Privez na hrvaškem

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

Privez na hrvaškem

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Sr Mar 21, 2007 21:21

Imam manjši gliser 4m , poleti bi ga odpeljal na hrvaško in bom tam kak mesec pri sorodnikih.Kje lahko v tem času privežem čoln seveda za neko razumno ceno?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 21, 2007 22:06

Pozdravljen!

Kakšna informacija več bo nujno potrebna. Najprej je vprašanje KJE želite privez? V katerem kraju? Hrvaški jadran je namreč precej velik...

LP
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Sr Mar 21, 2007 22:43

Se popolnoma strinjam.Na splošno pa se mi zdi, da je na jadranu težko karkoli dobiti za razumno ceno.
Mogoče bi ti lahko kakšen domačin odstopil svoj privez za nekaj časa.
Dostikrat imajo svoje barke kar nekaj časa na suhem.
Karkoli drugega (za razumno ceno)najbrž odpade.
Uporabniški avatar
mobil11
Poročnik bojne ladje
Kraj: Bizeljsko
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mobil11 » Če Mar 22, 2007 11:45

Gre za Medulin ali bližnjo okolico.Ali ga lahko naprimer zasidram v kakem zalivu , mogoče tudi na betonski blok,ali to ni dovoljeno?
Mogoče v kakem kampu?
LP Zoran
zobar
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a zobar » Če Mar 22, 2007 13:07

Sidranje je dovoljeno povsod tam, kjer to ni izrecno prepovedano.
To pomeni, da ne smeš sidrati na vhodih v pristanišča,plovnih poteh itd...
V kakšnem kampu lahko sidraš ali pa vežeš na blok.Problem je v tem, da ni vedno lepo vreme, ti bi pa imel čoln kakšen mesec v vodi.
Lahko se zgodi, da se vrneš čez par dni, pa ni več čolna.Odnesli so ga valovi, ali pa odpeljali dolgi prsti.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Mar 22, 2007 22:16

Zobar ima vse prav. Zanimivo pa je to, koliko čolnov se na hrvaškem jadranu pokrade v zadnjih nekaj letih. Včasih so bile kraje redke, sedaj pa že zelo pogoste. Če si pogledaš spisek ukradenih plovil na hrvaškem vidiš, da ta zajema tako manjše čolničke kot večje jahtice in jahte. Vsekakor se za miren spanec izplača kasko zavarovanje.
Torej nasvet, je da čoln privežeš na neko bojo, ki si jo narediš prvi dan kar sam. Kupi večje sidro, uporabi nekaj skal in bo OK. Problem je, če je preveč na odprtem zaradi vremena, kot drugo pa te ne sme biti strah za krajo. Če te karkoli skrbi, raje plačaj privez v neki lokalni lučici, kar pa je ponavadi v sezoni težko dobiti. Poleg tega pa tudi tam ni varno, saj so naši čolni še vedno "priklenjeni" samo z dvema ali tremi "štriki"...

LP
peter7
Naddesetnik
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a peter7 » Pe Mar 23, 2007 16:20

Jaz si vsako leto naredim privez v kampu z nekaj skalami, verigo in na vrhu 5 litrsko kantico od frupi sirupa. Za enkrat nisem imel težav in se mi zdi tako puščanje čolna povsem varno. Ponoči spim dosti lažje, kot pa če ga imaš na pomolu, kjer pijana mladina iz čistega užitka meče kamenje v vetrobran in podobno...

lp
hard
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a hard » Če Jul 12, 2007 08:18

Zanima me kako je kaj z nakupom priveza v HR. In kaj se zgodi v primeru, da nimaš plovila in da je privez prazen???
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Jul 12, 2007 12:08

ce je privez prazen je to tvoj problem...
glede priveza pa pojdi v marino in daj 15€ na dan ali pa v najblizji camp - daj za pivo tistemu ki kosi travo, ureja igrisca in podobno...pa bo lepo merkal na tvoj coln ko ga bos privezal na bojo ...vedno vrzi zraven se sidro za vsak slucaj...ce bo pa kako neurje bos pa tako videl napoved in ga bos vzel po navozu ven pa je...
sam sem sel v kamp vprasat ce lahko uporabim navoz pa ni bilo nobenega problema..ko sem ga dal ven mi je se prijazno prinesel slavf in sem lahko se vsega prepral...drugace pa sem ga imel v marini (dvigalo 35€!!!) in mi je zenska racunala samo 7 dni imel sem ga pa 11 dni v vodi tako da sem placal 777 kun in sem lahko zelo mirno spal...tako da prihodnje leto gre zopet v marino!
hard
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a hard » Pe Jul 13, 2007 13:20

Problem je v tem, da privez uporabljam cca 4 mesece. In vedno ga imam tam parkiranega ker imamo v bljižini hišo. Pa bi ga kar kupil pa imam potem mir.

Mi lahko kdo svetuje koliko naj ponudim za privez????
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Pe Jul 13, 2007 20:18

primerjaj s tem kaksen je v marini in kaksen je ta...in ceno...pa bos videl...
pozeruh
Višji štabni praporščak
Kraj: okolica ljubljane

OdgovorNapisal/-a pozeruh » Ne Jul 15, 2007 21:54

Admin ali veš mogoče za kakšno interenet stran kjer bi se dalo prečekirati ukradena plovila na Hrvaškem?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Jul 16, 2007 23:18

Ne poznam internetne strani, je pa seznam objavljen v vsaki številki hrvaške navtične revije Nova burza nautike. Mogoče poglej na njihovo stran
www.lantina.hr
Piši jim mail in boš zagotovo dobil zadnji najbolj ažuren seznam.
Zakaj te pa to zanima? So ti slučajno kaj ukradli? Upam da ne!

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov