Led luč za lignjelov
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Led luč za lignjelov
V burza navtiki sem zasledil reklamo za led luč za lignjelov nautic-shop.cvs.hr/item_details.php?id=1589 . Zanima me če je kdo to že izprobal. Baje sveti z belo svetlobo in ne z zeleno, kot je nekdo na forumu priporočal. Vem, da se je Boštjan9 pritoževal, da z led slučjo ni takega učinka kot z halogenko, pa me zanima, če ima oglaševana luč res tak spekter svetlobe, ki ga morski organizmi vidijo.
Če stvar resnično deluje, je to krasna rešitev za nas z majhno kapacitetoo baterij. Poraba 0,3A pomeni 3Ah celo noč.
Če stvar resnično deluje, je to krasna rešitev za nas z majhno kapacitetoo baterij. Poraba 0,3A pomeni 3Ah celo noč.
mirno morje
V eni od prejšnjih linkov me je prepričal NT, ki je napisal, da je ta prava stvar Hydro Glow Dock Masters 260 Fishing Light.
Cena je sicer 259.95 $. V Evropi je ni mogoče kupiti.
Jaz jo bom nabavil, čeprav sem si v preteklosti izdelal celo paleto potopnih luči in opažam, da to ni to......oa naj bo led ali halogen, tudi one od DTD so za en ku....
Jaz bom razkiral ta denar in si kupil .....- PORSCHE....
pol pa gremo Roman1...U NAPAD.....same bodo skakale na barko.
l.p. Na Koroškem je +8 in hodimo zunaj v samih srajčkah...?????
b9
Cena je sicer 259.95 $. V Evropi je ni mogoče kupiti.
Jaz jo bom nabavil, čeprav sem si v preteklosti izdelal celo paleto potopnih luči in opažam, da to ni to......oa naj bo led ali halogen, tudi one od DTD so za en ku....
Jaz bom razkiral ta denar in si kupil .....- PORSCHE....
pol pa gremo Roman1...U NAPAD.....same bodo skakale na barko.
l.p. Na Koroškem je +8 in hodimo zunaj v samih srajčkah...?????
b9
toplota
Bravo Mile....kelnerca...eno rundo še prnes...hik....
b9
b9
riba
Maš vsaj srečo, da imaš internet na šihtu....mi smo taki reveži, da imamo samo intranet....pa si pomagaj kaj če si moreš.
Burja bo mimo, a bomo šli probat kako ribo vun potegnit????
Kaj bi se pa lahko sedaj sploh lovilo?????'
Profesionalci - mnenje?????
b9
Burja bo mimo, a bomo šli probat kako ribo vun potegnit????
Kaj bi se pa lahko sedaj sploh lovilo?????'
Profesionalci - mnenje?????
b9
riba
PAJER JE BOLJŠI...
Ala mu vera...
b9
Ala mu vera...
b9
Na lučko montiraš mini ogledalca, da odbijajo svetlobo. In ker so lignji navajeni za vikende žurat jih tako preslepiš, da je treba žurat in pridejo. Lignjii nimajo možganov...
Malo za hec... Lignje in male ribe privlači svetloba, torej gredo k svetlobi. Lučka še ni merilo za dober ulov, je pa lažje ujeti, če imaš na "kupu" 5 lignjev, kot pa samo enega.
Drugace pa kar se tice teh luck... Pred casom sem bil soudelezen pri nekem projektu razvetljave, kjer so želeli pokriti nek določen spekter svetlobe. ta spekter so skombinirali z različnimi barvami ledic.
Torej, jaz ce bi znal to lotati, oziroma, ce se mi ne bi tako tresle roke, bi skombiniral luč z večimi barvami, ena bo že "palila"
Dal bi nekaj belih, toplo belih, zelenih, kako rdeco, kako UV verjetno...
Glede na to, da so ledice majhen potrosnik kaka več ne bi naredila škode!
Malo za hec... Lignje in male ribe privlači svetloba, torej gredo k svetlobi. Lučka še ni merilo za dober ulov, je pa lažje ujeti, če imaš na "kupu" 5 lignjev, kot pa samo enega.
Drugace pa kar se tice teh luck... Pred casom sem bil soudelezen pri nekem projektu razvetljave, kjer so želeli pokriti nek določen spekter svetlobe. ta spekter so skombinirali z različnimi barvami ledic.
Torej, jaz ce bi znal to lotati, oziroma, ce se mi ne bi tako tresle roke, bi skombiniral luč z večimi barvami, ena bo že "palila"
Dal bi nekaj belih, toplo belih, zelenih, kako rdeco, kako UV verjetno...
Glede na to, da so ledice majhen potrosnik kaka več ne bi naredila škode!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Teorija je takšna, da je bela svetloba sestavljena iz vse možnih barv enake intenzitete.
Ker pa je težko narediti lučko, ki bi sevala vse barve enako se zato ločijo (pri LED) hladno bele, kjer je v celotnem spektru svetlobe izstopa modra, in toplo bele kjer je več rumene svetlobe.
Jaz se izbral te hladno bele, ker svetijo približno tako kot polna luna.
Rezultat lova pa seveda ni odvisen samo od lučke, kot je rekel mM (se da tud v temi lovit) in tudi na navadno 55W potopno žarnico, ki pa sveti rumeno.
LED sem naredil zato ker skozi 55W žarnico teče skoraj 4,5A
skozi LED pa 1,1A.
Torej 4x manj energije za enak hec.
lp
lp
Ker pa je težko narediti lučko, ki bi sevala vse barve enako se zato ločijo (pri LED) hladno bele, kjer je v celotnem spektru svetlobe izstopa modra, in toplo bele kjer je več rumene svetlobe.
Jaz se izbral te hladno bele, ker svetijo približno tako kot polna luna.
Rezultat lova pa seveda ni odvisen samo od lučke, kot je rekel mM (se da tud v temi lovit) in tudi na navadno 55W potopno žarnico, ki pa sveti rumeno.
LED sem naredil zato ker skozi 55W žarnico teče skoraj 4,5A
skozi LED pa 1,1A.
Torej 4x manj energije za enak hec.
lp
lp
Nekje na forumu sem zasledil, da leddiode ne oddajajo celotnega spektra, zato sprašujem za konkretno zadevo, ki je opisana v burzi navtike in jo tam zelo hvalijo, ampak vsak cigan svojga konja hvali. Zato bi rabil neodvisno mnenje.
Cena je okrog 180hrk (2kg lignjev), je pa uporabna tudi iz obale (z akumulatorjem od skuterja)
Če pa ne privlači majhnih ribic, pa je nepotreben balast.
Cena je okrog 180hrk (2kg lignjev), je pa uporabna tudi iz obale (z akumulatorjem od skuterja)
Če pa ne privlači majhnih ribic, pa je nepotreben balast.
mirno morje
Jaz imam pa drugo vprašanje... Kolikor jaz razumem pravilnik za Slovence ni dovoljena uporaba umetne razsvetljave... Dovoljena je samo pri letnih kartah...
Lahko kdo kaj več pove?
spodaj je označeno z rdečo... Hvala!
Ko že govorim. Ali obstaja kaka varianta dobiti letno karto?
REKREACIJSKI RIBOLOV NA MORU
Postoji više vrsta dozvola:
godišnje,
dnevne
višednevne
za lov tuna, igluna i iglana ( Big Game).
Godišnje dozvole izdaju se hrvatskim državljanima i stranim državljanima sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Mogu se nabaviti u područnim jedinicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te ovlaštenika za prodaju.
Za godišnje dozvole određene su cijene:
100,00 kuna za osobe do 18. godina starosti, hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata, umirovljenike i osobe koje su navršile 60 godina života.
500,00 kuna za osobe od 19 do 59 godina života
Dnevne, višednevne dozvole koje kupuju najviše strani turisti, te za Big Game ribolov izdaju se u Područnim jedinicama Ministarstva, kod ovlaštenika; turističkih agencija, pojedinim ispostavama lučkih kapetanija, (popis u prilogu).
Visine naknade za dnevne i višednevne dozvole utvrđene su iznosu od :
60,00 kuna za jedan dan
150,00 kuna za tri dana
300,00 kuna za sedam dana
700,00 kuna za trideset dana
U rekreacijskom ili športskom ribolovu na moru, dozvoljeno je dnevno uloviti i sakupiti ukupno do 5 kilograma riba i drugih morskih organizama.
Alati i oprema, te broj komada sa kojima je dozvoljeno obavljanje rekreacijskog ribolova na moru:
odmet, ukupno do dva komada, do tri udice na svakom odmetu
kančenica, ukupno do dva komada, sa po tri udice
povlačni povraz-panula, ukupno do dva komada , do tri udice na svakoj panuli
povraz s kukom za lov glavonožaca, do dva komada
naprava- trapula za lov velikog crva, do dva komada
Ovlaštenici godišnjih dozvola smiju još koristiti:
vrše za lov ribe do najviše tri komada
pridneni parangal, jedan ili više do najviše100 udica
osti sa ili bez upotrebe umjetnog svjetla, do dva kom.
napravu (trapulu) za lov velikog crva ukupno do dajviše dva komada
umjetnu rasvjetu (feral) do 400 (CD)
Za lov tuna, igluna i iglana, tzv. Big Game ribolov, predviđena je posebna dozvola, koja se prodaje po cijenama;
jedan dan 120,00 kuna
tri dana 300,00 kuna
sedam dana 600,00 kuna
trideset dana 1500,00 kuna
Dozvoljena su dva pribora (štapova sa rolama), sa po dvije udice.
Dnevni ulov ograničen je na jedan komad tunja ili igluna ili iglana uz obvezu prijave Upravi ribarstva, pri Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
Lahko kdo kaj več pove?
spodaj je označeno z rdečo... Hvala!
Ko že govorim. Ali obstaja kaka varianta dobiti letno karto?
REKREACIJSKI RIBOLOV NA MORU
Postoji više vrsta dozvola:
godišnje,
dnevne
višednevne
za lov tuna, igluna i iglana ( Big Game).
Godišnje dozvole izdaju se hrvatskim državljanima i stranim državljanima sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Mogu se nabaviti u područnim jedinicama Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, te ovlaštenika za prodaju.
Za godišnje dozvole određene su cijene:
100,00 kuna za osobe do 18. godina starosti, hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata, umirovljenike i osobe koje su navršile 60 godina života.
500,00 kuna za osobe od 19 do 59 godina života
Dnevne, višednevne dozvole koje kupuju najviše strani turisti, te za Big Game ribolov izdaju se u Područnim jedinicama Ministarstva, kod ovlaštenika; turističkih agencija, pojedinim ispostavama lučkih kapetanija, (popis u prilogu).
Visine naknade za dnevne i višednevne dozvole utvrđene su iznosu od :
60,00 kuna za jedan dan
150,00 kuna za tri dana
300,00 kuna za sedam dana
700,00 kuna za trideset dana
U rekreacijskom ili športskom ribolovu na moru, dozvoljeno je dnevno uloviti i sakupiti ukupno do 5 kilograma riba i drugih morskih organizama.
Alati i oprema, te broj komada sa kojima je dozvoljeno obavljanje rekreacijskog ribolova na moru:
odmet, ukupno do dva komada, do tri udice na svakom odmetu
kančenica, ukupno do dva komada, sa po tri udice
povlačni povraz-panula, ukupno do dva komada , do tri udice na svakoj panuli
povraz s kukom za lov glavonožaca, do dva komada
naprava- trapula za lov velikog crva, do dva komada
Ovlaštenici godišnjih dozvola smiju još koristiti:
vrše za lov ribe do najviše tri komada
pridneni parangal, jedan ili više do najviše100 udica
osti sa ili bez upotrebe umjetnog svjetla, do dva kom.
napravu (trapulu) za lov velikog crva ukupno do dajviše dva komada
umjetnu rasvjetu (feral) do 400 (CD)
Za lov tuna, igluna i iglana, tzv. Big Game ribolov, predviđena je posebna dozvola, koja se prodaje po cijenama;
jedan dan 120,00 kuna
tri dana 300,00 kuna
sedam dana 600,00 kuna
trideset dana 1500,00 kuna
Dozvoljena su dva pribora (štapova sa rolama), sa po dvije udice.
Dnevni ulov ograničen je na jedan komad tunja ili igluna ili iglana uz obvezu prijave Upravi ribarstva, pri Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost