hladilnik klime
Moderatorji: moderator2, moderator
Blagajno bi lahko kar hitro napolnili drugace, ne da bi dule moral dajat, vsak ki mu je do foruma,bi lahko simbolicno dal financ ministru eno simbolicno ceno 30 evrov in bi blo v blagajni kar nekaj, saj ni treba da gre preko racuna
Na srecanjih se pobere pa je.
Dule za kiler pa ce rabis,dobis v skatli, menjas pa ga sam.
Na srecanjih se pobere pa je.
Dule za kiler pa ce rabis,dobis v skatli, menjas pa ga sam.
Tex napisal/-a:ja fantje, 104eu + poštnina je na Ebayu![]()
Pustimo zajebancijo (čeprav mi je pešekanova ideja o polnjenju blagajne všeč) in resno. Koliko pa je poštnine Tex ? In na vse skup je treba prištet še 20% DDV-ja ane? Nimam namreč izkušenj s tovrstno nabavo. Zakaj sprašujem? Ker za 145€ ga imamo mi kar na lagerju z vsemi davki. To je pa potemtakem tu, tu s tem famoznim Ebayem. Pa čas dobave tudi ni zanemarljiv, predvsem pa faktor tveganja (napačno naročilo, zloraba).
Se mi zdi, da smo v naši branži dosegli že prag.
Kar pa se tiče zamenjave pa moje mnenje. Miselnost, to ti bo že nekdo zamnjal, kaj pa je to...
1. Serviserji imajo "najraje" takšne, ki vse prinesejo s seboj
Ne bom preveč pameten, ampak! Za ta, dokaj lahek, poseg rabiš:
Izucenega mehanika (min. 1.300€ bruto/mesečno + regres+dopust+?)
napravo za polnjenje in vaakumiranje klimatskih sistemov (3.500€)
Zakonsko obvezno šolanje o ekološki ogroženosti ravnanja s plini (R-134a) cca 600€
Plin z ekološko takso 12 kg cca 290€
Prostor ( najemnina + stavbno zemljišče, + + +)
Tako da lepljenje linkov in preverjanje z nekimi cenami v tujini ravno ni na mestu.
To vam samo na konkretnem, laičnem, primeru hočem pokazati nepravilno razmišljanje. Živimo pa vsi v Sloveniji, ane? In tu dobivamo subvencije za vrtce, zdravstvo, pokojninsko varstvo, itd. Odkod le?
Tudi nakup dveh cinkov, treh filtrov in kantice olja v Motomarinu je zame kontraproduktivno. Posebej ker doma sploh ne preverimo cen !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
KR EN...ne bom te citiral, a nekako si zadel v črno. Točno tako je, kot si napisal...velika Evropa in odprt trg nam je prinesel tako uničujočo miselnost kot je v rabi dandanes. Potrebuješ material, dobrino,hrano,opremo..itd..greš na trg in jo iščeš najceneje, dostikrat ne glede na kvaliteto, samo da je poceni..ok..razumljivo, a takoj z druge strani si proizvajalec, trgovec ali še več, inovator ki sam razvija sisteme od katerih želi nekaj zaslužit ali pa vsaj preživet. Pa smo tam. Ko želiš to kar si naredil vnočit se izkaže da je tega drugje na trgu ogromno in je bistveno cenejše od tvojega dela... začaran krog. In to samo zaradi te miselnosti.. Če bomo čakali državo, da se kaj spremeni, se ne bo zgodilo nič. Vse kar smo bili sposobni, je bilo da smo šli na ulice nezadovoljni z politiko... in še naprej kupujemo opremo na e-bay, hrano v raznih hof..in lid..h s tem pa povzročamo sami sebi nepopravljivo škodo.... še malo pa bo šlo zaradi tega naše gospodarstvo povsem na poden, a vprašam se, kaj nam bo potem e-bay, če ne bomo nič ustvarili da, bi trošili?
MORJE, ŠIROKA CESTA..
kr en napisal/-a:Tex napisal/-a:ja fantje, 104eu + poštnina je na Ebayu![]()
Pustimo zajebancijo (čeprav mi je pešekanova ideja o polnjenju blagajne všeč) in resno. Koliko pa je poštnine Tex ? In na vse skup je treba prištet še 20% DDV-ja ane? Nimam namreč izkušenj s tovrstno nabavo. Zakaj sprašujem? Ker za 145€ ga imamo mi kar na lagerju z vsemi davki. To je pa potemtakem tu, tu s tem famoznim Ebayem. Pa čas dobave tudi ni zanemarljiv, predvsem pa faktor tveganja (napačno naročilo, zloraba).
Se mi zdi, da smo v naši branži dosegli že prag.
Kar pa se tiče zamenjave pa moje mnenje. Miselnost, to ti bo že nekdo zamnjal, kaj pa je to...
1. Serviserji imajo "najraje" takšne, ki vse prinesejo s seboj(enkrat sem enemu rekel, če v gostilno tud prnese svoj pir in fehta za glaž
![]()
Ne bom preveč pameten, ampak! Za ta, dokaj lahek, poseg rabiš:
Izucenega mehanika (min. 1.300€ bruto/mesečno + regres+dopust+?)
napravo za polnjenje in vaakumiranje klimatskih sistemov (3.500€)
Zakonsko obvezno šolanje o ekološki ogroženosti ravnanja s plini (R-134a) cca 600€
Plin z ekološko takso 12 kg cca 290€
Prostor ( najemnina + stavbno zemljišče, + + +)
Tako da lepljenje linkov in preverjanje z nekimi cenami v tujini ravno ni na mestu.
To vam samo na konkretnem, laičnem, primeru hočem pokazati nepravilno razmišljanje. Živimo pa vsi v Sloveniji, ane? In tu dobivamo subvencije za vrtce, zdravstvo, pokojninsko varstvo, itd. Odkod le?
Tudi nakup dveh cinkov, treh filtrov in kantice olja v Motomarinu je zame kontraproduktivno. Posebej ker doma sploh ne preverimo cen !
Podpis!
Če ne gre, vzamem večje kladivo.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Enostavnejše stvari katere lahko naredim sam se jih lotim in večinoma uspešno popravim.
Glede nabave in strokovnih popravil pa se popolnoma pridružujem Kr'enu in Rokiju.
Gledal sem poceni CNC ruterje na Ebayu in se odločil, da raje naročim pri slovenskem proizvajalcu, ki dela z Bosch Rexroth komponentami vso mehaniko in vem kaj bom dobil in če odštejem rizik, čas in kvaliteto nisem popolnoma nič na slabšem čeprav bo nekaj dražje.
LP NT
Glede nabave in strokovnih popravil pa se popolnoma pridružujem Kr'enu in Rokiju.
Gledal sem poceni CNC ruterje na Ebayu in se odločil, da raje naročim pri slovenskem proizvajalcu, ki dela z Bosch Rexroth komponentami vso mehaniko in vem kaj bom dobil in če odštejem rizik, čas in kvaliteto nisem popolnoma nič na slabšem čeprav bo nekaj dražje.
LP NT
DR.E napisal/-a:KE EN s čem ap ti vakumiraš, da je 3500€?
Z napravo, ki star plin potegne iz sistma, ga stehta (pokaže stranki izpis v gr), sistem zvakuumira, preveri tesnost, in na koncu napilni s plinom, oljem in barvilom. Vse skupaj pa se še prefiltrira in ostrani vlago, kar poveča življensko dobo kompresorja.
Kaj več pa jaz ne vem. Vem pa, kdo ve!
Pešekan, če bi dajali na roko blagajniku, bi on vse zapil sam !
Pa še gospodarstvo zjebemo, ker ne plačamo DDV
Kr en, na Ebay in potrebno plačevati DDV, mislim pa da je poštnina napisana spodaj 5eu po Eu, nisem dobro pogledal... ponavadi se dobi, kar se naroči,če ne se pač pošlje nazaj...
Ali res želiš moj popoln odgovor na mehanike itd... ?
ali te naj vprašam le zakaj dvigaš bano pri Serđu in ne pri Ferreliju ?
Rečem lahko le, da je 145eu tukaj odlična cena in v tem primeru ni potrebe po Ebayu...
Pa še nekaj, večina slovenskih prodajalcev ima še vedno 100% pretirane cene, zato mi ne zagovarjajte nakupa v Slo ! Če kupec ne zna odpreti ust, ga nekateri olupijo kot banano !
Pa še gospodarstvo zjebemo, ker ne plačamo DDV
Kr en, na Ebay in potrebno plačevati DDV, mislim pa da je poštnina napisana spodaj 5eu po Eu, nisem dobro pogledal... ponavadi se dobi, kar se naroči,če ne se pač pošlje nazaj...
Ali res želiš moj popoln odgovor na mehanike itd... ?
ali te naj vprašam le zakaj dvigaš bano pri Serđu in ne pri Ferreliju ?
Rečem lahko le, da je 145eu tukaj odlična cena in v tem primeru ni potrebe po Ebayu...
Pa še nekaj, večina slovenskih prodajalcev ima še vedno 100% pretirane cene, zato mi ne zagovarjajte nakupa v Slo ! Če kupec ne zna odpreti ust, ga nekateri olupijo kot banano !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tako. Duletova klima dela, dec je celo s ceno zadovoljen
, spili smo ene 10 kav, dva glaža Jacka in zmlatili nekaj morjeplovske slame. Vmes se nama je pridružil še Sundancer. Država bo dobila kar nekaj DDV-ja, skratka poglejte kolk nas je zadovoljnih
Škoda, ker Al ne rabi nič. Ker debato o kakih dobrih krtačah, sem pa malo pogrešal
Aja tex. Bano dvigujem pri Sergiotu zato ker je dec. Ferelli pa je pokvarjen "draguljar" s katerim se lahko zmeniš za cenejši dvig, a kaj ko te bo kasneje "cepil" z že čim. Sergio pa mi že nakaj let korektno opravlja vse storitve. In nikoli se ni potrebno naprej meniti za ceno, ker je enostavno fer. Zato sem mu zrihtal že precej strank, ki so tudi zadovoljne z njim, on pa tudi. Simpl. Če so ljudje pošteni in nepožrešni stvar laufa lahko dolgo.
Škoda, ker Al ne rabi nič. Ker debato o kakih dobrih krtačah, sem pa malo pogrešal
Aja tex. Bano dvigujem pri Sergiotu zato ker je dec. Ferelli pa je pokvarjen "draguljar" s katerim se lahko zmeniš za cenejši dvig, a kaj ko te bo kasneje "cepil" z že čim. Sergio pa mi že nakaj let korektno opravlja vse storitve. In nikoli se ni potrebno naprej meniti za ceno, ker je enostavno fer. Zato sem mu zrihtal že precej strank, ki so tudi zadovoljne z njim, on pa tudi. Simpl. Če so ljudje pošteni in nepožrešni stvar laufa lahko dolgo.
dule napisal/-a:kr en napisal/-a:Tako. Duletova klima dela, dec je celo s ceno zadovoljen![]()
A si me slučajno kaj nategnil?![]()
![]()
Če gledamo na zadevo, kot Slovenceljni te zagotovo je.
Čez prst sem na hitro zračunal, koliko je to njega koštalo
145 z DDV je prodajna cena hladilnika t.j 120 brez DDV, katerega je pospravil v žep. Od te cene ima vsaj 40% rabata, torej je ta hladilnik njega stal okoli 70€.
Plin navaja, da stane 24€ en kilogram, seveda vemo, da ga je dobil pod roke, brez taks, davka in ful rabata in tudi cel kilogram ga ne gre v tvoj avto, torej je plina za okoli 10€.
Delal je okoli 1 ure. Vsi vemo, da majo mehaniki ca 600€ plače delajo pa po 200 ur, torej 3€
- hladilnik 70€
- plin 10€
- delo 3€
Če je delal on sam bi strošek dela lahko tudi odšteli, ker pa tega ne vem je vkalkuliran.
Torej 83€ je bil njegov strošek, vse ostalo je čisti dobiček!!
P.S. malo sem se navezal na temo o tičkih
P.S.S. realno pa je opisal kr en sam zgoraj
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov