Prenova Elan GT402

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate
Kraj: Medvode - Ig - KRK (Njivice)

OdgovorNapisal/-a TadejP » So Jun 16, 2012 13:08

sinji galeb napisal/-a:lepo lepo... zamenjaj za ta levega ;))))) de<j mi povej oz lahko mi napišeš al pa skiciraš kako si in na kak način privezal čoln. a maš dvojno vezano da če se eden štrik odtrga da imaš še drugega ali kako? to me še čaka pa da si vem malo prištimat materijal ker sem čist frišni v navtiki ;))

Bi zamenju ja:) samo pol je treba met še vrtino za bencin svojo. Sem probal že parkrat take čolne. Prvič smo šli z Rinkerjem 270 na okol, pa pol še parkrat. Nazadnje sva šla pa s Chaparralom 240 Signature iz Raba na Iž, pa naprej na Kornate, na Murter, pol na Žut, Silbo, pa na Pag, za eno noč na Rab in pol na Krk. 6 dni, 800€ za bencin :) Še dobr da sva spala samo eno noč v marini (Murter 280kun),drugač pa vse na sidri.

Zdej ta privez je urejen. Na boji so 4 vrvi, oz 4x ga vežem. 2x spredej, 2x zadej na bitve. Porabu sm pa mal vrvi da sm si to pripravu.Drugač naj bi pa ta k ma te priveze čez, vsake tok časa pogledal če vse drži. Kako oz kam ga boš pa ti vezu?

Je pa čoln še v vodi, je tašča na morju in je javla da je še tam. Edin deževnica je nabrala v ceradi, načeloma je pa vse ok. Bom vidu nasledno soboto. Razmišljam, da bi raskeru 70€ al kok je že za uno pumpo za vodo k dela avtomatsko ko zazna vodo...
Samo more nosin ja u duši.
Samo more mazi me i guši.
Samo s morem sritan san i bija.
Samo moru ja se ispovidan.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » So Jun 16, 2012 13:12

Evo užitki so bli:)

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 09:12

kasaudio napisal/-a:Sicer si lepo zrihtal čestitke ampak... ampak vsekakor ti nočem pokvarit veselja.

Če funkcionira tako kot je sedaj in si s tem zadovoljen potem pusti tako kot je. Sicer pa je motor še vedno mnogo prenizko. Ta čoln je narejen za kratko nogo in ne vem zakaj si sforsiral dolgo nogo gor. Izvedba dviga krmne plate men skoz estetski uč ne gre in čez to kar smo se v šol učil o momentih, koncentracijah napetosti, itd., tud ne.

Obtežba na krmno ploščo je sedaj vsaj 30% večja kot če nebi bila dvignjena. Bodi previden, da ne izgubiš motorja!

Ful si se potrudu, verjamem da si čoln spedenal na polno, samo dolga noga je pa strel mimo. Daj dobi nekje motor s kratko nogo in bo super.

Pa ne zameri dobronamerni kritiki. LP

Samo še neki glede motorja. Sm sliku spodej nogo. A se ti zdi previsoko?

Slika

Slika

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Ne Jun 17, 2012 09:28

... kolkr jst vidim je to glih nek ok... razn če mora bit zgornja kavitacijska v ravnini dna to pa ne vem...
@ prejšnji post glede mojga priveza... grem v kamp v Banjole pr Puli kot že vrsto let in je pod vodo kar dosti kock moram najti pravo in ne zasedeno ter si urediti privez in bojo. zato me je zanimal kako je naj bolj efikasen način priveza ;)
lep dan vsem skupaj ;)
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 09:46

sinji galeb napisal/-a:... kolkr jst vidim je to glih nek ok... razn če mora bit zgornja kavitacijska v ravnini dna to pa ne vem...
@ prejšnji post glede mojga priveza... grem v kamp v Banjole pr Puli kot že vrsto let in je pod vodo kar dosti kock moram najti pravo in ne zasedeno ter si urediti privez in bojo. zato me je zanimal kako je naj bolj efikasen način priveza ;)
lep dan vsem skupaj ;)

Jz sm mel par let nazaj gumico parkirano na Pagu v Vidalićih. Spodej smo dal 2x250kg, med sabo povezano z verigo, pol gor pa vrv in bojo. Pa je držal k hudič:)če ga orkanska burja ni odpihnla pol je blo dobr narjen. najd dobr kvader, pa nared z verigo pa vrvjo pa bo. samo prej se pozanimej če lahko, da ne bo kej narobe, ker tuki v njivicah je mel en nemc na šverc prvezanga, neki je po svoje naredu in ga je ta k opravlja s privezi steral v 3 pm...

Ma sej zdej pa tud jz že ne vem več kera kavitacija more kje bit. Bo že.

Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Jun 17, 2012 10:07

TadejP napisal/-a:
sinji galeb napisal/-a:... kolkr jst vidim je to glih nek ok... razn če mora bit zgornja kavitacijska v ravnini dna to pa ne vem...
lep dan vsem skupaj ;)

Jz sm mel par let nazaj gumico parkirano na Pagu v Vidalićih. Spodej smo dal 2x250kg, med sabo povezano z verigo, pol gor pa vrv in bojo. Pa je držal k hudič:)če ga orkanska burja ni odpihnla pol je blo dobr narjen. najd dobr kvader, pa nared z verigo pa vrvjo pa bo. samo prej se pozanimej če lahko, da ne bo kej narobe, ker tuki v njivicah je mel en nemc na šverc prvezanga, neki je po svoje naredu in ga je ta k opravlja s privezi steral v 3 pm...

Ta velika antikavitacijska plošča mora biti v ravnini dna. Izgleda v redu.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 10:18

Piki napisal/-a:
TadejP napisal/-a:
lep dan vsem skupaj ;)

Ta velika antikavitacijska plošča mora biti v ravnini dna. Izgleda v redu.

Ja upam da je vredu.
Še eno vprašanje bi mel. Predn smo naštelal motor, da normalno laufa, pa spremenil kot, je motor kr tresu, oz volan.pa mehanizem je bil tud kr trd. zdej pa laufa mehanizem zlo lepo. Kaj se je zgodl:)da ni začela zajla pokat :)

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jun 17, 2012 10:19

Vsaj 5 cm bi motor bil lahko višje. Ni vredu, ampak vredu je. Mirno morje.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 10:34

kasaudio napisal/-a:Vsaj 5 cm bi motor bil lahko višje. Ni vredu, ampak vredu je. Mirno morje.

Bo že.Sam da se peljemo in uživamo na kakšni samotni plaži :)

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Ne Jun 17, 2012 11:00

hehe ta je pa carska "ni v redu ampak je vredu" :) lej če se peleš normalno pa da ti ne šprica bo ok. jah pr nas v kampu je še "divje" parkiranje in samo vprašanje časa kako dolgo bojo še pustili! jst bi raj vidu da je tko kot v njivicah urejeno... kolkr vem ste mel par let nazaj štalo z temi privezi... k je kolega mel čoln in ga pol prodal k je blo treba kao v marini parkirat... kolk pa plačaš za prvez?
lpA
..tko zgledajo naši privezi včas pa tudi kak premožnež zaluta pa ugotovi da prehod med kampom pa otokom na drugi strani ni glih dosti globok za njegovo igračo ;))))

Slika
Nazadnje spremenil sinji galeb, dne Ne Jun 17, 2012 11:15, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Ne Jun 17, 2012 11:12

TadejP napisal/-a:
kasaudio napisal/-a:Vsaj 5 cm bi motor bil lahko višje. Ni vredu, ampak vredu je. Mirno morje.

Koliko je plošča še pod linijo dna ?
renton
Poročnik fregate
Kraj: portorož

OdgovorNapisal/-a renton » Ne Jun 17, 2012 11:20

Oleee! Bravo lepo si ga obnovil.
Od zmeraj mi je bila 402 ušeč.
Zdej zgleda kot bi bil (jebački) dvosed cabrio.
Vozi z glavo in ne z rokami.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 11:28

Piki napisal/-a:
TadejP napisal/-a:

Koliko je plošča še pod linijo dna ?

kokr sm na uč ocenu, je glih tam tam z vodno linijo. če bi bil pa višje bi bil pa previsok, moja ocena. Drugač sm gledu da je čim bolj ravno s podnom.

Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 11:28

renton napisal/-a:Oleee! Bravo lepo si ga obnovil.
Od zmeraj mi je bila 402 ušeč.
Zdej zgleda kot bi bil (jebački) dvosed cabrio.

Par detajlov še nasledno sezono pa bo res lep:)

Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » Ne Jun 17, 2012 11:32

[quote="sinji galeb"]hehe ta je pa carska "ni v redu ampak je vredu" :) lej če se peleš normalno pa da ti ne šprica bo ok. jah pr nas v kampu je še "divje" parkiranje in samo vprašanje časa kako dolgo bojo še pustili! jst bi raj vidu da je tko kot v njivicah urejeno... kolkr vem ste mel par let nazaj štalo z temi privezi... k je kolega mel čoln in ga pol prodal k je blo treba kao v marini parkirat... kolk pa plačaš za prvez?
lpA
..tko zgledajo naši privezi včas pa tudi kak premožnež zaluta pa ugotovi da prehod med kampom pa otokom na drugi strani ni glih dosti globok za njegovo igračo ;))))

pele se super, še posebi zdej k se je volanski mehanizm ulaufu, vsaj upam da se je, da ni kej druzga.
Sej pr nas zdej pomoje dokler so privezi še frej un mal serje.Itak,vsaka kuna jim pride prov. K lansko leto so mel tud tko prvezane, k je v vodi dost kock, da si sam nardiš, samo jz sm hotu da je mir, pa da to tko kot more bit.Za prej pa ne vem kako je blo, k sm komi drug let v kampu in prvo leto s čolnom.
Drugač me pa pride privez 200€ za 2 mesca.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov