Evo podatki o carinah i davkih v RH do 31.05.2013
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
DRŽI! Tega najprej niso zahtevali in prvi čolni so šli skozi brez tega!
Sedaj to uradno zahtevajo in če ti bo kdo naredil (ne verjamem) brez te overitve, potem bo ta uradnik lahko kasneje najeb**...
Je pa zadeva že v teku s pobudo, da to Hrvati uradno umaknejo! Trenutno še velja, lahko da sploh ne bodo umaknili, vendar so uradniki to zahtevali v Zagrebu na ministrstvu...
Sedaj to uradno zahtevajo in če ti bo kdo naredil (ne verjamem) brez te overitve, potem bo ta uradnik lahko kasneje najeb**...
Je pa zadeva že v teku s pobudo, da to Hrvati uradno umaknejo! Trenutno še velja, lahko da sploh ne bodo umaknili, vendar so uradniki to zahtevali v Zagrebu na ministrstvu...
Sem se pozanimal, kako zgleda pridobitev apostila v ZDA. Tja se pošlje dokument in ga žigosajo za 30 $. (informacije in naročilo na - DOSDOC_WEB@state.de.us) Če je navadna pošta traja tja in nazaj približno 1 mesec.
Hitra pošta pride tja in nazaj v enem tednu (odvisno, koliko časa si vzamejo tam za žig), je pa strošek ca. 2x 80 eur.
Hitra pošta pride tja in nazaj v enem tednu (odvisno, koliko časa si vzamejo tam za žig), je pa strošek ca. 2x 80 eur.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Me pa zanima kaj bo s plovili, ki so bila registrirana v USA, ampak tam tega niso nikoli vedeli. Kar nekaj je po mojem takih, kjer so bili dokumenti o registraciji ponarejeni s strani tistega, ki je urejal dokumentacijo. Mislim, da se marsikdo spomni te afere iz štajerskih koncev.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
vilder napisal/-a:Ali je že kdo urejal carino in pdv brez špediterja, prosim za obrazce in postopek kako začeti .
tudi jaz bi raje sam naredil carinjenje in plačal pdv brez špediterjev saj kakor jaz vem on namesto tebe gre na carinarnico pokaže slike tvoje barke kot da jo je on pregledal in v tvojem imenu napiše vrednost barke s čimer se potem carinik strinja, če je realna vrednost in na podlagi tega plačaš carino.
Carinjenje
Vam, ki hočete sami opraviti carinjenje predlagam, da se najprej pozanimate o vrednost plovila, ki je osnava za davek in carino. Špediterji naj najprej povedo kakšna je vrednost plovila in koliko se plača carina in davek. Lahko da špediterji dosežejo nižjo ceno, kot bi jo sam, tako da lahko plačaš višji davek in carino.
Transadria v Zadru, ki je v isti stavbi kot carina, je za storitev carinjena vzela 90 Eur.
Transadria v Zadru, ki je v isti stavbi kot carina, je za storitev carinjena vzela 90 Eur.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost