Signalna raketa

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

zebra
Kapitan bojne ladje

Signalna raketa

OdgovorNapisal/-a zebra » Sr Jan 02, 2013 18:09

Ker drugo leto poteče rok uporabe nojim signalnim raketam, sem se odločil, da eno uporabim v čast prihoda Novega leta, seveda ne na morju, ampak na Sorškem polju. Na moje veliko presenečenje pa sem raketo uspešno izstrelil, potem pa se ni aktivirala.
To mi je dalo misliti o uporabnosti raket v sili.
Ali imate tudi vi kakšne izkušnje s tem?
Rakete so španske , kupljene 2009 v SLO.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jan 02, 2013 21:49

V glavnem podobne izkušnje.

Drugače je pa dobro, da ti je ni zakurlo, ker bi hosto vžgal. Vprašaj sundancerja kako ta pras..a gori, če pade na tla z listjem :twisted:
je pač narejena, da pade v vodo. Samo to se mi cepci podkrepljeni z maligani ne spomnimo :oops: :oops: :oops:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Jan 02, 2013 21:50

ABSOLUTNO!!!

Te rakete očitno nimajo brez veze napisanega roka uporabe... Lani smo na "ribarski dan" v Puntu (bili smo v Bracolu) "sprašili" 6 (šest) raket, 3 moje in 3 od našega Barha, vse z pretečenim datumom od 1 do 2 let. Od 6 raket je SAMO ENA delovala pravilno!!! Dve sta ostali v roki, štiri so poletele, vendar se 3 od teh niso prižgale...
Torej... Menjajte rakete, ker ko je vrag in jih res rabiš, je zelo dobro, če se vse sprožijo tako kot je treba... :roll:
Slootack
Viceadmiral
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Slootack » Če Jan 03, 2013 04:55

samo spomni se na Titanic...
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Če Jan 03, 2013 09:30

Ni ga sra.ti na suhem z raketami, lani en tak morjeplovec sosedu zažgal skedenj :cry: 8) :(

LP
no rain, no rainbow
dijo_porko
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a dijo_porko » Če Jan 03, 2013 09:40

Kakšne so pa kazni, če na morju spustiš signalno raketo? Glede na to, da verjetno luška kapitanija mora posredovati, ne prav majhne?

LP
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Jan 03, 2013 09:44

Mi smo rakete in bakle na kopnem prožili na strelišču Crngrob in to včasu, ko je bilo krepko zasneženo, tako da je bila nevarnost požara razumno majhna.

Ker smo se hkrati šli tudi gašenje in bili opremljeni tudi za to, nevarnost požara ni bil prehud problem.

Šlo je po eni plati za vadbo (da sploh veš, kako raketo prožiti in kaj bo naredila, tako da si je na barki ne ustreliš v jadro ali kaj podobnega), po drugi plati za pospravljanje stare zaloge.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » Če Jan 03, 2013 10:15

Marjan Tomki napisal/-a:Šlo je po eni plati za vadbo (da sploh veš, kako raketo prožiti in kaj bo naredila, tako da si je na barki ne ustreliš v jadro ali kaj podobnega), po drugi plati za pospravljanje stare zaloge.

Tole me je spodbudilo, da bi lahko na enem srečanju morjeplovcev izvedli izobraževanje "proženje raket in njihova pravilna uporaba", pokurli bi pa kako staro zalogo...
LP Benjamin
še mal pa bo.... :-)
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Jan 03, 2013 18:22

potapljač napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:Šlo je po eni plati za vadbo (da sploh veš, kako raketo prožiti in kaj bo naredila, tako da si je na barki ne ustreliš v jadro ali kaj podobnega), po drugi plati za pospravljanje stare zaloge.

Tole me je spodbudilo, da bi lahko na enem srečanju morjeplovcev izvedli izobraževanje "proženje raket in njihova pravilna uporaba", pokurli bi pa kako staro zalogo...
LP Benjamin

Sem za. Zrihtaj v Velenju na jezeru srečanje, mi bomo poskrbeli pa za ognjemet. Da enkrat tist kunta kinte spalimo :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jan 03, 2013 18:49

Jebela, samo bomo rabili kontrolno skupino novih raket, da bomo lahko primerjali, koliko od novih vžge tako kot mora.
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » Če Jan 03, 2013 19:11

kr en napisal/-a:
Sem za. Zrihtaj v Velenju na jezeru srečanje, mi bomo poskrbeli pa za ognjemet. Da enkrat tist kunta kinte spalimo :lol:

Ideja sploh ni slaba, bom preučil in določil datum.... pa še kak roštil zakurimo.... :P :lol: :roll:
še mal pa bo.... :-)
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 03, 2013 19:20

Marchi napisal/-a:Jebela, samo bomo rabili kontrolno skupino novih raket, da bomo lahko primerjali, koliko od novih vžge tako kot mora.

Marchi, točno to sem se jaz spraševal, ko nam jih je 5 od 6 zatajilo... Mislite, da bi od tistih ne pretečenih vseh 6 do 6 opravilo svojo funkcijo?

Zgoraj nisem napisal... Tudi pretečene bakle smo prožili, pa tudi tam jih več kot polovica ni delovala!
zebra
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a zebra » Če Jan 03, 2013 19:32

Moje rakete še niso pretečene in zato tudi skrb.
vlaroj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a vlaroj » Pe Jan 04, 2013 17:28

Potapljač, popolnoma se strinjam s teboj in ostalimi, ki ste se oglasili na
to temo, da organiziramo izobraževanje:
- da vidimo kako se z raketami rokuje
- kako se pravilno in varno uporablajo
- da vidimo kje je tisti maksimalen rok trajanja
- da ugotovimo,kaj je tako drago v teh raketah in zakaj so tako
nezanesljive
- da pokurimo stare zaloge in po potrebi nabavimo nove
Izberimo lokacijo določimo datum - sem absolutno ZA!
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Pe Jan 04, 2013 18:27

Odlična ideja tole organizirano izobraževanje, tudi jaz sem absolutno ZA, imam še staro zalogo raket :!:
LP
no rain, no rainbow

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta