Mraz na Jadranu
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator
mraz
Kar lažje diham.
Men se tudi zdi, da je to nemogoče. Zadnjič se je razvila neka debata in me je nekdo skorajda prepričal v to, da bi voda v mašini lahko zamrznila.
Logika, prav imaš...potem bi morje moralo zamrzniti...
b9
Men se tudi zdi, da je to nemogoče. Zadnjič se je razvila neka debata in me je nekdo skorajda prepričal v to, da bi voda v mašini lahko zamrznila.
Logika, prav imaš...potem bi morje moralo zamrzniti...
b9
Če že hoče kdo strašit, potem naj nalima tole.
Udari burje 4.2.2012
http://prognoza.hr/nauticari.php?id=sj_jadran¶m=uvgst_&it=42
Upam, da se vse dobro konča.
Udari burje 4.2.2012
Boštjan in Alex tukaj se oba pošteno motita.
Če je čoln v vodi in je v motorju še vedno voda, in je čoln izpostavljen večdnevnim temperaturam pod minus se lahko zgodi da voda v bloku zmrzne.
Če pogledaš morje, potem je to velika količina ki jo je treba shladiti, v motorju je pa samo par litrov vode, v bloku med valji in steno pa samo en centimeter. Predstavljajta si da taka majhna količina veliko prej zamrzne pa čeprav je slana voda.
Poudarjam, ni problem če je eno ali dve noči pod minuson, pa se čez dan segreje, ta teden govorimo o temperaturah pod minusom noč in dan.
In to pa zna biti zanimivo.
Če je čoln v vodi in je v motorju še vedno voda, in je čoln izpostavljen večdnevnim temperaturam pod minus se lahko zgodi da voda v bloku zmrzne.
Če pogledaš morje, potem je to velika količina ki jo je treba shladiti, v motorju je pa samo par litrov vode, v bloku med valji in steno pa samo en centimeter. Predstavljajta si da taka majhna količina veliko prej zamrzne pa čeprav je slana voda.
Poudarjam, ni problem če je eno ali dve noči pod minuson, pa se čez dan segreje, ta teden govorimo o temperaturah pod minusom noč in dan.
In to pa zna biti zanimivo.
Se strinjam z Mitjom .
Tolažim se stem ,da ima morska voda 9 stopinj in da je v barki okoli motorja še kako stopinjo plusa.
Sva bila včeraj z Joškotom v Umagu,vendar nisva v močni burji našla nikogar ,ki bi naju peljal do barke.
Zmojim bybotom se bojim da mi ga močan sunek burje ne obrne.
Upam , da mi ne zmrzne imam polne rezervarje vode in vodo v motorju.
Tolažim se stem ,da ima morska voda 9 stopinj in da je v barki okoli motorja še kako stopinjo plusa.
Sva bila včeraj z Joškotom v Umagu,vendar nisva v močni burji našla nikogar ,ki bi naju peljal do barke.
Zmojim bybotom se bojim da mi ga močan sunek burje ne obrne.
Upam , da mi ne zmrzne imam polne rezervarje vode in vodo v motorju.
Marchi napisal/-a:Če že hoče kdo strašit, potem naj nalima tole.
Udari burje 4.2.2012
Še en nej pljune čez marino Červar, a vidite sliko

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Pravkar sem se vrnil z obale... temperatura ob 17h -3, v notranjosti barke +1,8... piha kot za stavo... odtrgalo je kol v marini na katerega sem bil privezan... zdaj barko drži samo še eden... upam da ne odtrga še tega
Aja, še nekaj... pozabil sem par piksen pira na barki... a kdo ve pri kateri temperaturi zmrzne pivo, da mi ga ne bi slučajno razneslo?
Aja, še nekaj... pozabil sem par piksen pira na barki... a kdo ve pri kateri temperaturi zmrzne pivo, da mi ga ne bi slučajno razneslo?
Danes sem bil spet na barki v kontroli. Plastenke vode še niso zmrznile, čeprav je bila temperatura v barki na 0 stopinj C.
Preventivno sem zakuril Webasto, da se je barka lepo ogrela. Tudi voda v motorju mi danes še ni zmrznila
, saj sem prebudil zaspane polhe.
Mimogrede sem pregledal še par drugih bark od znancev in prijateljev in bi se mi skoraj zanohtalo od mraza, ko sem premeščal bokobrane.
Jutri pa v novo kontrolo.
PS: Brane40, kakšen pir pa imaš, da ti ostaja?
Preventivno sem zakuril Webasto, da se je barka lepo ogrela. Tudi voda v motorju mi danes še ni zmrznila
Mimogrede sem pregledal še par drugih bark od znancev in prijateljev in bi se mi skoraj zanohtalo od mraza, ko sem premeščal bokobrane.
Jutri pa v novo kontrolo.
PS: Brane40, kakšen pir pa imaš, da ti ostaja?
Marchi napisal/-a:Če že hoče kdo strašit, potem naj nalima tole.
Udari burje 4.2.2012
ugodno za regato do Italije:)
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost