Vez od Barbarige do Pule?

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

mattey
Praporščak
Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a mattey » Pe Mar 23, 2012 20:33

Imam bojo v Barbarigi pri pomolu treba jo je otežit zaenkrat je ne rabim mam čoln v marini v Peroju.
lp
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » To Mar 27, 2012 17:15

je bil kak problem ali nevšečnosti pri postavitvi boje?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Apr 04, 2012 15:39

ne vem kak je z drčo, večina jih spušča (saj gumice) kar z plaže. Plaža narejena kot ena klančina Smile . Za vse kar se dogaja v portičo pa moraš vprašati tega Josipa.

Če misliš Peroj s plaže bodi previden da ne bo potrebno še avta iz peska ven vleči, se hitro vkoplješ če ni 4x4.
barbariga500
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a barbariga500 » Ne Apr 08, 2012 18:00

mattey napisal/-a:Imam bojo v Barbarigi pri pomolu treba jo je otežit zaenkrat je ne rabim mam čoln v marini v Peroju.
lp

Ali imaš to v stari Barbarigi ali pri lokalu Daniela? Jaz bi bil zainteresiran za bojo in bi jo obtežil, če jo res ne rabiš in kakšna je teža zdaj korpemorta?

lp, Mitja
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Ne Maj 27, 2012 21:39

deserteagle napisal/-a:ne vem kak je z drčo, večina jih spušča (saj gumice) kar z plaže. Plaža narejena kot ena klančina :) . Za vse kar se dogaja v portičo pa moraš vprašati tega Josipa.

Ko ste ravno pri Barbarigi - se da tam 2,7m gumico z 2,3 motorčkom vsakodnevno kar na plaži spuščat / ven jemat?

Če da, kaka je pot do apartmajev - neka cesta ne? A troga kdo gumice zjutraj & zvečer al bi izgledal kot vesoljec?

LPF
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Maj 28, 2012 06:00

Bolj to zadnje.
Gumice so bile vćasih privezane ob pomolu. Mogoće je smotrno iz varmosti sneti motor. :?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
330i
Kontraadmiral

Barbariga - Peroj

OdgovorNapisal/-a 330i » To Maj 29, 2012 22:24

Pozdrav,

nekaj informacij iz podorčja Barbarige in Peroja zate in tvojega prijatelja Elbarto.

V Portiću dobijo vez samo barke s HR zastavo. Cena je 10 HRK/m/dan. Če je še kak prost vez, ne vem. Če prijatelj nima HR zastave, priveza ne bo dobil niti pod razno. Ne v samem Portiću niti na bojah pred njim.

Če bi bilo res slabo vreme napovedano, so še vsakogar, ki je rabil zavetje, sprejeli za dan ali dva, če je le bil kak prost vez primeren za njegov čoln.
Velja rek - lepa beseda lepo mesto najde!

Drugače pa je v Portiću drča, ki je kot nalašč za 5m čoln. V primeru, da bi kdo dal notri kaj večjega pa pokličejo avto dvigalo. Ta drča je plačljiva, vendar cena ni neki bav, bav. Velikokrat se čudim, da so ljudje pripravljeni za piškavih nekaj HRK poškodovati svoj avto, ko se lotijo spuščanja na bližnji plaži, ki je prodnata in se avtomobili hitro "zakopljejo". Zraven drče je tudi voda, da boš lahko opral čoln pri dvigu.

Brezplačna drča je v Stari Barbarigi. Primerna je za manjše in lažje čolne. Tam do 5,5m po mojem mnenju. Je malo nerodna, ker ko se konča betonirani del je cca. 70 cm globoka stopnica. Če je vodostaj nižji, prikolice ne morejo zapeljati dovolj nazaj, da bi prišel čoln dovolj nad njo.

Boje imajo ljudje v Uvali Marič (direktno pod naseljem) in v Stari Barbarigi za pomolom. V tem delu je sigurno tudi nekaj kock, ki niso uporabljene. Ta dva zaliva nista dobro zaščitena, zato je potrebno dobro dimenzionirati kocko (meni se zdi še boljša ideja imeti dve kocki povezani) in izvesti privez. Tu in tam se zgodi, da kak čoln vrže ven. Leto za letom pa tam videvam iste čolne, ki so očitno dovolj dobro privezani, da nimajo problemov.

Imeti pa moraš vsekakor svojo verigo in bojo, ki jo je priporočljivo po uporabi demontirati. V nasprotnem primeru je do naslednjič mogoče ne bo... Na dolgi rok pa se tudi svoja kocka izplača - vsaj veš na čem si. Zaenkrat tega še nihče ne preganja.

Upam, da sem bil dovolj izčrpen.
330i
Kontraadmiral

Barbariga

OdgovorNapisal/-a 330i » To Maj 29, 2012 22:34

Pa še glede gumic - do plaže pod naseljem je cca. 100 m makedamske ceste. So bolj redki čolni, ki gredo dnevno not in ven. Je pa plaža levo od pomola primerna za spust takšnega čolna (tam so ponavadi tudi pedalini). Na plaži pa gumice ne bi puščal - bi jo raje vsak dan dal ven in jo z avtom odvlekel do parkinga.
Ni ravno navada, da bi bile gumice vezane na pomol, ker tam otroci skačejo v vodo.
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Sr Maj 30, 2012 18:00

Izčrpno, hvala za info.

LP!
330i
Kontraadmiral

Barbariga

OdgovorNapisal/-a 330i » Sr Maj 30, 2012 22:09

Če rabiš še kakšno informacijo sem na voljo... :)
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Sr Maj 30, 2012 22:51

da nisi iz MB?
andrejs
Desetnik

OdgovorNapisal/-a andrejs » Ne Jun 15, 2014 16:39

Pozdravljeni so kakšne novitete glede veza v peroju, kaj drčo pustijo v uporabo tudi tujcem seveda proti plačilu??
330i
Kontraadmiral

Drča v Peroju

OdgovorNapisal/-a 330i » Ne Jun 15, 2014 21:46

Seveda jo pustijo uporabiti vsem, ki so pripravljeni plačati. Cene ne vem točno, ko pa sem jo vedel, se mi je zdela tako nizka, da sem se čudil ljudem, ki so se za nekaj kun z avtomobili "vkopavali" na bližnji plaži.

Kolikor vem lahko ob dvigu tudi osnovno opereš čoln - voda je zraven drče.
andrejs
Desetnik

OdgovorNapisal/-a andrejs » Ne Jul 26, 2015 23:32

Sem gledal letos veze v portiču, Josip pravi nema ništa HR reg in HR državljan, pol pa pride druga polovica Julija in glej ti tablice IZ pa ena gumica KP, pa čolni z AT registracijo pa eden Bayliner z DL. Mislim gredo se neke finte pol pa take pa sem ga malo provociral Josipa ob pivu pa samo skomigne z rameni in se nasmeji.
Sem pa že enkrat pred leti ko sem mel še Maestrala skoraj onega prejšnega upravnika luke "ftopil" ko sem ga zraven dobo ko mi je inox karabinere kradel.

Letos sem gumico pustil v Štinjanu se je dalo zmenit..

Moram pa malo preverit stare kupne pogode ko smo kupovali parcele, pa loklane ribiče povprašat, ker če se prav spomnim je bilo takrat tudi govora o lastništvu priveza v portiču ker smo neke prispevke plačevali za ureditev, ker če je to tak bodo pa dali privez ali pa odškodnino ker so me razlastninili priveza ki mi pripada.
manfred8
Kapitan

OdgovorNapisal/-a manfred8 » To Apr 19, 2016 13:30

Ima kdo kako informacijo, kako je kaj s privezi v Barbarigi in okolici? Je sploh kakšna možnost koristit bojo, vsake tolko ko bi bil doli?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov