ultrasonic-antifouling
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ultrasonic-antifouling
Pozdravljeni
Mal sem bral o tem novem produktu ...pa me zanima je že kdo kej probal ...videl ...slišal...
www.ultrasonic-antifouling.com/
Lep pozdrav ...morje je še vedno super za plovbo..
Mal sem bral o tem novem produktu ...pa me zanima je že kdo kej probal ...videl ...slišal...
www.ultrasonic-antifouling.com/
Lep pozdrav ...morje je še vedno super za plovbo..
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Sem tudi jaz že bral o tem na internetu, sliši se zanimivo. Predvsem mi je interesantno za Z noge, gredi, propelerje, krmila... Vse to je namreč težko (nemogoče) pobarvati z antifoulingom. Trup pa za moj okus ni problem, pač malo pacanja s Hemplom in problem je rešen.
Se mi pa poraja vprašanje, kakšen je vpliv ultrazvoka na človeško telo, ko si na barki. Koristi zagotovo ne...
Pri vseh teh motnjah in sevanjih, ki so okrog nas, je to še eno tako. Bi ga pa zagotovo uporabljal, ko me ne bi bilo na barki.
LP
Se mi pa poraja vprašanje, kakšen je vpliv ultrazvoka na človeško telo, ko si na barki. Koristi zagotovo ne...
LP
Bo kar držalo...sicer kar sem uspel pogledat ni kaj dosti testov narejenih ...pač nekaj "kao" zadovoljnih kupcev ...zadeva je sicer kar draga za čoln do deset metrov je 1800 eur , tako da to ni ravno malo...bo pa za počakat kaj se bo razvilo iz tega ...sum glede na vpliv na naše zdravje je upravičen , sicer pa če zadeva deluje je predvsem za mene interesantno ker imam čoln celo leto v vodi ...pa ko nisem gor deluje ...ko pa pluješ pač izklopiš...
Predvsem je montaža zelo enostavna ...nič vrtanja sam na notranjo stran trupa ...silikon pa je ...
Bomo videli kaj se bo pokazalao...ga pa zdej na veliko oglašujejo v hrvaških navtičnih revijah ...
Lep pozdrav
Predvsem je montaža zelo enostavna ...nič vrtanja sam na notranjo stran trupa ...silikon pa je ...
Bomo videli kaj se bo pokazalao...ga pa zdej na veliko oglašujejo v hrvaških navtičnih revijah ...
Lep pozdrav
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Danes sem dobil odgovore od podjetja , ki prodaja ultrasonic antifouling.
Postavil sem jim nekaj vprašanj, glede delovanja in sevanja oziroma negativnih uplivov na človeško telo.
Ideja, da se ga izključi med bivanjem na barki je po besedah proizvajalca sprejemljiva le, če niste dalj časa v mirovanju ali privezani v marini. No še posebaj moram poudariti, da sem spraševal konkretno o garanciji pozitivnega delovanja in preprečevanja rasti školk z ultrasonic antifoulingom v marini Pula, kjer je moja barka že kar ornk zaraščena
Poslal sem jim tudi slikce, katerih so se zagotovo ustrašili in glede na to, da sem želel garancijo od njih, so mi predlagali model ultra 20 system, ki je primeren za velikost moje barke in naj bi bil skoz v delovanju kadar je barka v marini.
Zagotovili so mi z certifikati, da nima nikakršnih negativnih uplivov na človeško telo in ni človeku škodljivo.
Seveda sem prosil tudi za kopijo certifikata.
Vsekakor mi je zadeva zelo interesantna in če bi bil efekt delovanja res pravi, bi tudi razkiral skoraj 3.000 EUR, kolikor stane.
Želim še kakšno vaše mnenje
lep pozdravček vsem morjeplovcem
Postavil sem jim nekaj vprašanj, glede delovanja in sevanja oziroma negativnih uplivov na človeško telo.
Ideja, da se ga izključi med bivanjem na barki je po besedah proizvajalca sprejemljiva le, če niste dalj časa v mirovanju ali privezani v marini. No še posebaj moram poudariti, da sem spraševal konkretno o garanciji pozitivnega delovanja in preprečevanja rasti školk z ultrasonic antifoulingom v marini Pula, kjer je moja barka že kar ornk zaraščena
Poslal sem jim tudi slikce, katerih so se zagotovo ustrašili in glede na to, da sem želel garancijo od njih, so mi predlagali model ultra 20 system, ki je primeren za velikost moje barke in naj bi bil skoz v delovanju kadar je barka v marini.
Zagotovili so mi z certifikati, da nima nikakršnih negativnih uplivov na človeško telo in ni človeku škodljivo.
Seveda sem prosil tudi za kopijo certifikata.
Vsekakor mi je zadeva zelo interesantna in če bi bil efekt delovanja res pravi, bi tudi razkiral skoraj 3.000 EUR, kolikor stane.
Želim še kakšno vaše mnenje
lep pozdravček vsem morjeplovcem
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
vsekakor zanimiva zadeva... ni kaj! 3000€ je sicer malo kosmata cena...
Ampak nas pa to ne reši pred dvigovanjem barke... kdo bo pa menjal cinke??
lahko se bojimo edino napredka tehnologije, ki nam bo dal samo "občutek" da smo na morju, v resnici bomo pa doma na fotelju
Ampak nas pa to ne reši pred dvigovanjem barke... kdo bo pa menjal cinke??
lahko se bojimo edino napredka tehnologije, ki nam bo dal samo "občutek" da smo na morju, v resnici bomo pa doma na fotelju
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Ultrasonic Antifouling
Pozdravljeni
Evo prejšnji sem dobil zadevo in jo zmontiral na čoln (medtem ko sem gledal kako ste odhajali na ruto...žal se je nisem mogu udeležiti) , z proizvajalcem sem se dogovoril da zadevo isprobamo v "živo" tako da bo na mojem čolnu in o rezultatih bom obveščal ...
LP
Evo prejšnji sem dobil zadevo in jo zmontiral na čoln (medtem ko sem gledal kako ste odhajali na ruto...žal se je nisem mogu udeležiti) , z proizvajalcem sem se dogovoril da zadevo isprobamo v "živo" tako da bo na mojem čolnu in o rezultatih bom obveščal ...
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Pozdravljeni
Evo glede ultrasonica je zadeva sledeča , do sedaj moram reč da imam precej manj obraščeno barko. Glede na to da sem letos uprabil enak antifouling kot prvo leto (Hempel hard racing moder ) , je letos precej manj težav . Edino kar se mi kar redno obrašča so flapi , tukaj je zadeva enaka kot lani . Sicer sem rekel da počakam še par mesecev in potem dvignem barko ven . Naredil sem slike pred vgradnjo in bom naredil po vgradnji , potem bom lahko kaj več napisal .
LP
Evo glede ultrasonica je zadeva sledeča , do sedaj moram reč da imam precej manj obraščeno barko. Glede na to da sem letos uprabil enak antifouling kot prvo leto (Hempel hard racing moder ) , je letos precej manj težav . Edino kar se mi kar redno obrašča so flapi , tukaj je zadeva enaka kot lani . Sicer sem rekel da počakam še par mesecev in potem dvignem barko ven . Naredil sem slike pred vgradnjo in bom naredil po vgradnji , potem bom lahko kaj več napisal .
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
-
coeurdebois
- Višji štabni vodnik
Predvsem v angleških navtičnih revijah je polno člankov o tem Ultrasonic-antifaulingu. Ker bomo spomladi počasi začeli z dvigovanjem bark,ta ultrasonic pa je po pisanju uspešen le, če ga namestiš na čisto barko, me zanimajo Vaše izkušnje in Vaši testi. Sit sem že teh dragi trawelliftov in vse te filozofije naših farbarjev .
V decemberski reviji MBY sem prebral članek o antifaulingu 2B SURE pa tudi o SONIHULL sistemu. Ali ima mogoče kdo že izkušnje z njima?
V decemberski reviji MBY sem prebral članek o antifaulingu 2B SURE pa tudi o SONIHULL sistemu. Ali ima mogoče kdo že izkušnje z njima?
Zanimiva zadeva, lepo bi bilo ,če bi delovalo...
Kar se cinkov tiče, se pač potopiš pod vodo pa zamenjaš spodaj in mir...
SeaFun, čakamo !?
Sicer pa konkurence, cel kamijon...
http://www.smartantifouling.com/MarineAntifouling.html
http://www.barnaclean.com/
Kar se cinkov tiče, se pač potopiš pod vodo pa zamenjaš spodaj in mir...
SeaFun, čakamo !?
Sicer pa konkurence, cel kamijon...
http://www.smartantifouling.com/MarineAntifouling.html
http://www.barnaclean.com/

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
- VirtoSailor
- Kontraadmiral
- Kraj: Velenje-Bunarina
http://www.youtube.com/watch?v=lyeJed7rQtc
Zgleda vredu, malo sluza ki se kot je vidno lepo spere.
LP
VS
Zgleda vredu, malo sluza ki se kot je vidno lepo spere.
LP
VS
Na kopnem želimo si varnih obal, na morju sonce in Maestral!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov