hrvaška vinjeta 50% popusta

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Nov 07, 2011 09:36

Pri teh vinjetah resnično ne vem, kje sem. Kaj se mi dogaja v Puli. Pred leti sem nabavil nov čoln, ki še ni imel vinjete, pa so mi brez problema upoštevali 50% popust iz starega čolna, pa tudi nov lastnik mojega starega čolna je dobil 50% popust. Pred dvema letoma sem spet želel uveljavljat popust na novem čolnu, pa mi je gospa prijazno razložila, da je popust vezan na plovilo in ne lastnika in sem moral startat od začetka. Zanimivo, tudi novemu lastniku mojega čolna, kjer je bil popust 40%, tega v Poreču niso priznali in je moral plačat polno ceno vinjete. Mislim, da je vse v rokah uradnikov na kapetanijah, kako se poznate z njimi, kakšne volje so,......
Po moje so tukaj manjše kapetanije oz. izpostave v prednosti, tam je navadno luški kapetan, pa kakšna študentka poleti, če pade kakšna kavica, pir, osebno poznanstvo,.......
Kolega je v eni od takšnih izpostav, kjer z kapetamon občasno kakšno rečeta ob kavi, pa kak viski pade vsako sezono, brez problema v startu dobil 50% popust. Kapetan mu je računalniško izpisal dokument za vinjeto, tega je potem raztrgal in na roko na formular napisal novega, z enako številko in že je bilo 50%.
V Puli jih sedi cela četa v pisarni in so kar natančni. Ne pustijo se kaj dosti prepričevat. Ko je enkrat dokument sprintan, ga niti slučajno ne korigirajo. Moraš se dogovorit prej, če je kakšna možnost. Pa še ven te vržejo, če vstopiš pri 30 C v urad brez majice :twisted:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Nov 07, 2011 10:01

To, da te vržejo vn če si brez majice, je edino pravilno !
Ostalo pa kot si napisal,čeprav ja zdo sedaj nisem v novemgradu nisem imel nikoli problemov, pa še slovensko govorijo ! Pohvale !
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral
Kraj: Piran-Ljubljana

OdgovorNapisal/-a a-lex » Po Nov 07, 2011 20:29

Piki, če štartaš od nule imaš po desetih letih prednosti še vedno 765 kun!
(Če se vmes podraži, pa se prednost poveča)
Pa nisem gorenjec, ampak enostavno ne dam hrčkom vsako leto zaslužit, pa konec! :wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Po Nov 07, 2011 22:35

a-lex napisal/-a:To je približno enaka finta kot če ti piješ 0,5 dl šnopček, jaz pa pijem 0,3 litra pivo. Vsak 10 kosov. Edino pravilo je, da se ti ne smeš dotakniti mojega kozarca jaz pa tvojega. In? Jaz bom prej spil 10 pirčkov kot ti 10 šnopčkov. (če nisi pivec lahko piješ vodo po 0,5 dl). :D :D :D
Lahko pa tudi izgubim. Kakšni so kozarci nisi nikjer napisal.

Ne vem kako bi zadevo z vinjeto drugače razložil kot tako kot sem. Vsako leto greš za 14 dni na hrvaško na dopust, vinjeto pa kupiš po polni ceni vsako drugo leto.

Verjami, da jaz spijem hitreje 1x0,3 litra piva kot ti 9x 0,5 dl šnopčka. In jaz bom z užitkom pil pivo cel večer in zmagal ti pa :evil: :evil: :evil: .

a-lex napisal/-a:Tvoja kalkulacija je čisto pravilna. Če štartaš na dopust na hrvaškem prvo leto vinjeto 510 hrk, od tega zneska vsako leto odbiješ 10, 20, 30 pa do 50 %, boš po tvoji matematiki ti v šestih letih plačal 2295 kun.

Jaz po moji matematiki pa 1530. To je to! :wink:

Kaj pa če plovilo prodaš po dveh ali treh letih?
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » To Nov 08, 2011 07:28

Ha ha ha dule, vidim da poznaš finto. Včasih smo jo "prodajali" za večerjo!!

Če pa prodaš plovilo po dveh letih, ti pa zapade popust na vinjeti.... in se slikaš.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » To Nov 08, 2011 17:09

Ne vem kako bi zadevo z vinjeto drugače razložil kot tako kot sem. Vsako leto greš za 14 dni na hrvaško na dopust, vinjeto pa kupiš po polni ceni vsako drugo leto.[/quote]

itak
sej to se nam vsem enako dogaja, ampak vsi so zapeli za tiste procente popustov na stalnost al kaj že.
bobiboss
Viceadmiral
Kraj: lj-podgorica

OdgovorNapisal/-a bobiboss » To Nov 08, 2011 17:10

a-lex napisal/-a:To je približno enaka finta kot če ti piješ 0,5 dl šnopček, jaz pa pijem 0,3 litra pivo. Vsak 10 kosov. Edino pravilo je, da se ti ne smeš dotakniti mojega kozarca jaz pa tvojega. In? Jaz bom prej spil 10 pirčkov kot ti 10 šnopčkov. (če nisi pivec lahko piješ vodo po 0,5 dl). :D :D :D

Ne vem kako bi zadevo z vinjeto drugače razložil kot tako kot sem. Vsako leto greš za 14 dni na hrvaško na dopust, vinjeto pa kupiš po polni ceni vsako drugo leto.

itak to se nam vsem dogaja samo vsi so se obesili na tiste popuste na stalnost al kaj že :roll:
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » To Nov 08, 2011 21:21

Vsak po svoje.
Jaz se vinjeti nikoli nisem prilagajal, pa sem imel čoln 14 dni na leto v vodi. Lansko leto sem bil na Pagu in se mi je dopust izšel tako, da mi je vinjeta pretekla za kurč... 5 dni. Pa sem jo kupil in to za 5 dni!
Pa jeb... tisti 300 kun.

a-lex napisal/-a:Ha ha ha dule, vidim da poznaš finto. Včasih smo jo "prodajali" za večerjo!!

Pa podn od flaše not pa uzun lizal. :lol: Ja, smo kar nekaj spili pa pojedli na ta račun.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Nov 08, 2011 22:40

Mater ste pa ze prav sitni z to vinjeto.

Zdaj pa naj mi en razlozi zakaj pa tankat ne greste vsakic drugic? Tako bi 100% vec prihranili, kot na vinjeti!

CE mas en tank za 5 dni recimo, ne gres tankat 6 dan, ampak sele 10 dan! Natankas za pet dni in potem spet pocakas na 10 dan. Pa seveda zacnes z varcevalnimi(postnimi) dnevi.

Zdaj pa najbolje, ce si na dopustu 14 dni, tankas samo 1x in si privarceval OGROMNO! Kar 70% in ne samo 50%, kot na vinjeti!
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » To Nov 08, 2011 23:35

Bravo mamaMicka, to je beseda! :D :D :D

Vsak kupi vinjeto, če jo hoče in kadar jo hoče,
tanka pa takrat kadar mora.
(no, jaz sem rjuhar in tankam letno 2x po 40 litrov dizla). :wink: :wink:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Nov 09, 2011 07:43

[Če pa prodaš plovilo po dveh letih, ti pa zapade popust na vinjeti.... in se slikaš.[/quote]

A ni na začetku nekdo razlagal, da pač izgubiš vinjeto za tisto leto (ker ostane na barki), ampak popusti naj bi ti kljub prodaji ostali? Obdržati moraš papirje od vinjete (račun) starega čolna (prodanega) na podlagi katerih naj bi ti naredili potem novo vinjeto za novo plovilo s popustom? Kako je po zakonu?
Tole informacijo bi res rabu, ker meni na moji barkači velja vinjeta do naslednjega leta pa sem jo prodal zdaj pa urejamo papirje pa me zanima kako je z prenosom popustov.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » Sr Nov 09, 2011 07:47

Vinjeta seveda ostane na barki novemu lastniku dokler velja, glavno pa je, da ti naslednjič prineseš (z novo barko) s sabo papirje od stare vinjete (račun in en list na katerem so ti nelepili eno rdečo nalepko).
lp
Aleš
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Nov 09, 2011 11:43

Kolikor jaz vem so popusti vezani na barko in ne na lastnika. Torej gre popust z barko novemu lastniku.
lpg
https://medisken.si
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Nov 09, 2011 13:09

Sploh ne vem zakaj je problem vinjeta. Mene pride pavšal za boravišno pristojbo več, kot vinjeta! To je kriminal.
Uporabniški avatar
a-lex
Admiral

OdgovorNapisal/-a a-lex » Sr Nov 09, 2011 13:22

Še malo pa bodo zaračunavali sidranje, pa razgled na morje, pa svježi vazduh... ne samo vinjete in boravišne takse.

Kaj češ navtika je luksuz kakor jo obrneš, ampak, ko razprem jadra in začne it, pozabim na vse stroške, dajatve itd. in si odprem pivce ali pa naredim špricer :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti