Uvoz rabljenega plovila iz Švice
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Uvoz rabljenega plovila iz Švice
Zanima me kateri davki in koliko procentualno se plačajo pri uvozu rabljenega plovila iz Švice. Ima mogoče kdo že kakšne izkušnje s tem? Gre za rabljen bayliner.
Kot je napisal Brane!
Carina 1,7% velja za USA plovila, če je narejen drugje je lahko drugačna... Pri Baylinerju sicer predpostavljamo, da je iz ZDA, torej bo 1,7% kar prava stopnja. Lahko pa da je Evropski, kot je recimo kakšen 602, takrat carine ni... Vidiš pa po številki trupa, če se začne z US-, potem je iz USA, če pa se začne s čim drugim, je lahko od tu... Bayliner ima neko svojo tovarno se mi zdi, da v Romuniji ali Bolgariji... Lahko je tudi spredaj CN-, kar pa je People's Republic of China. Za tam pa ne vem kakšna je carinska stopnja...
Carina 1,7% velja za USA plovila, če je narejen drugje je lahko drugačna... Pri Baylinerju sicer predpostavljamo, da je iz ZDA, torej bo 1,7% kar prava stopnja. Lahko pa da je Evropski, kot je recimo kakšen 602, takrat carine ni... Vidiš pa po številki trupa, če se začne z US-, potem je iz USA, če pa se začne s čim drugim, je lahko od tu... Bayliner ima neko svojo tovarno se mi zdi, da v Romuniji ali Bolgariji... Lahko je tudi spredaj CN-, kar pa je People's Republic of China. Za tam pa ne vem kakšna je carinska stopnja...
Carino je treba plačat v vsakem primeru uvoza iz države ki ni članica Evropske Unije... Razen če je plovilo narejeno v EU, ampak to je treba dokazat z ustreznim dokumentom (EUR-1 certifikatom) kar pa dvomim, da zasebni prodajalec rabljenega plovila ima. Brez EUR-1 certifikata se plača carina, tudi če je plovilo narejeno v EU... razen za plovila daljša od 12 metrov. Za njih ni carine, ne glede na to kje so narejena.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov