Priprava na izpit VHF GMDSS
Moderatorji: moderator2, moderator
Pozdravljeni vsi ljubitelji morja in navtike,
pravkar se pripravljam na VHF GMDSS izpit pa me zanima, če mi lahko tisti, ki ste izpit že opravili poveste malo kakšna so bistvena vprašanja in svetujete kako se je najbolje pripraviti na ta izpit ter na kaj so najbolj pozorni v izpitni komisiji.
Najlepša hvala za vse že vnaprej,
Robert
pravkar se pripravljam na VHF GMDSS izpit pa me zanima, če mi lahko tisti, ki ste izpit že opravili poveste malo kakšna so bistvena vprašanja in svetujete kako se je najbolje pripraviti na ta izpit ter na kaj so najbolj pozorni v izpitni komisiji.
Najlepša hvala za vse že vnaprej,
Robert
Glede na izkušnje nekaterih, je očitno najbolje da opraviš tečaj, ker se boš učil na istem simulatorju VHF radijske postaje, kot ga boš dobil na izpitu in to je skoraj zagotovilo za uspeh.
Nekateri opustijo tečaj zaradi denarja, sedaj se sam odloči !
LP
Nekateri opustijo tečaj zaradi denarja, sedaj se sam odloči !
LP
no rain, no rainbow
-
Bouges Nina
- Admiral
Bom odprl novo temo z navodili za prijavo. Evo link:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 391#114391
Hvala vsem za vse nasvete, najvrjetneje se bom udeležil kar tečaja pri admin-u
LP
LP
admin napisal/-a:Bom odprl novo temo z navodili za prijavo. Evo link:
-
navtik_borut
- Admiral
-
navtik_borut
- Admiral
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
V sodelovanju z Nikom Bjelovučičem, ki vodi pomorske tečaje NAVTIKON pripravljamo DSC simulator za učenje na osnovi najnovejše in zelo popularne VHF radijske postaje Ray50 Raymarine, katero bodo lahko tečajniki kupili pri Nikotu ali meni.
LP NT
Kapitan dolge plovbe Niko Bjelovučič (alias Mali beli volk)

LP NT
Kapitan dolge plovbe Niko Bjelovučič (alias Mali beli volk)

-
navtik_borut
- Admiral
Ker trenutno v moji regiji ni nobenegam tečaja, se pripravljam na izpit v solo izvedbi. Imam nekaj vprašanj in tiste, ki ste bili na izpitu, prosim za informacije.
1. Še zdaj nisem prepričan kateri simulator je enak tistemu na izpitu.
Spinaker ima na voljo Simrad RD68. Tega sem tudi zakupil za en mesec uporabe. Slika spodaj.
Navtična šola Arnuš v svoji skripti omenja simulator, vendar nikjer nobene slike, omenja zgolj tipke, ki pa so popolna drugačne od tistih pri Spinakerju, hkrati pa omenjanjo "prikazovalnik", prikazan na spodnji sliki.
Zmotil pa me je tudi ta odstavek v Arnuševi skripti.
A tisti, ki pridemo brez tečaja, pa opravljamo na pravi postaji?
Saj vem, da so si zadeve podobne, a se ne bi rad tam preveč lovil .. A je tam na voljo kateri od zgoraj prikazanih simulatorjev? Morda kateri drug, ki si ga lahko kje ogledam?
2. Zanima me ali se proceduralne besede na izpitu morajo izgovarjati v angleščini, v slovenščini ali je morda vseeno? Bolj mi namreč nekako teče izgovorjava v ANG..
----
Še enkrat bi povdaril, da bi se rade volje udeležil tečaja in mi takšnih vprašanj ne bi bilo treba postavljati, a trenutno žel ni razpisanih terminov.
1. Še zdaj nisem prepričan kateri simulator je enak tistemu na izpitu.
Spinaker ima na voljo Simrad RD68. Tega sem tudi zakupil za en mesec uporabe. Slika spodaj.
Navtična šola Arnuš v svoji skripti omenja simulator, vendar nikjer nobene slike, omenja zgolj tipke, ki pa so popolna drugačne od tistih pri Spinakerju, hkrati pa omenjanjo "prikazovalnik", prikazan na spodnji sliki.
Zmotil pa me je tudi ta odstavek v Arnuševi skripti.
... Praktični del izpita pa obsega delo na VHF GMDSS postaji ali na simulatorju ...
Kandidati, ki se bodo pri pooblašenemu organizatorju udeležili tečaja, bodo praktični del izpita opravljali na simulatorju.
A tisti, ki pridemo brez tečaja, pa opravljamo na pravi postaji?
Saj vem, da so si zadeve podobne, a se ne bi rad tam preveč lovil .. A je tam na voljo kateri od zgoraj prikazanih simulatorjev? Morda kateri drug, ki si ga lahko kje ogledam?
2. Zanima me ali se proceduralne besede na izpitu morajo izgovarjati v angleščini, v slovenščini ali je morda vseeno? Bolj mi namreč nekako teče izgovorjava v ANG..
----
Še enkrat bi povdaril, da bi se rade volje udeležil tečaja in mi takšnih vprašanj ne bi bilo treba postavljati, a trenutno žel ni razpisanih terminov.
-
navtik_borut
- Admiral
-
navtik_borut
- Admiral
OK, izpit je za mano, uspešno opravil
Da odgovorim še na zgornja vprašanja.
Imajo tudi Spinakerjev simulator (in še nekaj drugih), vendar moraš imat za uporabo simulatorja pooblastilo s strani ponudnika. To sicer lepo piše na spletni strani Uprave za pomorstvo, moja površnost pa je bila tokrat kriva, da sem to opazil šele 1 dan pred izpitom. Na srečo na upravi niso komplicirali, velja namreč pravilo, da pooblastilo oddaš zraven prijavnice in ne šele takrat, ko se udeležiš preverjanja znanja. Če se udeležiš tečaja, za dostavo pooblastila poskrbi sam ponudnik tečaja in s tem nimaš posla.
Kar se tiče jezika proceduralnih besed pa so zadovoljni tako z ANG, kot SLO jezikom.
Lp.
Imajo tudi Spinakerjev simulator (in še nekaj drugih), vendar moraš imat za uporabo simulatorja pooblastilo s strani ponudnika. To sicer lepo piše na spletni strani Uprave za pomorstvo, moja površnost pa je bila tokrat kriva, da sem to opazil šele 1 dan pred izpitom. Na srečo na upravi niso komplicirali, velja namreč pravilo, da pooblastilo oddaš zraven prijavnice in ne šele takrat, ko se udeležiš preverjanja znanja. Če se udeležiš tečaja, za dostavo pooblastila poskrbi sam ponudnik tečaja in s tem nimaš posla.
Kar se tiče jezika proceduralnih besed pa so zadovoljni tako z ANG, kot SLO jezikom.
Lp.
Kako si spinakerjev Simulator zakupil ?
navtik_borut napisal/-a:OK, izpit je za mano, uspešno opravil![]()
Lp.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta