ribolov na Hrvaškem
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
ribolov na Hrvaškem
Zanima me ali je za ribolov iz gumenjaka, res imeti dovolilnico na HR morju?
Ponavadi to prodajajo v turističkih zajednicah, kapetanijah, včasih tudi kaka trgovinica z ribiško opremo. Načeloma se pozanimaj v kraju, kamor greš, pa ti bodo domačini hitro povedali, kajti ni povsod enako. Imaš pa dnevno, 3-dnevno ali pa tedensko karto. Brez pa raje ne pojdi, ker te bodo hitro našli in potem... saj veš...
Green to green or red to red, safely go ahead!
Zakaj je ne kupiš preko interneta s kreditno kartico, a se ti res ljubi iskati turistične biroje 
Nazadnje spremenil Gaso, dne So Jul 14, 2012 23:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Ko greš iz ugljana na pašman ter ko prečkaš most imaš na tvoji levi kante za smeti(EKO OTOK).Zaviješ desno na makedam v klanec (bolj kolovoz kot pot) ter ne vem več točno katera bajta vendar je na levi strani bolj proti koncu poti.Če ti je pa tole moje pisanje nerazumjlivo pa povprašaj lokalce za ŠRD šarun-ždrelac in sigurno najdeš nekoga ,ki bo vedel kam te poslat.
Lovi lahko otrok in ne odrasel. Verjemi, da imajo policaji zelo dobre daljnoglede in prej opazujejo kaj se dogaja, preden grejo v akcijo.
Me pa zanima nekaj drugega: ali lahko otrk lovi brez dovolilnice na lahko panulo? Z sinom (10 let) včasih loviva ušate na 6cm gavuna. Jaz vozim, on vleče ven ko se riba ujame sva v prekršku ali ne?
Me pa zanima nekaj drugega: ali lahko otrk lovi brez dovolilnice na lahko panulo? Z sinom (10 let) včasih loviva ušate na 6cm gavuna. Jaz vozim, on vleče ven ko se riba ujame sva v prekršku ali ne?
mirno morje
Roman 1 napisal/-a:Lovi lahko otrok in ne odrasel. Verjemi, da imajo policaji zelo dobre daljnoglede in prej opazujejo kaj se dogaja, preden grejo v akcijo.
Ali mi lahko daš link iz NN: PRAVILNIK O REKREACIJSKOM RIBOLOVU NA MORU in citiraš člen v katerem to piše, ker bi rad preveril.
Res je. Otrok do 12 leta ne rabi dovolilnice. Mi je letos ob kontroli na morju prijazno razložil policist. Se pa po moje ne izplača švercanje na črno. V mojem primeru smo bili na čolnu štirje, dva odrasla in dva otroka. Smo bili pa tako zatopljeni v ribolov, da policijskega čolna sploh nismo opazili, dokler ni bil oddaljen sto metrov.
http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=21
http://www.mps.hr/ribarstvo/default.aspx?id=21
Ja to je pa super, jaz sem imel nečaka letos zraven in sva lovila na 1 trnek s čolna, pa sem samo zaradi tega kupil dovolilnico, ker je pač hotel loviti, sam sem imel drugo delo pa niti nisem imel namena, upam le, da ni to samo za kakšne HR državljane in otroke do 14 let. V tem linku, ki si ga dal, celo piše osebe mlajše od 14 let.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost