Signalna raketa
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Signalna raketa
Ker drugo leto poteče rok uporabe nojim signalnim raketam, sem se odločil, da eno uporabim v čast prihoda Novega leta, seveda ne na morju, ampak na Sorškem polju. Na moje veliko presenečenje pa sem raketo uspešno izstrelil, potem pa se ni aktivirala.
To mi je dalo misliti o uporabnosti raket v sili.
Ali imate tudi vi kakšne izkušnje s tem?
Rakete so španske , kupljene 2009 v SLO.
To mi je dalo misliti o uporabnosti raket v sili.
Ali imate tudi vi kakšne izkušnje s tem?
Rakete so španske , kupljene 2009 v SLO.
V glavnem podobne izkušnje.
Drugače je pa dobro, da ti je ni zakurlo, ker bi hosto vžgal. Vprašaj sundancerja kako ta pras..a gori, če pade na tla z listjem
je pač narejena, da pade v vodo. Samo to se mi cepci podkrepljeni z maligani ne spomnimo

Drugače je pa dobro, da ti je ni zakurlo, ker bi hosto vžgal. Vprašaj sundancerja kako ta pras..a gori, če pade na tla z listjem
je pač narejena, da pade v vodo. Samo to se mi cepci podkrepljeni z maligani ne spomnimo
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
ABSOLUTNO!!!
Te rakete očitno nimajo brez veze napisanega roka uporabe... Lani smo na "ribarski dan" v Puntu (bili smo v Bracolu) "sprašili" 6 (šest) raket, 3 moje in 3 od našega Barha, vse z pretečenim datumom od 1 do 2 let. Od 6 raket je SAMO ENA delovala pravilno!!! Dve sta ostali v roki, štiri so poletele, vendar se 3 od teh niso prižgale...
Torej... Menjajte rakete, ker ko je vrag in jih res rabiš, je zelo dobro, če se vse sprožijo tako kot je treba...
Te rakete očitno nimajo brez veze napisanega roka uporabe... Lani smo na "ribarski dan" v Puntu (bili smo v Bracolu) "sprašili" 6 (šest) raket, 3 moje in 3 od našega Barha, vse z pretečenim datumom od 1 do 2 let. Od 6 raket je SAMO ENA delovala pravilno!!! Dve sta ostali v roki, štiri so poletele, vendar se 3 od teh niso prižgale...
Torej... Menjajte rakete, ker ko je vrag in jih res rabiš, je zelo dobro, če se vse sprožijo tako kot je treba...
-
dijo_porko
- Kapitan bojne ladje
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Mi smo rakete in bakle na kopnem prožili na strelišču Crngrob in to včasu, ko je bilo krepko zasneženo, tako da je bila nevarnost požara razumno majhna.
Ker smo se hkrati šli tudi gašenje in bili opremljeni tudi za to, nevarnost požara ni bil prehud problem.
Šlo je po eni plati za vadbo (da sploh veš, kako raketo prožiti in kaj bo naredila, tako da si je na barki ne ustreliš v jadro ali kaj podobnega), po drugi plati za pospravljanje stare zaloge.
Ker smo se hkrati šli tudi gašenje in bili opremljeni tudi za to, nevarnost požara ni bil prehud problem.
Šlo je po eni plati za vadbo (da sploh veš, kako raketo prožiti in kaj bo naredila, tako da si je na barki ne ustreliš v jadro ali kaj podobnega), po drugi plati za pospravljanje stare zaloge.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Marjan Tomki napisal/-a:Šlo je po eni plati za vadbo (da sploh veš, kako raketo prožiti in kaj bo naredila, tako da si je na barki ne ustreliš v jadro ali kaj podobnega), po drugi plati za pospravljanje stare zaloge.
Tole me je spodbudilo, da bi lahko na enem srečanju morjeplovcev izvedli izobraževanje "proženje raket in njihova pravilna uporaba", pokurli bi pa kako staro zalogo...
LP Benjamin
še mal pa bo.... 
potapljač napisal/-a:Marjan Tomki napisal/-a:Šlo je po eni plati za vadbo (da sploh veš, kako raketo prožiti in kaj bo naredila, tako da si je na barki ne ustreliš v jadro ali kaj podobnega), po drugi plati za pospravljanje stare zaloge.
Tole me je spodbudilo, da bi lahko na enem srečanju morjeplovcev izvedli izobraževanje "proženje raket in njihova pravilna uporaba", pokurli bi pa kako staro zalogo...
LP Benjamin
Sem za. Zrihtaj v Velenju na jezeru srečanje, mi bomo poskrbeli pa za ognjemet. Da enkrat tist kunta kinte spalimo
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Marchi napisal/-a:Jebela, samo bomo rabili kontrolno skupino novih raket, da bomo lahko primerjali, koliko od novih vžge tako kot mora.
Marchi, točno to sem se jaz spraševal, ko nam jih je 5 od 6 zatajilo... Mislite, da bi od tistih ne pretečenih vseh 6 do 6 opravilo svojo funkcijo?
Zgoraj nisem napisal... Tudi pretečene bakle smo prožili, pa tudi tam jih več kot polovica ni delovala!
Potapljač, popolnoma se strinjam s teboj in ostalimi, ki ste se oglasili na
to temo, da organiziramo izobraževanje:
- da vidimo kako se z raketami rokuje
- kako se pravilno in varno uporablajo
- da vidimo kje je tisti maksimalen rok trajanja
- da ugotovimo,kaj je tako drago v teh raketah in zakaj so tako
nezanesljive
- da pokurimo stare zaloge in po potrebi nabavimo nove
Izberimo lokacijo določimo datum - sem absolutno ZA!
to temo, da organiziramo izobraževanje:
- da vidimo kako se z raketami rokuje
- kako se pravilno in varno uporablajo
- da vidimo kje je tisti maksimalen rok trajanja
- da ugotovimo,kaj je tako drago v teh raketah in zakaj so tako
nezanesljive
- da pokurimo stare zaloge in po potrebi nabavimo nove
Izberimo lokacijo določimo datum - sem absolutno ZA!
Kdo je na strani
Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta