gumenjak maestral 480
Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino
ojla,se opravičujem ,ker kr uletavam,ampak jest mam tut enga maestrala zamerkanga in me zanima vaše mnenje.Nima ne vem kva opreme,ali je motor dost močen za tubo (vleku bom otroka),za smučat vem da je prešvoh (85 kg)
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=151550
hvala lepa za odgovore.
lp
http://www.mornar.net/view/ad.asp?id=151550
hvala lepa za odgovore.
lp
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Takole pelje z Yamaha 25 Autolube - amak samo z enim v čolnu.
Na tistem oglasu sicer piše 'prodano'...
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Apr 08, 2013 19:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Važn je da čoln zglisira in pol gre res 16 milj s pol gasa, kar je čist dost za potovat med otoki,......ampak v tem primeru ker gre za velik in težek čoln pa zelo dvomim da tole s 25KM s 4-imi odraslimi zglisira
Za 4 odrasle zglisirat bi rabil na tem čolnu pomoje 40KM ,.....no, mogoče bi šlo tudi s 30 če bi se vsi naprej vrgli ampak 25 pa je res bogo....
Za 2 odrasla in nekaj opreme pa je mogoče celo zadost,....čoln ima konzolo sedeže, rolbar itd če to dol odšrauvaš vse imaš 100kg manj
Za 4 odrasle zglisirat bi rabil na tem čolnu pomoje 40KM ,.....no, mogoče bi šlo tudi s 30 če bi se vsi naprej vrgli ampak 25 pa je res bogo....
Za 2 odrasla in nekaj opreme pa je mogoče celo zadost,....čoln ima konzolo sedeže, rolbar itd če to dol odšrauvaš vse imaš 100kg manj
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Moj odgovor bi bil: poizkusna vožnja. Potem boš veliko več vedel tudi o tem, v kakšnem stanju je motor...
Correct me if I am wrong, please.
na prvo žogo ti povem
ni šans štirje odrasli in normalno glisiranje s 25 konji "no go"
minimum 40 konjev kot je že nekdo omenil
pa še čuden in globok sprednji del "V" Maestralov je pogreb, zakaj isliš, da ga prodaja, to je bolj ko ne slaba kombinacija in fant si je naštudiral malo bolj plovno zadevo
pa, da se ne bo zopet kdo obregnil to je MOJE MNENJE!
ni šans štirje odrasli in normalno glisiranje s 25 konji "no go"
minimum 40 konjev kot je že nekdo omenil
pa še čuden in globok sprednji del "V" Maestralov je pogreb, zakaj isliš, da ga prodaja, to je bolj ko ne slaba kombinacija in fant si je naštudiral malo bolj plovno zadevo
pa, da se ne bo zopet kdo obregnil to je MOJE MNENJE!
glede na tvoje izkušnje bo že držal. aja ne bomo 4 odrasli ampak 2 odrasla in 2 otroka in kot sem že omenil smo bolj suhi (skupaj ene 190 kg).
Mal me je strah da bo res prešvoh in ga bom mogu jesen prodajat in ga noben ne bo hotu kupit.
A mogoče gdo ve koliko stane friziranje motorja in na koliko konjev se ga da sfrizirat - ali se sploh splača?
Hvala lepa za odgovore.
Lp
Mal me je strah da bo res prešvoh in ga bom mogu jesen prodajat in ga noben ne bo hotu kupit.
A mogoče gdo ve koliko stane friziranje motorja in na koliko konjev se ga da sfrizirat - ali se sploh splača?
Hvala lepa za odgovore.
Lp
Samo je še vedno treba upoštevati aspekt porabe goriva. 25HP klasičen 2T bo na polnem gasu ali blizu tega kuril nenormalno veliko...
Vsekakor več, kot recimo 40HP na optimumu za tak čoln.
Vsekakor več, kot recimo 40HP na optimumu za tak čoln.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Pozdravljeni,
sam sem imel točno takšnega Maestrala z motorjem Tohatsu 2T letnik 2006.
Čoln je lepo glisiral z tremi povprečnimi odraslimi in enim otrokom (80+80+60+30 kg) z polnim plinom.
Ko je zglisiral si lahko plin zmanjšal pa je šlo čisto OK.
Največja hitrost z zgoraj omenjeno posadko je bila okoli 40 km/h.
Nikakor pa mi ni bila všeč poraba, ki se je po moji oceni gibala okoli 12 l/h.
Moje mnenje je, da je takšen čoln kar uporaben je pa velika verjetnost, da ti bo kmalu prekratek, prepočasen in prepožrešen.
sam sem imel točno takšnega Maestrala z motorjem Tohatsu 2T letnik 2006.
Čoln je lepo glisiral z tremi povprečnimi odraslimi in enim otrokom (80+80+60+30 kg) z polnim plinom.
Ko je zglisiral si lahko plin zmanjšal pa je šlo čisto OK.
Največja hitrost z zgoraj omenjeno posadko je bila okoli 40 km/h.
Nikakor pa mi ni bila všeč poraba, ki se je po moji oceni gibala okoli 12 l/h.
Moje mnenje je, da je takšen čoln kar uporaben je pa velika verjetnost, da ti bo kmalu prekratek, prepočasen in prepožrešen.
12l si mislil verjetno povprečje, ne na potovalni kakrsno si opisal?
Jaz lahko rečem za Selvo 25, sicer na fišermančku 4,5m. Poraba v povprečju je bila večja, kot potem na čolnu 5,7m in 90HP 4T. Je pa težko to trditi, ker sta bila režima plovbe vseeno malo drugačna.
Jaz lahko rečem za Selvo 25, sicer na fišermančku 4,5m. Poraba v povprečju je bila večja, kot potem na čolnu 5,7m in 90HP 4T. Je pa težko to trditi, ker sta bila režima plovbe vseeno malo drugačna.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov