Led luč za lignjelov

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Feb 07, 2012 23:22

.

mamaMicka
Ko že govorim. Ali obstaja kaka varianta dobiti letno karto?

Seveda je !

Zelo enostavno. Preseliš se za stalno na HR in jo kupiš.

Vse ostalo je nezakonito oz. nemogoče.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Feb 07, 2012 23:27

Dajmo bolj kokretno: kako priti do stalnega prebivališča v lipi njihovi?
Začasno je premalo.
mirno morje
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Feb 07, 2012 23:45

Roman 1 napisal/-a:Dajmo bolj kokretno: kako priti do stalnega prebivališča v lipi njihovi?
Začasno je premalo.

Roman 1

Ne nabijaj!

Stalno prebivališče je stalno.
Kaj, zakaj, kako, ve vsak zase.

Npr., se poroči s hrvatico, zaplodi dete in začne stanovati pri njej v lepi njihovi. Ta bi bila po mojem najhitrejša pot do letne dovolilnice.
- kupi podjetje na HR itd......
- podeduje veliko premoženje in se preseli na HR (prej potolče kakšne sorodnike, ki stalno živijo na HR)-tega ne priporočam
-podkupi uradnike, da mu izdajo domovnico in na podlagi tega kupi dovolilnico za ribolov- to je možna rešitev, ker poznamo hrvate
- itd, do brezmejnih meja, kako izigrat sistem, ki nas je*e-

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Feb 07, 2012 23:50

@pajer1 te zelo spoštujem, vendar nesramen ne rabiš biti (za to sem dovolj jaz), pač vprašal sem in vprašal je roman1

saj lipa njihova, bo kmalu lipa naša modra, potem upam, da bo kaj ceneje, vsaj enako za vse bi moralo biti...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Feb 08, 2012 00:15

mamaMicka napisal/-a:@pajer1 te zelo spoštujem, vendar nesramen ne rabiš biti (za to sem dovolj jaz), pač vprašal sem in vprašal je roman1

saj lipa njihova, bo kmalu lipa naša modra, potem upam, da bo kaj ceneje, vsaj enako za vse bi moralo biti...

Nisem nesramen, vsaj zavestno ne, sory! Morda duhovit na moj način.

Poln kufer jih mam teh uradnikov na HR!
So popolnoma navadne riti na kvadrat, oz. na 124367 potenco! RITI!
Da se razumemo, živel sem v lepi njihovi 15 let. Ja pri njih, na svoji bajti z devetimimi legalno zgrajenimi apartmaji in urejenimi papirji, sto metrov od meni tako ljubega morja, pa legalno nisem niti eno noč prespal v SVOJI hiši, kot lastnik, ampak kot turist. Ne moreš verjet. Morda preveč ponosen Slovenec, morda butast tujec. Kdo ve? Je tega uradniškega špeha-papirjev preveč , da bi normalen razumel. Škoda pogrevat. Vse sem prodal in sedaj sem pa res turist na HR. Veš, kako je bolj okusna "ukradena " riba ali ligenj. Mljask!

Bil sem dolgoletni član morskega ribiškega kluba na HR.
Kar nekaj pokalov s tekem sem odnesel. Deloval z juniorji. Mentor juniorju, ki se je ovenčal z naslovom svetovnega prvaka v "udičarjenju iz usidrene brodice", sodnik na tekmah juniorjev, voznik "brzog broda (jasno mojim gliserjem) sa doktorom" pri organizaciji podvodnih ribolovov za županijsko in državno prvenstvo, itd, itd, itd,.....
Imel sem letno dovolilnico in to ne eno, veliko njih.

Sedaj pa, kaj čmo, čakamo na vstop HR v EU, da se kaj spremeni.

Upam, da se spustimo na njihove sedanje cene letnih dovolilnic. (500 kun)

Ne da se mi več pisat, Pa bom tukaj nehal tale prosti spis.

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 08, 2012 00:20

No saj je bilo vprasanje bolj provokativno, da sem izvedel ali si res nesramen...

Hja, na hrvaskem je res tezko razumeti kar nekaj stvari...

Tudi jaz upam, da bodo karte cenejse, da bodo na njihovih sedanjih cenah.

Jaz se brez karte nisem upal loviti in tako sem bil lani ob 3 stotake. pa se eno tedensko sem imel prej...

Ah, tudi meni se ne da pisat o teh stvareh, grem bruhat raje :D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Feb 08, 2012 00:28

.

Kar nekaj morjeplovcev nas je, ki smo še kar aktivni tudi na forumu

http://www.ribiska-zveza.si/forum/

Morski ribolov.

http://www.ribiska-zveza.si/forum/viewforum.php?f=14

V temi, ki omenja

http://www.ribiska-zveza.si/forum/viewt ... =14&t=9276

Moderator tega foruma je prjatu, Iztok Šušteršič. Bolj znan kot Nikola Tesla

Njegova firma za navtiko in elektroniko je: http://www.harpoon.si/

Če ne veste kdo je naredil tale sistem

http://www.promet.si/portal/sl/merilna- ... burja.aspx

Ga vprašajte.

LP, grem spat

.
pajer 1

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 08, 2012 10:57

:?: :?: :?:
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Feb 08, 2012 11:56

Pajer vprašanje je bilo delno provokativno.
Vendar nisem spraševal po domovnici ampak prebivališču, ker na to se lahko hrvati sklicujejo in tudi ko bodo v EU in bomo z letnimi kartami izviseli.
Zakon ne govori o tujcih in državljanih hr, amak o stalnih prebivalcih hr., ki so lahko tudi tujci.
Še pomislil nisem, da sem v prekršku, ko sem namakal ledice od boštjana pri lignjelovu. Hvala za opozorilo MM.
mirno morje
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 08, 2012 12:18

Saj ne trdim, da je tako. Jaz sem tako razumel, praksa pa je lahko tudi drugačna...
Recimo mene, ko je ustavila policija je rekla zakaj imam en pribor pospravljen, da naj ga dam v vodo, da bom vec ulovil. Na izrecno vprašanje z trditvijo: "Ali ni dovoljeno samo dveh priborov na karto" mi je rekel, "lahko imaš tri" in seveda sem dal v vodo se tretjega, vsaj do policijske izmene :D
Da pa je zadevo zakompliciral pa sem moral vse ostale palice zložiti skupaj, ni pustil, da so iztegnjene na klopi. Ker iztegnjena pomeni, da je pripravljena za lov... Pa razumi kdor more...
bostjan9
Admiral

lučke

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Sr Feb 08, 2012 12:18

Roman1.

Ti ne bi smel imeti problemov s stalnim prebivališčem na hrvaškem.

Ko bodo hrvati izvedeli za tvoje nepremičnine v CRO te bodo sami povabili da postaneš del lipe-njihove.

Led luči.....
Ne špila kot npr. halogenke....NT je zadevo dobro opisal.

Sam sem že naročil luč Hydro Glow iz USA in vsak čas bo prispela, potem nalimam sliko kako to izgleda in po prvi preizkušeni noči z njo - sledi še poročilo.

roman 1. daj slike tistih ledic ki sem ti jo poslal na GMail.

Če je prepoved luči (potopnih) za ribolov, se pač ne sme loviti, vse drugo je zavestna kršitev in če nas dobijo, bomo pač plačali kazen...druge milosti ni...tak pač je.

l.p. b9
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 08, 2012 12:25

Še nekaj sem pozabil...
Velikokrat sem lovil z enim, ki je imel luči na dnu čolna... So morali biti res valovi, da je coln toliko poskočil, da so se luči sploh videle, pa se to si moral gledati, da si opazil luč...

Pa tudi pomojem, hlaponarji nimamo problemov z elektriko. Palubo si fino osvetliš, ene par lučk pa obrneš v vodo, pa imas svetlo, pa ti nihce ne more nic.
Kaj pa tiste jahtice, ko so osvetljene, kot novoletna jelka? Saj ni zakona, da ne smejo imeti luči...

Samo ali se bi sel to pregovarjat...

Resitev je, da lovimo samo tune podnevi :) pa se vaga bolj potegne, ko kaj ulovis :P
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

Re: lučke

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Sr Feb 08, 2012 12:34

bostjan9 napisal/-a:Če je prepoved luči (potopnih) za ribolov, se pač ne sme loviti, vse drugo je zavestna kršitev in če nas dobijo, bomo pač plačali kazen...druge milosti ni...tak pač je.

l.p. b9

Hudič je, ker ti ima pravico vzeti tudi čoln...
Saj ne, da ti ga bo vzel, za to skoraj ni moznosti, ce bi prekrsek ponavljal pa bi sel 100%.
Meni je rekel "i čamac ti je alat za ribolov"
Jaz sem plačal kazen, ker sem panulov preblizu obale. S tem, da sem vlekel prejo! Ja prejo! In to ne pred registrirano plažo! Je pa res, da je bilo nekaj kopalcev...
Ma drkajo še pa še, sploh ta relacija med Rijeko in Crikvenico... Pa zgleda, da imajo radi evropejce :D
bostjan9
Admiral

potopna

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Sr Feb 08, 2012 12:39

Prestavi se v Sukošan, tam so pravi....prijazni, ljubeznivi , vse oh in ah....

b9
Roman 1
Admiral

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Feb 08, 2012 12:58

Pomoje ni dovolj, če imaš pri njih kako sobico. Verjetno so potrebni posebni pogoji za stalno prebivališče, kot je zaposlitev, dokazilo, da res bivaš v hr. več, kot 180 dni...
Zanima me, če kdo ve kaj je zakonsk iminimum za pridobitev stalnega prebivališča. Ja, pa v penziji še nebom kmalu, da bi se resnično preselil.
Se bojim, da brez tega ne bo letne karte, tudi ko bodo v EU. So frajerji zamenjali izraz "hr. državljan" z "osoba z stalnim prebivalištom u hr." in tujci niso diskriminerani.
mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov