OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 25, 2013 17:25
Niso toliko problem slovnične težave, kot to, da najbrž mrzi slovnico ipd., kar je večinoma posledica zateženega načina poučevanja tega v šolah. Ni se mi zgodilo le enkrat, da sem dobil vtis, da je cilj kakšnega 'učitelja' dokazati, da razen njega o 'njegovem' (kateremkoli že) predmetu nihče ne more nič znati, še najmanj pa njegovi učenci. In če morajo potem še starši težiti otroku, da se mora 'napiflati' karkoli že, da bo dobil dovolj pik za željeno šolo...
Najslabše, kar lahko doseže učitelj (ali šola ali šolski sistem...) je odpor, gnus... do predmega ali področja, ki bi ga moral učiti.
Če kdo doživi (in preživi) koga takega, je problem poskrbeti za motivacijo, da bi se ljudje - v tem primeru - spet želeli sporazumevati v lepem jeziku, jasno in razumljivo - kateremkoli, ne le slovenskem.
Ko je ta motivacija enkrat tu, se vse 'poštima' in potem je tu pa tam še kaj neobičajnega obogatitev, ne več nekaj, kar moti.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...