljani na otoku pagu domačini našli poginjenega morskega psa, ki je v dožino meril kar polčetrti meter!!!!
Prav tako so lokalni ribiči v bližini poginule živali opazili še sedem manjših morskih psov!!!! Oceanologi iz Splita bodo tej zadevi poskusili priti do dna, predvsem pa poskušajo pomiriti lokalne prebivalce Povljane.
Imam občutek, da bomo zaradi ekologije bolj na barki kot v vodi.
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
Dodajam povezavo internetne strani, kjer je slika in še opis.
www.ezadar.hr/clanak/zenka-morskog-psa- ... ujnog-juga
www.ezadar.hr/clanak/zenka-morskog-psa- ... ujnog-juga
Re: Morski psi napadajo Jadran
Novinec napisal/-a:Imam občutek, da bomo zaradi ekologije bolj na barki kot v vodi.
iz enega drugega foruma:
Ljudje v enem letu pobijemo 100 miljonov morskih psov. Morski psi fentajo približno 10 ljudi. V 5 primerih so bili sprovocirani, v 3 so zamenjali plavalca za plen in samo pri dveh se res ne ve kaj jih je pičlo. Vsako leto umre 200 ljudi zaradi kokosovih orehov. Kaj je zdej bolj nevarno, morski psi ali kičaste palme?
Morski pes je na zemlji že okrog 450 milijonov let!
Strah pred morskim pesom na Jadranu je pretiran.
Jaz osebno, se raje kopam ali potapljam v bližini morskih psov( dobro, velikih belih bi se res izogibal ), kakor pa se vozim po naših cestah. Je pa res, da bo prej izumrl morski pes, kakor pa idioti, kateri pobijajo predvsem druge , na naših cestah.
Kot je že napisal moj predhodnik, se morskih psov res ni treba bati ( določen respekt je seveda priporočljiv ), še najmanj pa v Jadranu.
LP
Kot je že napisal moj predhodnik, se morskih psov res ni treba bati ( določen respekt je seveda priporočljiv ), še najmanj pa v Jadranu.
LP
Več kot 40 let že plujem in se potapljam po Jadranu, pa sem šele lani na potovanju v Grčijo prvič videl morskega psa. Dolg je bil kake 4 metre. Seveda sem ga občudoval samo iz barke. Vkljub temu pa bo kar držalo kar sem tudi sam vedno rekel, ko so me sprašavali ali se ne bojim morskega psa ko se potapljam, več verjetnosti je da bom umrl na cesti ko se vozim na Jadran, kot pa od te živalce. Baje je letni davek na cesti kar 500 življenj, za morskega psa pa še nisem slišal, da bi na Jadranu v teh letih koga napadel. lp vsem! 
- Novinec
- Admiral
- Kontakt:
V Zagorju je živel rudar, ki je šel v penzijon, kljub temu, da ga je v jami večkrat "povohala" smrt. Pa ji je ušel. Vedeno je rekel, da ga ni strah smrti in da je vedno vedel, da ji bo ušel. Po enem mesecu penzijona (pravzaprav je šele koristil zadnji dopust) pa mu je nad kaučem v dnevni sobi padla slika na sence in je umrl doma.
Nesreča ne počiva in nikoli ne veš kje te čaka. Na morju pa je lahko tudi tako, se potopiš ali plavaš, in te ugrizne. Kaj veš kaj ga je pičlo? Vedno je eden prvi.
Nesreča ne počiva in nikoli ne veš kje te čaka. Na morju pa je lahko tudi tako, se potopiš ali plavaš, in te ugrizne. Kaj veš kaj ga je pičlo? Vedno je eden prvi.
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
El Capitano,
dokler katerega ne ujameš, si lahko pogledaš vsaj slike:
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1126
Jaz še vedno raje fotografiram kot lovim, ampak te slike na žalost niso moje
So mi pa zelo všeč, zato spet delam reklamo zanje.
V Jezerih sem srečal pred tremi leti čisto pravega admirala, ki je bil pred hmmm leti, ko sem prebil svoje JLA mornariško leto, moj veliki šef. Gospod je že malo v letih, še vedno pa navdušen pomorščak in ima sedaj tam doli privez za svojo barko. Pred kakimi štirimi leti je hodil lovit tune. Če se ne motim, se ni udeleževal Big Game lova, pač pa je šel ven sam s svojo barko večkrat za daljši čas. Sklepam, da v zimskih mesecih, ker je opisoval, da ga je zeblo. Lepo ga pozdravite, ko ga tam srečate.
LP Francelj
dokler katerega ne ujameš, si lahko pogledaš vsaj slike:
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=1126
Jaz še vedno raje fotografiram kot lovim, ampak te slike na žalost niso moje
V Jezerih sem srečal pred tremi leti čisto pravega admirala, ki je bil pred hmmm leti, ko sem prebil svoje JLA mornariško leto, moj veliki šef. Gospod je že malo v letih, še vedno pa navdušen pomorščak in ima sedaj tam doli privez za svojo barko. Pred kakimi štirimi leti je hodil lovit tune. Če se ne motim, se ni udeleževal Big Game lova, pač pa je šel ven sam s svojo barko večkrat za daljši čas. Sklepam, da v zimskih mesecih, ker je opisoval, da ga je zeblo. Lepo ga pozdravite, ko ga tam srečate.
LP Francelj
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta