Markoz napisal/-a:amerglass zakaj kričiš name.
mene samo zanima kaj sedaj narediti z plovilom pod DL zastavo.
Prodajalci- podjetja, ki se ukvarjajo z registracijami plovil mi večinoma pravijo daj na Nizozemsko pa bo mir in najceneje ali 2 opcija na SLO.
Me samo zanima kaj bi vi naredili v mojem primeru ali še malo počakati kaj bodo Hr naumili ali v akcijo pa prerigistrirati.
Ali nima nobeden od vas Nizozemske zastave in kaj misli da bo po vstopu HR v EU.
Hvala vsem za pomoč!
Eh, ne bereš vsega, sem lepo napisal, da je pohvalno, da iščeš rešitev. Kričim na take ki imajo plovilo v takem statusu kot ti, pa jim dol visi. Ni bolje da kričim, pa mogoče kdo sliši in bo hvaležen čez pol leta, kot da sem tiho in držim zase ?
Tole z NL ali SLO ali POL ali BE zastavami en nasvet: daj vprašaj na tej firmi, če ti kot lastniku, ki mu bodo urejali tujo registracijo, izročijo UVOZNO CARINSKO DEKLARACIJO (oz. ECL) in pa kakršenkoli dokaz, da je DDV v državi, kjer bi ti barko spravili skozi postopek, bil plačan.
Odgovorim ti kar tu: NE ! Zakaj ? Zato ker, kjerkoli bi speljali regularni postopek uvoza v EU, je pač davek treba plačat. In carino tudi, (a ne DR. E ?

)
Za tak regularen uvoz je pa pač 2 jurčka premalo, sploh ker nekdo mora še zaslužit. Kapiš ? Dobil boš samo papirje brez kritja. Lahko da boš imel 10 let mir, lahko te pa nekdo gre preverjat. Skratka, čim nekdo ugotovi, da barka NI UVOŽENA v EU, boš imel problem. Jaz s tem ne bi mogel spat, nekdo drugi pa samo zamahne z roko. Pač stvar človeka in osebne odločitve. Jaz bi ravnal kot sta ti napisala tako Val kot Dr. E.
Vprašaj se še, kaj boš v bistvu plačal s tistima 2 jurjema za NL zastavico ?
V roku 2-3 tednov bo bistveno več znanega okrog postopkov na HR, obrni se na špediterja in ti bodo gotovo vse uredili. Malo skakanja pa bo, ampak saj ni tak problem dveh petkov reskirat za barko, mal HRbirokratke obiskat, pa vse z dobro voljo.
Vse se bo rešilo, nisi edini na zvezdicah, ki bodo zamenjane za - kockice.