Kupujem Nov Gumenjak
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
ja, na koncu sem izpadel za prevaranta, ker sem g. patrulji računal prevoz od Sežane do Reške carinarnice in potem do marine v Rabcu 40 eurov, 50 eurov pa je bilo za HR "pospeševalca" carinskega postopka, tako, da je bila zadeva ocarinjena v normalnem času. Drugače bi g. patrulja visel na SLO in HR meji kak dan! Moram pa povedati, da mi je častil kosilo. Glede zajemanja vode je pa druga zgodba, lahko vam jo potrdi sin gospoda Jurce ki je motor in ostalo opremo tudi montiral. G. patrulja ni ravno med najbolj iskušenimi krmarji, saj tudi sam, ko sem bil pred dvajsetimi leti mlajši in nekoliko nevešč sem se s svojim 6 meterskim Solemarjem zaletel v val in zajel par 100 litrov vode...ampak to ni bila krivda gumenjaka! Vsekakor se ukvarjam s trgovino 30 let in imam za sabo zelo veliko zadovoljnih strank, nikoli v življenju nisem nobenega prevaral, čeprav sem bil sam že večkrat!
S spoštovanjem!
Za ostala pojasnila sem vsem Morjeplovcem na voljo!
S spoštovanjem!
Evo, to cenim!!! Da se javi prodajalec in napiše svoj del zgodbe, če so že problemi oziroma kakšni nesporazumi! Najbolj mi gre na živce, ko koga tukaj gor nekdo pokritizira, potem me pa ta pokritizirani zagrabi na sejmu in mi reče, da kaj pišejo tile moji na forumu o njemu... Ni tako črno, so vedno zadovoljne in nezadovljne stranke. Vsak prodajalec, ki pa je na trgu že več let, pa zagotovo ni veliki prevarant, saj drugače ne bi več imel kaj početi... 
Sem tudi sam hotel pokomentirat prodajalca azimutdoo, ker je lepo predstavil tudi svojo plat zgodbe, pod nazornim vzdevkom (da vsi vemo za koga gre) in z lepimi besedami in ne kot je pri nas prevečkrat v navadi, prijava z lažnim vzdevkom in zmerjanje vse povprek in hvaljenje samega sebe.
Drugače pa azimutdoo dobrodošel na forumu in le pogumno, saj vrjamem, da ti ne manjka korisnih izkušenj in nasvetov.
LP
Drugače pa azimutdoo dobrodošel na forumu in le pogumno, saj vrjamem, da ti ne manjka korisnih izkušenj in nasvetov.
LP
Ko sem imel še gliser sem ga včasih v težkem morju potapljal do šipe, še dobro ,da je bil zaprt.
MOj sosed nemec je imel bowriderya je zajel pol čolna vode pa še šipo mu je odtrgalo.
Pa nihče ni pomislil ,da je čoln slab,enostavno plovbe nismo prilagodili razmeram na morju.
Je bilo pa fino, ko ga potopiš ,potem ga pa vzgon vrže ven
MOj sosed nemec je imel bowriderya je zajel pol čolna vode pa še šipo mu je odtrgalo.
Pa nihče ni pomislil ,da je čoln slab,enostavno plovbe nismo prilagodili razmeram na morju.
Je bilo pa fino, ko ga potopiš ,potem ga pa vzgon vrže ven
azimutdoo napisal/-a:ja, na koncu sem izpadel za prevaranta, ker sem g. patrulji računal prevoz od Sežane do Reške carinarnice in potem do marine v Rabcu 40 eurov, 50 eurov pa je bilo za HR "pospeševalca" carinskega postopka, tako, da je bila zadeva ocarinjena v normalnem času. Drugače bi g. patrulja visel na SLO in HR meji kak dan! Moram pa povedati, da mi je častil kosilo. Glede zajemanja vode je pa druga zgodba, lahko vam jo potrdi sin gospoda Jurce ki je motor in ostalo opremo tudi montiral. G. patrulja ni ravno med najbolj iskušenimi krmarji, saj tudi sam, ko sem bil pred dvajsetimi leti mlajši in nekoliko nevešč sem se s svojim 6 meterskim Solemarjem zaletel v val in zajel par 100 litrov vode...ampak to ni bila krivda gumenjaka! Vsekakor se ukvarjam s trgovino 30 let in imam za sabo zelo veliko zadovoljnih strank, nikoli v življenju nisem nobenega prevaral, čeprav sem bil sam že večkrat!
S spoštovanjem!
Čeprav je morda oftopic, bi glede na to da se je G.Azimut "izpovedal" bi potem tudi sam razblinil dvome ter vam predstavil svojo plat, in predložil mail ki sem ga poslal G.AZimutu, na katerega še vedno po 1 letu in pol nisem prejel odgovorja, niti takrat ko sem šel k vam v Sežano po rešilne jopiče (verjemite mi zapoimnil sem si) ko me niste mogli niti pogledat v oči.
Na kratko je zgodba taka, g.Azimut, mi je dodatno računal ročko za gas 500 Eur, čeprav so mi na SKI&SEA rekli da jo dobim zraven na žejo, ter zuamenjam z obstoječo. Seveda sem mu denar dal na roke.
Potem je zadnji dan ob prevzemu računal kup stvari katere mi prej ni nič omenil, ali mi pa celo rekel da so zastonj. tako sem skupaj z "tringeltom", kosilom, ter dodatnimi stvarmi plačal okoli 950 Eur več.
Kljub temu, menim da smo čoln dobili ugodno, vendar se gre za način kako stvari predstaviš in odigraš pošteno brez laži in trikov.
Pa da ne bo pomote, z čolnom smo zelo zadovoljni.. Je pa res da nam marisko reče da bi moral imeti končno hitrost malo večjo. Z 175 Evirudim gre okoli 37.5 vozlov
tukaj je pa še mail izpred enega leta in pol..
stroški
Prejetox
xxxxxxxxxx@azimut.si
5. 07. 10
Za meni
Pozdravljen Ivan, malo me je presenetil tvoj sms, evo specifikacijo:
slo špedicija 35 eur
hr spremnica + taksa za carinski terminal 50 eur
zajle za povezavo med motorjem in komandno ročico 68 eur
dodatni filter za gorivo 27 eur
gumice za zaile 5 eur
"prijateljevo posredovanje na hr carini" 50 eur
moji stroški, gorivo, čas... 50 eur
skupno 280 eur
lp
xxxxx
Odgovori Posreduj
xxxx
8. 07. 10
Za Peter
Malo vas je presenetil moj sms?
Jaz sploh nevem kje naj začnem, na kratko vam pa povem da sem zelo razočaran nad vami.
Zmotilo me je veliko stvari, predvsem vaše laži oziroma priredbe nekaterih stvari.
Naprimer ročka za gas ki jo je bilo potrebno doplačat vam na roko 500eur, so mi rekli na ski&sea da bi lahko že v štartu dobil tisti ročko ki sem jo rabil in to brez doplačila!
trakovi za privez čolna - sami ste rekli da jih boste "šenkali " zraven - potem ste mi prinesli račun za njih
omenili ste da ste mi dali čoln po taki ugodni ceni da vam nebo ostalo niti za 2 sendviča in da je to kao neka reklamna cena. No, hrvaški distributer AUTO MOTO NAUTIKA, mi je na čoln z vso opremo nudil 30% popust, kar je pribložno toliko kolikor ste mi vi nudili, s tem da bi prihranil veliko denarja če bi direkt pri njih kupil, vendar ste se mi zdeli zaupanja vredi , zato sem vztrajal pri vas.
Vso opremo ki smo jo dokupili preko vas sem, vam dajal denar na roko in vam pustil 70eur "napitnine", ko bi mi morali vrniti.
Za prevoz v ponedeljek ste mi sami rekli da mi ga boste vi brezplačno odpeljali do rijeke, in za tistega vašega "prijatelja" ste rekli da boste vi poskrbeli, da mu boste plačali večerjo da nebo težav, sploh pa jaz nisem rabil nobene pomoči ampak ste vi rabili njega.
HR SPREMNICA IN CARINSKI TERMINAL 50eur , upam da se zavedate da sem videl račun in da je pisalo 320 kun, kar pa ne znaša 50eur, (če mislite reči da je bilo še nekaj dodatno zraven kar ni bilo na računu, se ne trudite)
torej, na carini sem častil pijačo poleg nas za še vse 3 carinike, potem sem vas in vašega kompanjona peljal na kosilo ki je znašalo 520kun kar bi po vašem tečaju eur-kune znašalo okoli 80 eur, saj sem mislil da moram plačati samo tisto vašo zajlo , ki mi je niste omenili. potem ko sem vse to plačal, ste pa naložili še vse ostale račune.. PA NITI ZAHVALILI SE MI NISTE ZA KOSILO. ampak to sem nekako preživel
glede na to da ste vi meni rekli da mi nebo treba doplačat ( za 1. trakove 2. prevoz do rijeke 3.Vašega kompanjona ki je samo vam pomagal in ne meni. ) mislite da bi bilo pošteno od mene da sedaj jaz vam zračunam delež kosila in da vrnete tistih 70 eur?
Isreno vam povem da sem vas zelo spoštoval, vendar sem sedaj zelo razočaran nad vami, saj menim da ste prevarant.
Povedal sem očetu kaj je bilo in mi je rekel da sem osel da sem nasedel in vam dal denar.
Morda bi vam bilo lažje če vas pokličem in vam to še enkrat povem?
rugby je bolečina;)
Kakorkoli že, BSC 65 in etec 175 bi res moralo iti hitreje kot 37.5 vozla. Še moj BSC50 z etec 75 gre hitreje...
Nekaj definitivno ne štima. Koliko je obratov (po računalniku) pri max brzini? Je TPS kalibracija narejena pravilno? Tak čoln bi moru 45 vozlov stisnit brez problema.
Ali je motor prenizko, propeler prehud ali pa gasa ne odpre do konca. Izpis računalnika bi pomagal.
Nekaj definitivno ne štima. Koliko je obratov (po računalniku) pri max brzini? Je TPS kalibracija narejena pravilno? Tak čoln bi moru 45 vozlov stisnit brez problema.
Ali je motor prenizko, propeler prehud ali pa gasa ne odpre do konca. Izpis računalnika bi pomagal.
janadino napisal/-a:Kassaudio, zdaj pa že malo pretiravaš s temi hitrostmi. Čoln ima krepko čez eno tono, težko boš tako enostavno kot praviš dosegel 45 vozlov brez problema.
janadino, z lahkoto glih ne ampak moral bi pa iti tam 40-42 vozlov.
Moja "Zverina" je tudi težka tono sicer z 200KS doseže 48 vozlov ampak ne z lahkoto
-
Poletni veter
- Kapitan
- Kraj: Ljubljana
Patrulja, en dober nasvet : če imaš denar, si kupi Zar čoln, to je najboljše od najboljšega....sachsa sem včasi imel 530 , pa se pred ZAR-om skrije....
Problem ZAR-a je cena....jez sem večkrat rental ZAR 570 , neverjetno ker čoln je to...prostora ogromno, leti ko avion, stavbilen ko 2 aviona...motor moraš imeti ene 130- 150 Km za to dolžino....sam za 6 člasnko družino se mi zdi malo mali...
maš pa tudi ZAr 750 pa motor do 300 km, ampak o ceni pa raje nebi..
Ja, ZAR je zakon...
Problem ZAR-a je cena....jez sem večkrat rental ZAR 570 , neverjetno ker čoln je to...prostora ogromno, leti ko avion, stavbilen ko 2 aviona...motor moraš imeti ene 130- 150 Km za to dolžino....sam za 6 člasnko družino se mi zdi malo mali...
maš pa tudi ZAr 750 pa motor do 300 km, ampak o ceni pa raje nebi..
Ja, ZAR je zakon...
Ma ne vem Patrulja,...mislim da si kar sam kriv da si šel na led, čeprav se mi iz zapisanega zdi da ste se pač malo pogovarjali, malo klepetali, malo kosilali in en je rekel nekaj, pa spet drugi nekaj, in vsak si je sam predstavljal seveda da je vse zmenjeno, pa dejansko ni bilo in tudi napisali niste nikamor!
Pri nakupu za tako vrednost (25k€!) bi se pač moral zelo ZELO pozanimat kaj dobiš, kje dobiš itd... Mater, ko sem kupoval gumenjaka za 2.000 sem vse spisal v pogodbo in plačal v celoti šele takrat ko je prodajalec izpolnil vse kar sva se dogovorila,....obljubil mi je kit za flikanje in rez dele za motor, .....mi ga pozabil poslati,..sorry ko dobim plačam ostalo- in je poslal,....saj ne rečem da ne bi poslal, ampak dogovor je dogovor, drugače je ponavadi samo sranje,.......
lp z
Pri nakupu za tako vrednost (25k€!) bi se pač moral zelo ZELO pozanimat kaj dobiš, kje dobiš itd... Mater, ko sem kupoval gumenjaka za 2.000 sem vse spisal v pogodbo in plačal v celoti šele takrat ko je prodajalec izpolnil vse kar sva se dogovorila,....obljubil mi je kit za flikanje in rez dele za motor, .....mi ga pozabil poslati,..sorry ko dobim plačam ostalo- in je poslal,....saj ne rečem da ne bi poslal, ampak dogovor je dogovor, drugače je ponavadi samo sranje,.......
lp z
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti