Skratka, ribe lovim od nekdaj a sem se tega loteval povsem amatersko, kot mi je kdo kje kaj rekel, pokazal pa skorajada nihče nič.
Imam palico in vlečem panulo. Zadnje kar sem ujel je bila palamida (42cm).
Imam ost in grem pogosto po kako hobotnico.
Imam podvodno puško in tam sem bolj tako, tako a počil sem že nekaj orad, s tem, da je moja taktika, da čakam v plitvini in se ne grem apneje.
Berem in gledam slike in se slinim nad vašimi ulovi (lignji, kaj jaz vem kaj še) zato sem si zadal, da se ribolova lotim resno
Zanima me predvsem, kakšno opremo naj imam za panulo (ne vem točno sedaj imam rolo Catalina Okuma in pač neko palico, ter Rapale več velikosti). Do katere hitrosti je smiselno vlečt panulo?
Kaj mi priporočate na poti do Grčije (tam se svaljkam recimo 2-3 dni na odprtem)? Kaj pa recimo po Jadranu (dosti se gibam na severnem okoli Cresa pa do Dugega)?
Ko se sidram v kakem samotnem zalivu bi želel loviti tudi z barke. Kaj in kako?
Potem pa seveda še vprašanje za mio eur: katera dovoljenja potrebujem (ja, vem ste nekaj pisali že in sem gledal a mi ni povsem jasno). Je dovoljenje za podvodni ribolov (ga rabim, če imam samo ost za hobotnice) drugo kot za panulo? Slišim, da se da to kupiti v Lj na Brnčičevi v neki trgovini.
Res bom vesel vaših nasvetov!
Hvala!