Kolesarske rute, izleti in popotovanja

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Dec 19, 2011 23:31

Ker se povsod vtaknem se bom pa še tu. Sicer od koles poznam samo sobno kolo, pa vendar, ker se mi zdi, da se pogovarjate od zavor na kolesu.

Priporočam zavorne obloge od EBC brakes, vem da delajo za Shimano, Formulo, Grimeco za te vaše zavore pa ne vem ceprav mislim, da so to samo oznake od enega od teh...

No, poleg oblog imajo tudi Oversize kite, diske, skratka kar ti pozeli srce.
Same ploscice imajo od sintranih, do ultra soft! Opremljajo veliko tekmovacev...

Sam sem na motorcku uporabljal Grimeca 4 batno zavoro ploščice sem uporabaljal mehke od EBCja.
Za primer. Nikoli ne bom pozabil ene dirke, ko se mi je začelo zaradi umazanije, ki sem jo staknil bogve kje močno kaditi iz sprednje zavore in kot po hudiču so prekinili dirko zaradi padca. Mislil sem, da je dirka izgubljena, saj tako pregrete zavore po ohladitvi enostavno kar razpadejo... Menjati nismo smeli... Tako sem peljal z istimi dalje. Iz zavore se je se bolj kadilo, vendar je zdrzala dirko do konca. Najbolje pa je, da ni bila slabsa niti za vzorec. Temperatura je bila tako visoka, da so se deformirali oringi v sami čeljusti! Ploščice so pa delale! Še danes jih imam za spomin :)

No v glavnem, ce kdo tega porabi kaj več mu lahko zrihtam po zelo ugodni ceni, saj so bili moj sponzor in imam kar lep popust... Imajo tudi za avtomobile, motorje, celo za vlake :P

Ce me spomin ne vara se da dobiti ploscice pod 10€
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Jan 07, 2012 21:54

A je že kdo to leto naredil otvoritev kolesarske sezone?
gorenjc
Admiral
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Jan 07, 2012 21:59

jp......Krim 2.jan............. lepo, edin navzdol zaradi leda bolj "kot po jajcih" :)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jan 07, 2012 22:10

Me matra k ps. :lol: Ampak ne gre vse naenkrat. Sva se prav danes z ženo pogovarjala, da greva kakšen podaljšan vikend z biciklom na kakšen otok. Verjetno Rab.

Danes šel po jadra in karto za ribičijo, da bom jutri lovil. Ta hip pa tole pišem zasidran pred Fieso. Pred tem ujel velikega lignja. Webasto greje. Tudi povečerjala sva in zalila z 1A refoškom. Sedaj gledava TV in vreme sem šel preverit na net... pa še RZS in morjeploca, če je že vžgan PC.
Matr je luštn. :D
LP NT
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Jan 07, 2012 22:14

Po pravici povedano sem nate pomislil in pa na Nikola Tesla (ker temperatura ni pod 0).
Gorenjc, ti pomoje sploh ne zaključiš sezone, jo po novem letu kar nadaljuješ. :wink:
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Jan 07, 2012 22:18

Ha, ha, ha sem vedel, da vaju bom zdražil. Tudi mene matra in sem NT tvojo turo Lj.-Izola v zadnji dneh že nekajkrat predelal, jo znam že skoraj na pamet po vaseh in odcepih. :lol:
NT vidim da vama ni hudega, pa čeprav brez kolesa.
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Jan 07, 2012 22:22

:))))))) ...... sej dost da števc resetiram, pa se nova lahko začne :) ... ta vikend imam pa bolj ribiški, nobene daljše turce
tukaj je nekej video materiala od prejšnega meseca

http://www.mojvideo.com/video-podpec-borovnica-vrhnika/a48ae0e7198d8c28749f
http://www.mojvideo.com/video-grmada-nad-pg/80c89bb72083f97673cc
http://www.mojvideo.com/video-krim-inalna-turca/6a275759f3b6e89da3f8
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » So Jan 07, 2012 22:43

Gorenjc TOOOO
Mi je izredno všeč, da nisem samo jaz ubrisan. haha :lol:
Tukaj v Izoli še zmeraj ne morejo pozabit tistega norca, ki se v kopalkah moker na biciklu pelje s plaže decembra v najhujšem mrazu.

A gremo v četrtek, če ne bo padal, na srečanje morjeplovca iz Lj. z biciklom do Portoroža?
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Jan 07, 2012 22:51

Gorenjc KAPO DOL. Res ste "norci".

Nikola Tesla napisal/-a:A gremo v četrtek, če ne bo padal, na srečanje morjeplovca iz Lj. z biciklom do Portoroža?

Ti kar prilivaj bencin na ogenj.
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » So Jan 07, 2012 22:54

mi dajo dopust, samo če garantiram, da bo burja, ko gremo nazaj :) ..... s kolesi seveda
Izi
Kapitan fregate
Kraj: Ljubljana - Supetarska draga

OdgovorNapisal/-a Izi » Pe Feb 03, 2012 10:00

Zunaj je mraz, misli pa vedno bolj uhajajo k hobijem, s katerimi se ukvarjam ob normalnih temperaturah. In ker ni početi kaj pametnega sem se pripravil k pisanju potopisa o enem od izletov, ki smo ga opravili v lanskem letu.
Nekaj ljubiteljev kolesarjenja se nas je lansko leto zbralo, ustanovili smo sekcijo in se zmenili, da se poleg maratonov dobimo tudi dvakrat letno na tridnevnem izletu.
Seveda se je takoj postavilo vprašanje kam pa bi šli, in zmenili smo se, da gremo na prvi izlet ob Donavi s startom v Linzu , Končali pa naj bi predvidoma nekje za Dunajem, kjer bi bilo pač dovolj veliko parkirišče za avtobus. E tu se je pokazalo, da je fajn imeti v taki skupini koga, ki je to že dal čez, saj so nasveti in izkušnje zlata vredni. Odločili smo se za cilj v Orthu.
Na hitro smo zmetali program izleta skupaj, si malce pribeležili, kaj se splača ogledati, določili terminske okvirje , poiskali prevoznika in voila, nastalo je tole:

Dobili smo se sredi noči ob 5.00 zjutraj, saj nalaganje koles vzame kar nekaj časa

Slika

Okoli šestih zjutraj nam je le uspelo odrajžat proti našemu cilju mestu Linz.Vremenska napoved ni bila glih obetavna, ampak kaj čmo.

Ko smo prišli v Linz pa kot da bi bil konec sveta. Veter, dež na polno. Glave smo staknili skupaj. Ne danes ne gremo na bicikle je pa le malo prehuda. Gremo si kar z avtobusom ogledati zanimivosti ob poti. Prvi je bil na vrsti Mathausen spomin in opomin na neskončno človeško neumnost. Ko se človek sprehodi po taborišču dobi kar kurjo polt

Slika

Od Mathausna smo se odpeljali naprej do cilja prvega dne mesta St. Nikola, kjer smo dobili ugodno prenočišče.

spali smo v hotelu, ki je malce naprej od mesta:

Slika

Zunaj zgleda precej bolj bogi, kot je v resnici.
Časa smo imeli ogromno, energija je vsa ostala, tako, da smo se odpravili prav v mesto St. Nikola, saj je mestece prijetno, tipično germansko.

Seveda nas je dež opral najprej do mesta, nazaj grede, pa smo tule vedrili kar dve uri

Slika

Do hotela smo prišli mokri, da je bilo potrebno vzeti konkretno dozo šnopcomicina, da se ne prehladimo. Pomagalo je.
Napoved za naslednji dan je bila obetajoča.
Ampak...

Drugo jutro isti šmorn dež,veter, kaj bomo. Nič večinska odločitev je bila gremo z avtobusom še drugi dan. Nekaj pa nas je vseeno sklenilo: prišli smo brcat in odbrcali bomo. Razdelili smo se in tako smo ekstremisti štartali na kolesih izletniki pa so šli lepo z avtobusom. Dogovor je bil, dobimo se v Melku.

Melk mesto, kjer se nad hribom razkazuje največji samostan v Avstriji. Vsekakor priporočam ogled

Slika

Takole izleda pogled na samostan od daleč, pa še bližje

Slika

in skromna notranjost

Slika

Toliko zlata na kupu še v življenju nisem videl, vse v zlati in dragih kamnih, Ja res jim gre slabo.

Ta dan je ob lepem vremenu trasa najlepša. Pelje po vinskih goricah in skozi breskove nasade. Famozno.

Slika

V vsaki vasi so prodajalne tako ali drugače predelanega sadja in glede na vreme smo predvsem preizkušali destilirane proizvode, saj je dež sicer nehal ampak veter se pa še ni dal.

Na vsakem drugem hribčku stoji tudi razvalina kakšnega gradu in prav vse si je mogoče ogledati. Ja, avstrijci se pač znajo iti turizem in prodajati prav vsak star kamen.

Slika

Proti večeru smo pribrcali v mesto Tulln, kjer smo se nastanili v prijetnem hostlu

Slika

Hitro tuš, zdravila proti prehladu in hajd v mesto.

Slika

Mesto je polno vodnjakov, botanični vrt sem si ogledal enkrat prej, na Donavi pa ladja pri ladji ena bolj zanimiva od druge in skoraj vse so plavakoče restavracije

Slika

Še zanimiv vlačilec, čeprav ne vem zakaj se mu reče vlačilec če pa potiska pred seboj dva splava

Slika

Pivo na pivo in spanje, naslednji dan pa

Slika

SONCE

Vsi smo komaj čakali , gremo , saj zato smo prišli

Slika

Ni bilo časa niti za osnovne napotke, tako se je mudilo. Drugače pa je taka kolesarska pot praktično 90% časa ob Donavi. Vrhunsko.

Volje veliko, sonce nas je končno ogrelo in ob poti so se vrstili pogledi na reko in okolico

Slika

Končali smo v Orthu, kjer smo kolesa naložili na velikem parkirišču ob gostilni. V gostilni je padla še kakšna runda in ker naša nemščina ni ravno vrhunska so se natakarice med seboj pogledovali, razumela nas ni nobena. Nam nič ni bilo jasno dokler ni padel stavek: Pa šta ovi hoču, ja jih ništa ne razumijem. E od tu naprej so padle vse jezikovne prepreke. Smo se razumel. Ko pa smo na koncu še pogledal na napis pred restavracijo

Slika

Nam je bilo vse jasno.

Naš šofer Urban v akciji

Slika

Moram ga pohvaliti tri dni je nakladal in razkladal bicikle, včasih tudi brezveze vse z nasmehom. Naj bo reklama ali ne Pečelin prevozništvo je idealno za take skupine.

Morda za konec: Tole pot sem prevozil drugič. Prvič smo imeli srečo z vremenom, tako, da smo bili na koncu vsi ožgani od sonca. Pot je lepa. Je pa res, da je masikaj odvisno od sreče, saj v primeru slabega vremena ostaja udeležencem kar preveč energije in.....

Smo bili pa na koncu zadovoljni in očitno nam ni bilo hudega, saj smo se na poti domov dogovorili, da bomo še šli in tudi smo. Bili smo tudi na Blatnem jezeru, ampak to je že druga zgodba.

LP Izi
gorenjc
Admiral

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Pe Feb 03, 2012 12:01

za polajkat :)
Izi
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Izi » Pe Feb 03, 2012 13:16

Tole sem imel pa že nekaj časa napisano vendar mi nikakor ni uspelo zložiti skupaj slik.

Po Donavi smo se lani odpravili še na kolesarjenje okoli Balatona – Blatnega jezera.

Slika

Septembra smo hoteli izkoristiti še zadnje tople dni in tako smo se odpravili na Madžarsko, da si ogledamo in obkolesarimo njihovo morje.
Na pot smo se odpravili zgodaj zjutraj potem, ko smo naložili kolesa. Vremenska napoved je bila hudo obetavna in dobre volje smo počasi napredovali k naši startni točki izleta mestu Keszthely. Imena madžarskih mest so za pisanje hudo komplicirana, tako, da se za kakšno napako že vnaprej opravičujem
Najprej smo se pripravili na kolesarjenje

Slika

in krenili na ogled po mestu, saj je mesto prijetno, pogledati pa se splača tudi dvorec, ki je največja znamenitost mesta.

Slika

Po ogledu smo hitro skočili v menjalnice, menjali evre za njihovo valuto in seveda takoj na kavo, saj je bila ura še zgodnja. In sledilo je prvo presenečenje. Kava manj kot evro oziroma če smo natančni 0,8€.
Spijemo kavo, zajahamo kolesa in gas proti našemu cilju prvi dan to je mesto Siofok. Kolesarili smo po spodnji strani jezera in kot se je kasneje izkazalo, je bilo to tudi najmanj zanimivo kolesarjenje tega izleta. Vendar tudi ko se malo odmakneš od samega jezera naletiš na izredno zanimive kreacije matere narave.

Slika

Ta dan smo tudi videli, kako je kriza udarila po madžarih, saj je skoraj na vsaki drugi hiši visel napis »na prodaj«. Steza prvi dane ne poteka strogo ob jezeru, ampak se umika tudi malo v notranjost, vendar pa ko se približaš jezeru vidiš tole:

Slika

in

Slika

Imeli smo srečo pri najemu prenočišča saj smo z malo srfanja po netu našli tale hotel:

Slika

Ker smo bili skupina 30 ljudi smo najeli cel hotel s tem, da sta dve nočitvi z zajtrkom prišli zgolj 30€ po osebi.

Dugi dan smo si ogledali severno stran jezera in se preko polotoka Tihany vrnili nazaj v hotel. Pot poteka malo gori malo doli, vendar je pokrajina vrhunska in kar pozabiš, da moraš narediti blizu 100km.

Spotoma smo si ogledali tale dogodek, oziroma nekateri smo obujali spomine:

Slika

Revež, že sedaj ima ona daljšega....

Hrana in pijača sta za nas izredno poceni, vendar se splača biti malo previden, saj dobiš v navadni gostilni pivo ( 1€) in kosilo 2,5€, medtem ko te v njihovi tradicionalni čardi slečejo do golega ( seveda za njihove razmere ). Ves čas pa ti sledijo pogledi na jezero.

Slika

Zadnji dan smo se s trajektom zopet zapeljali nazaj na polotok Tihany in se po severni strani odpravili proti mestu Heviz, kjer smo bili dogovorjeni, da nas je čakal avtobus. Bili smo prehitri, tako, da smo se imeli namen še okopati v njihovih toplicah, ampak čeprav je bilo do zaprtja kopališč še debelo uro nas niso spustili več notri.

Če potegnem sklepno misel.

Kolesarjenje okoli Blatnega jezera je res lep in relativno lahek izlet. Nekaj mest je zrihtanih v nulo, nekje pa so še vedno vidne sledi socializma. Kampi okoli jezera so lepi in večinoma zaprti za prosto kopanje, oziroma povsod se plačuje vstopnina. Voda je za nas morjeplovce enostavno preumazana za kopanje, tako, da se v treh dneh ni nihče pretirano namakal. Dna se ne vidi.

Lepo za videt, ampak je toliko lepših krajev, ki jih imamo še namen obiskati, da me na Blatnem jezeru definitivno dolgo ne bodo videli.

lp Izi
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Feb 03, 2012 13:35

Lepo, lepo.
Koliko vas pa pride takle prevoz?
Mi zaenkrat kombiniramo z vlaki ampak se tudi zgodi, da je toliko kolesarjev, da ne jemljejo več na vlak.
Izi
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a Izi » Pe Feb 03, 2012 13:56

Živjo.

Lej itak, da je odvisno od prevoženih kilometrov, ampak takole čez prst bi lahko rekel, da je strošek cca 2€ kilometer. V to je vkalkulirano vse ( prevozi, cestnine, spanje šoferja...).

Mislim, da je bil strošek Blatnega jezera za prevoz 1500€. Ampak šofer je bil tudi v pripravljenosti, da pobira obnemogle.

Ali pa če podam drugo ceno. Strošek izleta na udeleženega je bil 110€.

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti