Ime čolna
Moderatorji: moderator2, moderator
Ime čolna
Nekje se nekaj spomnim, da je že pisalo, vendar ne najdem...
Zanima me kako je z imenom čolna, kako prakticirate itd...
Zanima me, če čoln že imel pred vašim nakupom ime.
Ali ste ga zamenjali
Ali ga niste menjali le napis odstranili
Itd...
Malo me daje vraževerje...
Zanima me kako je z imenom čolna, kako prakticirate itd...
Zanima me, če čoln že imel pred vašim nakupom ime.
Ali ste ga zamenjali
Ali ga niste menjali le napis odstranili
Itd...
Malo me daje vraževerje...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Mene pa daje vraževerje, da mora moj čoln imeti moje ime in ne ime od predhodnega lastnika...
Tako da, jaz sem ga menjal!
Tako da, jaz sem ga menjal!
Nazadnje spremenil admin, dne To Mar 13, 2012 19:21, skupaj popravljeno 1 krat.
A ni tako, da naj bi prinašalo nesrečo glih če menjaš ime?
Jaz imam tako, da je poleg imena še cifra II. Ker so se zdrajsale nalepke, bi morda res skrajšal ime. Naj še nekdo opiše kak je postopek ... grem na kapitanijo in spremenijo v šusu? Kje ste dobili nove nalepke (Corel Draw in prva fotokopirnica najbrž?)
Jaz imam tako, da je poleg imena še cifra II. Ker so se zdrajsale nalepke, bi morda res skrajšal ime. Naj še nekdo opiše kak je postopek ... grem na kapitanijo in spremenijo v šusu? Kje ste dobili nove nalepke (Corel Draw in prva fotokopirnica najbrž?)
Grega295 napisal/-a:A ni tako, da naj bi prinašalo nesrečo glih če menjaš ime?
Uradno s papirologijo je nekaj podobnega, kot si napisal... Dobil boš nov vpisni list.
Nalepke pa ti bo zrihtal naš Mike. Pošlji mu ZS, delavnico ima v LJ na Fužinah.
Menjava imena in slaba karma? Ma dajte no..ko kupiš barko si srečen ti, še bolj srečen pa je tisti ki jo je prodal.. to je menda splošno znano..in sedaj po tej logiki osrečuješ tistega ki je komaj čakal da se je reši???? kje je pol logika? Ime barke kroji lastnik, ki jo je kupil z ljubeznijo do morja. Ime pa je pogojeno s to osebo ki jo neguje in vzdržuje in ji zaupa svoje življenje..spremeniti ime? Definitivno! Brez slabe vesti! Tole neumnost so se spomnili tisti, ki so barke prodali, pa se nekako ne morejo odlepit od nje.. to je šele slaba karma..ime je prinašalo srečo njim, ne vam. Novo ime je nov začetek, a zlati zakon življenja je: Vedno nekaj začenjati... jaz se tega držim, in barka že leta pluje nad vodo...
MORJE, ŠIROKA CESTA..
- VirtoSailor
- Kontraadmiral
- Kraj: Velenje-Bunarina
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Kolikor sem videl, trgovske ladje, trajekti, potniške ladje, pa tudi sicer pri prihodu k novim lastnikom pogosto preimenujejo, zlasti ob prehodu iz enega v drug register.
Primer, o katerem smo starejši v mladosti veliko slišali - čeprav se v tem primeru lastništvo večinoma ni menjalo z nakupom
Kot piše, barka najprej Italijanska (za prevoz banan?), njim so jo med II. svetovno vojno zaplenili Nemci in uporabljali za minolovec, tem na Reki (Rijeka) potopili zavezniki, dvignili in obnovili Jugoslovani v Uljaniku. Kaj je delala potem, naj se eni spomnijo, drugi pa pogledajo...
In vsakič je imela drugo ime.
Trenutno se ne spomnim drugega primera poimensko, ampak tudi tiste ladje Splošne plovbe , ki so bile kupljene rabljene, so dobile slovenska imena (recimo Vrhnika, Borovnica itn.).
Primer, o katerem smo starejši v mladosti veliko slišali - čeprav se v tem primeru lastništvo večinoma ni menjalo z nakupom
Kot piše, barka najprej Italijanska (za prevoz banan?), njim so jo med II. svetovno vojno zaplenili Nemci in uporabljali za minolovec, tem na Reki (Rijeka) potopili zavezniki, dvignili in obnovili Jugoslovani v Uljaniku. Kaj je delala potem, naj se eni spomnijo, drugi pa pogledajo...
In vsakič je imela drugo ime.
Trenutno se ne spomnim drugega primera poimensko, ampak tudi tiste ladje Splošne plovbe , ki so bile kupljene rabljene, so dobile slovenska imena (recimo Vrhnika, Borovnica itn.).
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Mar 22, 2012 16:52, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta