Tomos 3,5 za panulo
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Tomos 3,5 za panulo
Kolega mi ponuja Tomos 3,5. Ali bo dovolj za panulo na Ranierju 5m? Motor je v odličnem stanju, le stal je kar nekaj let.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
Mile
Ne se bat Mile.... Sukošan-Ždrelac je samo kake 4 NM razlike....tam v okolici Lamijane bova pa s skupnimi močmi že kaj ujela....(če drugega ne kakšno LAŠKO PIVO) ali pa vsaj kakšnega koroškega brancina, če kaj drugega ne, hahahahaha....
Mile ali greš za 1. Maj dol????
l.p. b9
l.p. b9
hrošč napisal/-a:pajer1 napisal/-a:.
Motor je že dober, samo za ribiča ni jasno.
Da ne bo potem motorček vsega kriv.
.
Ja, toliko sem se do sedaj ze naucil in izkusil na lastni kozi, da za panulo tomosek ni najboljsi, ker se pod pol gasa ne hladi izpuh in se pregreva..
Ta problem lahko rešiš tako, da na vsake toliko nekaj časa voziš s 3/4 ali s polnim plinom, da voda zacirkulira.
Re: Mile
bostjan9 napisal/-a:Ne se bat Mile.... Sukošan-Ždrelac je samo kake 4 NM razlike....tam v okolici Lamijane bova pa s skupnimi močmi že kaj ujela....(če drugega ne kakšno LAŠKO PIVO) ali pa vsaj kakšnega koroškega brancina, če kaj drugega ne, hahahahaha....
l.p. b9
Ja bom. Ponedeljek torek in sredo. V ponedeljek si napravim servis, pa nekaj vzdrževalnih del, potem pa v vodo z njim. Obvezno se morava dobit, da vidim situacijo glede ribolova.
lp
mile
muzičar iz Prlekije
muzičar iz Prlekije
Tomos
Hrošč, oprosti, vendar te moram tukaj .......
Moj Tomos 4.8, je tišal mojo 2.5 ton težko barko iz Kornatov do Sukošana....
Vožnja je trajala 16 ur, samo ena 15 minutna pavza pri Ždrelcu in ni bilo sluha o kakšnem pregrevanju.
Drugo jutro pa še Sukošan - Zadar (do mehanika) in prav tako nobenega pregrevanja.
Zato trdim da je Tomos 4-5 konjev najboljši motor na svetu.
Seveda........to je moje mnenje....
b9
Moj Tomos 4.8, je tišal mojo 2.5 ton težko barko iz Kornatov do Sukošana....
Vožnja je trajala 16 ur, samo ena 15 minutna pavza pri Ždrelcu in ni bilo sluha o kakšnem pregrevanju.
Drugo jutro pa še Sukošan - Zadar (do mehanika) in prav tako nobenega pregrevanja.
Zato trdim da je Tomos 4-5 konjev najboljši motor na svetu.
Seveda........to je moje mnenje....
b9
V mislih sem imel voznjo pri nizkem gasu, manj od polovice, mogoce na cetrt ali malo nad stantgasom, ko voda skozi izpuh slabse cirkulira in hladi. Meni je zaradi pregretja cisto otrdel (mislim na motor seveda:) ) in se ga je precej tezko obracalo, saltalo v ler, pa po ugasanju ni hotel takoj vzgati. Dolgorocno bi to verjetno pustilo posledice.
Se pa strinjam s tabo, da je dobro ohranjen in servisiran tomos odlicen motor - meni je letos po zimskem spanju vzgal v prvo in to z lanskim bencinom.
Se pa strinjam s tabo, da je dobro ohranjen in servisiran tomos odlicen motor - meni je letos po zimskem spanju vzgal v prvo in to z lanskim bencinom.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost