Mnenje Quicksilver 620!

Vse o gliserjih, cruiserjih in jahtah ter plovba z njimi

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Mar 07, 2012 16:08

adrian napisal/-a:Ni vse tako črno z notranjimi motorji, pol bi se razni Four Winsi, Baylinerji ipd vse furalo na zunanji motor, ta 3.oL je pa res preverjena varijanta, vsaj po moje je tako, res pa je da so Verado šipca

Motor mora bit črn in zunanji. Notranji, v tem primeru, je navaden dr*k!
"Šolanje" po navadi veliko stane.

Adrian, ko bomo videli tvojega na vodi, boš pa kaj več povedal.
Se mi dozdeva, kaj je zadaj za tvojimi prispevki.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Sr Mar 07, 2012 18:18

za mano je zdaj res trenutno en dr.k, čoln mi je burja, katera je bila aktivna skoraj mesec dni lepo obdelala, zdaj pa ravs in muke z zavarovalnico,...nič prijetno
andrei
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a andrei » Sr Mar 07, 2012 22:50

adrian napisal/-a:Ni vse tako črno z notranjimi motorji, pol bi se razni Four Winsi, Baylinerji ipd vse furalo na zunanji motor, ta 3.oL je pa res preverjena varijanta, vsaj po moje je tako, res pa je da so Verado šipca

Poglej, v mojem opisu je govor o Quicksilver 640 weekend in možnosti motorizacije, ne pa o Four Wins in podobnim barkam, ki so popolnoma drugi segment in imajo drugačne uporabnike.

Mogoče imaš prav glede preverjenosti 3.0 motorja, vendar ne morem razumet kako lahko v letu 2012, kjer uporabljamo pametne telefone, na barkah imamo drage gps-je, ter razne elektronske pripomočke, montirajo motor na karburator!? Pa taki motor sodi v precej starejše plovilo ali pa mogoče v lado njivo! Vem, da je od 2011 možnot dobit 3.0 mpi, vendar trgovci ponujajo te na karburator, ker jih imajo na zalogi in mogoče največ marže.

Vsekakor je moje mnenje,da je tisti, ki odšteje za tako novo plovilo z opremo od 40 pa do 50k, in pride v marino po enemu tednu, obrne ključ in mora berglat vsaj 3 do 5x po 15 sekund, da motor zalaufa in pokadi malo dima, navaden človek, ki so ga nategnili, brez da je rekel av.
Zato,ker sem jaz probal to na lastnih izkušnjah, in takrat nisem poslušal nasvetov danes mojega dobrega prijatelja,hočem drugim tudi jaz pametno svetovat, da bojo lahko v navtiki uživali.
andrei
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a andrei » Sr Mar 07, 2012 22:59

pajer1 napisal/-a:

Motor mora bit črn in zunanji. Notranji, v tem primeru, je navaden dr*k!
"Šolanje" po navadi veliko stane.

Adrian, ko bomo videli tvojega na vodi, boš pa kaj več povedal.
Se mi dozdeva, kaj je zadaj za tvojimi prispevki.

LP

.

Kaj se pa ti razburjaš, a maš abstinenčno krizo zaradi ribolova. :D
Speci že tisti štrudel in pripelji se dol, gremo pa barke glancat, ker čez kakšen teden ne bomo imeli več časa. :D
adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Če Mar 08, 2012 08:41

ja, kaj čmo, Mercruiser še zmeraj proizvaja in prodaja na veliko te motorje, se pravi niso prav za en dr-k, zaradi nas pametnih Slovenčkov verjetno tega motorja še dolgo ne bodo ukinili
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Mar 08, 2012 15:36

adrian napisal/-a:ja, kaj čmo, Mercruiser še zmeraj proizvaja in prodaja na veliko te motorje, se pravi niso prav za en dr-k, zaradi nas pametnih Slovenčkov verjetno tega motorja še dolgo ne bodo ukinili

Adrian ne vpletaj kr neki v filozofijo izdelave definitivno zastarelega motorja. Ta motor ima zelo ozek spekter uporabe. Ogrevanje, gas do daske, vožnja kolikor ti da duša ali rezervoar in konec. V takem režimu je vsak motor dober. "Kruzanje", kratki premiki z ene na drugo ribolovno pozicijo so že začetek težav, ker je ali pretopel, ali premrzel, ali ... Panulanje dve tri ure, da ne govorim.

To so dejstva!
Raje povej koliko takih plovil s takim motorjem imaš na zalogi?

Spet me bo andrei kregal, ker se razburjam!
Bo treba it na ribolov, in to z OB motorjem.

LP

.
pajer 1

adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » Če Mar 08, 2012 19:12

Pajer, kaj bi imel jaz na zalogi?, za nekoga me menjaš a se pošteno motiš, saj veš da nicka pa res ni problem menjati, res pa je, da nisem bil na nobeni fešti morjeplovca, ta motor zelo dobro poznam iz Baylinerja 175 BR, sam 3x napumpaš gasa preden vžgeš motor, pol pa pali kot iz puške, tehnologije zaradi tebe ne bodo menjali, da pa ne boš mislil da so mi Quicksilverji všeč al pa da delam reklamo zanje, o.k. ta tvoj je ena navadna kanta, mal heca,...
andrei
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a andrei » Pe Mar 09, 2012 21:37

adrian napisal/-a:Pajer, kaj bi imel jaz na zalogi?, za nekoga me menjaš a se pošteno motiš, saj veš da nicka pa res ni problem menjati, res pa je, da nisem bil na nobeni fešti morjeplovca, ta motor zelo dobro poznam iz Baylinerja 175 BR, sam 3x napumpaš gasa preden vžgeš motor, pol pa pali kot iz puške, tehnologije zaradi tebe ne bodo menjali, da pa ne boš mislil da so mi Quicksilverji všeč al pa da delam reklamo zanje, o.k. ta tvoj je ena navadna kanta, mal heca,...

Pajer a si mogoče gledal ta oglas :D : http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=110921
Saj vidiš, da ga prodaja General Boats ne pa adrian! Umiri se malo.

Ja pa prav zanimivo, da smo razvili debato v smeri 640-ke z verado motorjem in poglej kaj se pojavi na mornarju: http://www.avto.net/mornar2003/view/ad.asp?ID=110921 .
Verjetno je , da tudi šef GB spremlja kar redno Morjeplovca . Na sliki je pa tista 640-ka na kateri si sedel 14 dni nazaj.
lp :D
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » So Mar 10, 2012 06:12

ja in na teh barkah je pa 3.0 dovolj ali kako?

Sprašujem namreč ,ker je bilo govora da je 3.0 na 620 Flamingu "premalo"!!

Lp.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Mar 10, 2012 07:52

Borut napisal/-a:ja in na teh barkah je pa 3.0 dovolj ali kako?

Sprašujem namreč ,ker je bilo govora da je 3.0 na 620 Flamingu "premalo"!!

Lp.

Borut, si razumel "point" pisanja?
Saj niti ni važno!

Važno je , da ne nasedeš, na suhem ali v vodi.
Ta motor je definitivno za v muzej, ne glede v kakšni barki je.

Pa še to, med vsemi slabostmi!

S tako barko se da preživet lepe dopuste. Živiš na njej in in se voziš sem pa tja. Kam z vso "kramo"? Pomožni motor, vrvi, bokobrani, tende, ....
Ribiška oprema, če loviš. Itd! Veliko tega požre prazen prostor pod kokpitom.
Pri takšni dolžini barke gre ogromno prostora v nič zaradi notranjega motorja.

Da vidimo odgovor tistih, katerim sem zopet stopil na "žulj."

LP

.
pajer 1

adrian
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a adrian » So Mar 10, 2012 09:52

dobra reklama je zakon,... Pajer, se ti ne zdi, da smo tudi mi malo že zastareli in za v muzej, 3.0L motorji pa se bodo še dolgo vozili po vodi z mlajšim generacijami?
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Mar 10, 2012 09:59

ti motorji 100% niso neko čudo tehnike, če ne drugega so že ogromno let enaki. Na tem področju so dizli precej bolj moderni, tudi izvenkrmni bencinarji.
Plus pomojem je pa ravno ta enostavna zasnova...

Jaz ravno delam razpored na čolnu z notranjim motorjem...

Moram dati pajerju prav, da kakor koli obrnem svinčnik je motor tam napoto, saj je na najbolj uporabnem mestu. Drži, da je za ribolov zelo napoto tudi izvenkrmni, morda še malo bolj.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
kiti
Poročnik korvete
Kraj: Dolenjska

OdgovorNapisal/-a kiti » So Mar 10, 2012 17:45

Glede Quicksilver-ja 640 weekend lahko povem ,da je čoln z zunanjim
motorjem velikoooo bolj praktičen. Quicksilver-ja 640 weekend sem kupil
maja 2008, se pravi da imam za sabo 4 sezone in moram povedati ,da ne bi kupil čolna z notranjim motorjem, saj ima tak čoln le dve prednosti pred čoln z zunanjim motorjem in to je 1. je lepši in 2. ima večjo ploščat in nič drugega. Letos ko ga spoliram kot lani Pajer1 bom nalimal slike od čolna.

lp

Kiti
Borut
Viceadmiral
Kraj: ob Muri

OdgovorNapisal/-a Borut » So Mar 10, 2012 18:27

vse je odvisno,zakaj v osnovi čoln uporabljaš!
Jaz rabim čoln za dnevna potepanja kjer bomo trije lahko normalno uživali,mogoče kdaj za kak dan prespali in to je to!
Sem šel gledat tega 620 in je tako:
Spredaj na premcu se dva normalno sončita,v kabini se lahko dva normalno vležeta(ne da je "prostora za dva"??)spredaj pri glavi proti premcu je skoraj 1m širine,v dolžino(imam 180)pa je še 30cm rezerve,zadaj na krmi lahko počez dva normalno ležita,prehod do ploščadi je ok,,ploščad je dolga 2m in široka 40cm pod njo pa je levo prostor za pom.motor(katerega sicer pri muzejskem 3.0 mercu naj ne bi potreboval),desno so stopničke za v vodo,na sredini pa ploščad(60x40) za "BIG fishing men-a" ,če že kdo hoče ribe lovit:).Na kokpit sedežih se sedi ok(niso pa neki fotelji),lahko se obrnejo in štirje lahko res normalno sedijo za majhno mizo.
Motor je pri tem modelu nekoliko nižje in ni tiste klasične škatle kot pri nekaterih gliserji(stingray,bayliner...)tako da ne moti tako zelo in je zaradi majhnosti motorja pomaknjena nekoliko nazaj.Rezarvoar je pribljižno na sredini plovila je pa v istem prostoru še možno vgraditi rezevar vode cca.60l ali skriti kakšno drugo kramo,tudi pod samim ležiščem v kabini in levo/desno ob motorju je kar nekaj prostora!
Na premec se lahko prideš po dovolj širokem robu levo in desno,primeš se lahko za ograjo,tudi krmar lahko pomaga pri privezu plovila saj lahko dosežeš pomol iz kokpita.Plovilu pripada bimini in kamper tenda kar tudi potrebujem.

Na plovilu trenutno ni vode,tuša,hladilnika ampak se da vse nekako rešit,seveda za nekaj eurov več.
Čoln verjetno ni neki dirkalnik(to tudi ne potrebujem) ampak tu je v igri spet proračun.

http://www.youtube.com/watch?v=e88WQbca1e8

edino to krmilo bi vrgel ven-takoj:)

ČE bi pa imel več šolde bi pa mogoče gledal za tem:

http://www.avto.net/mornar2003/view/results.asp

To je zaenkrat to,mogoče pa najdem še kaj bolj uporabnega:)
kiti
Poročnik korvete
Kraj: Dolenjska

OdgovorNapisal/-a kiti » So Mar 10, 2012 18:59

Borut imaš v nulo prav, vse je odvisno, zakaj v osnovi čoln uporabljaš.

Razlika med čolnom Quicksilver 620 Flamingo in Quicksilver 640 Weekend je velika. Največja razlika je v tem kje voziš čoln .Ali zunaj ali notri. Eni ne bi kupili čolna Q 640W ,ker voziš v kabini drugi pa .... Sto ljudi sto...

Želim ti ,da kupiš čoln ki ti bo pisan na kožo in boš užival .Vse pa je vezano na šolde. Saj bi tudi jaz raje imal čoln... ( lepe sanje ).

lp

Kiti

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost