POPRAVILO PROPELERJA
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
POPRAVILO PROPELERJA
Nujno rabim nekoga v okolici Lj. , ki bi mi lahko zavaril propeler. Poleti sem namreč zapeljal čez špago in mi je odlonilo košček propelerja.
Vsak let meter več pa bo
Pri popravilu propelerjev, če se dela "doma", je problem v balansiranju. Torej, če je en krak lažji ali težji, pa tudi par gramov, pride do neenakomernega vrtenja. Tudi oblika "perutke" se spremeni. Kot recimo pri avtomobilskem kolesu, če ni centrirano. To bo pripeljalo do poškodbe semeringa, ležajev na osi propelerja in osi sami, pa zobčeniki(prenosi) itd. Končno popravilo pa nekaj krat dražje, kot nakup nove elise, propelerja.
Moje mnenje !
LP
Moje mnenje !
LP
atilone napisal/-a:Pri popravilu propelerjev, če se dela "doma", je problem v balansiranju. Torej, če je en krak lažji ali težji, pa tudi par gramov, pride do neenakomernega vrtenja. Tudi oblika "perutke" se spremeni. Kot recimo pri avtomobilskem kolesu, če ni centrirano. To bo pripeljalo do poškodbe semeringa, ležajev na osi propelerja in osi sami, pa zobčeniki(prenosi) itd. Končno popravilo pa nekaj krat dražje, kot nakup nove elise, propelerja.
Moje mnenje !
LP
Se 100% pridružujem menenju. Jaz bi propeler popravljal samo v sili, da bi se privlekel na varno, nato pa bi poskusil najti novega.
Sve će to narod da pozlati!
Ali potem mogoče kdo ve kje bi dobil najceneje tak propeler.
Poleti sem že kupil novega, ker sem imel itak kasko, napako pa sem naredil, ker sem vzel malo večjega po skupnem posvetu z trgovcem, čoln pa sedaj komaj, da izglisira na full gasu. Tak propeler je v trgovini 400 EUR in mi ni do tega, da bi dal toliko denarja, če pa ni druge bom pa pač moral.
Poleti sem že kupil novega, ker sem imel itak kasko, napako pa sem naredil, ker sem vzel malo večjega po skupnem posvetu z trgovcem, čoln pa sedaj komaj, da izglisira na full gasu. Tak propeler je v trgovini 400 EUR in mi ni do tega, da bi dal toliko denarja, če pa ni druge bom pa pač moral.
Vsak let meter več pa bo
Takole to zgleda!
Aja propeler pa je 14x15 levi
http://www.moj-album.com/slike/13651222 ... Dpha.v.jpg
Aja propeler pa je 14x15 levi
http://www.moj-album.com/slike/13651222 ... Dpha.v.jpg
Vsak let meter več pa bo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta