utež za sidranje na bojo

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Sr Jul 11, 2012 15:06

Na bojo obvezno napiši reg.tvojega plovila, kajti vsakršna oznaka boje pomeni od nekoga "lastništvo"!

Je pa res , da nekatere to ne gane. :wink:

Še najbolje pa je, da napišeš kratice reg. kraja v katerem dopustuješ, številke pa s tvojega plovila.

Na "domačinov" vez pa že moraš imet jajca, da se vežeš! :D
Majk-L
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Majk-L » Pe Jul 20, 2012 10:18

Jaz sem za te namene kupil kar 2 sidra (maček), jih povezal skupaj z verigo in vse skupaj na bojo, označeno z reg. čolna. Zadevo tako vržem na prosto mesto pred kamp in zaenkrat še ni bilo nekih težav.
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Ne Jul 29, 2012 17:54

Lejte... maček je itak sidro za lepo videt. Je uporabno samo v primeru, če si skozi blizu čolna in lahko opazuješ dogajanje. Problem vezanja na corpo morto ali sidro je v tem, da danes štima, jutri pa imaš novega soseda (preblizu). Za zvezat kratko pa seveda rabiš tiste betonske bloke. Rajši kot betonirat si prej pripravite 5 kosov jeklene mreže. Če na dnu ne najdeš nič, mreže ven in z pvc vezicami povežeš v košaro. notri naložiš kamenje (kile po želji) in zvežeš uho z verigo ali zajlo. Veriga od 6 je že konkretna. V primeru da najdeš spodaj corpo morto košaro prihraniš za prihodnjič.. Saj smo še vedno pri gumenjakih, ne? Za trajekt zvezat pa rabiš kaj več.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Jul 30, 2012 11:04

Ali je to že preiskušen način izvedbe za mrtvo sidro ali :idea: :?:
LP
no rain, no rainbow
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Po Jul 30, 2012 14:18

O ja... Preizkušeno več let.
ma zdaj že delamo diplomo iz sider. Saj corpo morto je tudi sidro. Statično.
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » Po Jul 30, 2012 14:46

Gumenjaka sem vedno vezal na košaro. Košara je vroče cinkana dimenzij cca. 70x70x70 cm. Košaro se sestavi in naloži s kamenjem. Sicer je košara samonosilna, ko se naloži s kamenjem, vendar sem jo vedno še povezal z vrvjo 10 mm za varovanje (PVC vezice?)
Na prodaj za 70 €, za samostojne mojstre pa lahko pošljem tudi kakšno slikico na mail.
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Jul 30, 2012 16:03

Wolf po takem opisu pa res ni potrebna slikca, saj po moje je to popolno tehnično poročilo za izvedbo :!: :D :idea:
LP
no rain, no rainbow
Wolf
Kontraadmiral
Kraj: KRANJ- VOLME

OdgovorNapisal/-a Wolf » Po Jul 30, 2012 16:46

123dejan napisal/-a:Na bojo obvezno napiši reg.tvojega plovila, kajti vsakršna oznaka boje pomeni od nekoga "lastništvo"!

Je pa res , da nekatere to ne gane. :wink:

Še najbolje pa je, da napišeš kratice reg. kraja v katerem dopustuješ, številke pa s tvojega plovila.

Na "domačinov" vez pa že moraš imet jajca, da se vežeš! :D

Ha,ha tale naš forum je res zakon- res dobiš enkratne ideje.
Na bojo napišeš interno hrvaško oznako (pozabi na KP IZ in PI), ter svojo št. registracije pa da vidimo kdo ima muda se privezati na bojo od domačina - res pa nebi dal roke v ogenj za kakšne čehe poljake in podobne kampeljce :D
KJER SE KOPNO KONČA SE ŽIVLJENJE ZAČNE
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » Po Jul 30, 2012 18:41

in koliko časa bo zdržal trik npr RB XXX? ste pozabili, da imajo domačini vse čolne preštete. In kateri domačin naj bi imel gumenjaka???????

Vezice pa uporabljajo tudi posebne enote policije. So primerljive z vrvico ustreznega premera. In sem napisal zgoraj, da so preizkušene.
zofi
Višji štabni vodnik
Kraj: Ravne na Koroškem

veriga 6 mm

OdgovorNapisal/-a zofi » Pe Maj 24, 2013 17:03

Zanima me, če je 6 mm veriga dovolj močna za gumenjak s trdim dnom teže 350 kg.
l.p. zofi
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

Re: veriga 6 mm

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Maj 24, 2013 21:33

zofi napisal/-a:Zanima me, če je 6 mm veriga dovolj močna za gumenjak s trdim dnom teže 350 kg.
l.p. zofi

Dovolj, brez skrbi :)
mrdaco
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a mrdaco » Pe Maj 24, 2013 23:02

Dečki, kako pa pritrdite ketno na korpomorto? Sam imam v mislih škopec, samo ne vem kako ga zazihrati da se ne odvije.
zofi
Višji štabni vodnik
Kraj: Ravne na Koroškem

Re: veriga 6 mm

OdgovorNapisal/-a zofi » So Maj 25, 2013 05:16

alesjo napisal/-a:
zofi napisal/-a:Zanima me, če je 6 mm veriga dovolj močna za gumenjak s trdim dnom teže 350 kg.
l.p. zofi

Dovolj, brez skrbi :)

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Maj 25, 2013 10:50

mrdaco napisal/-a:Dečki, kako pa pritrdite ketno na korpomorto? Sam imam v mislih škopec, samo ne vem kako ga zazihrati da se ne odvije.

Ravno nasprotno. Škopca žez nekaj tednov ne moreš več odviti. Če te pa vseeno skrbi pa zategni škopec z kleščami in ne bo šel nikamor... Še bolj sigurno pa je da ga prilimaš z lockttitom, če boš to delal zunaj in pusti, da se posuši
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
pushmycar
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a pushmycar » So Maj 25, 2013 14:02

mrdaco napisal/-a:Dečki, kako pa pritrdite ketno na korpomorto? Sam imam v mislih škopec, samo ne vem kako ga zazihrati da se ne odvije.

Odvisno za kaj rabiš. Za dva tedna kampiranja je dovolj vrv. Za uho od košare bolj debela, jo ponavadi dobiš kar na dnu, sploh med sezono. Veriga je boljša. Lahko daš škopec. Jih delajo v vseh velikostih, zagotovo do premera sornika cole in pol oziroma 38mm. Je pa s škopci tako: zlahka ga zatisneš, da se ne odvije... če ga ne nameravaš več odvit. Sicer raje zatisni manj in daj skozi uho sornika vrvico ali bakreno žico.
Lahko pa tudi verigo petkrat oviješ okoli ušesa in krajši konec 60 cm proč pritrdiš na daljši konec z tremi vezicami (!)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov