OGLEDALO HRVAŠKEMU TURIZMU

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OGLEDALO HRVAŠKEMU TURIZMU

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jul 17, 2013 13:47

https://medisken.si
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jul 17, 2013 15:06

Tale izjava je čisti zadetek:
" Upravo ta neljubaznost i želja za "mužnjom" novca od turista, ostavili su dojam kako bi Hrvatima najdraže bilo kad bi stranci jednostavno uplatili ljetovanje i na njemu se uopće ne pojavili." :wink:
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Sr Jul 17, 2013 15:18

Mislim, da so nekje bili že junija bili siti dela. lep primer je bil, ko sem na Lošinju v enem zalivu bil parkiran. Turistična barka pripelje, vrže sidro, kapetan pride osorno reče: "Kupanje" čeprav so bili na njej samo tujci in zgine v kabino. No ton je bil tak kot bi hotu reč pokasiru sem in pejte. Da ne govorim kako je bilo na pomolu v Rabu. Nikjer nobene barke majstr pa mi je hotu zaračunat čeprav sem imel namen samo na emo kavo in nabavo. No tako je, da sem se lepo odpeljal naprej, kajti še kompliciral je kje naj parkram.
pomisli in zgodilo se bo
330i
Kontraadmiral

Hrvaška

OdgovorNapisal/-a 330i » Sr Jul 17, 2013 15:45

Moje mnenje je, da so letos nekateri na Hrvaškem že začeli spreminjati svoj pristop in način dela - na Silibi, v Malem Lošinju, na Osorju in Olibu ni bilo treba nič plačati za 2-3 urni postanek med potjo, gostinci so ustavili stampedo višanja cen, vsi mi delujejo bolj prijazni kot v preteklosti... Ali pa sem imel samo srečo?
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Jul 17, 2013 18:17

V 20 letih jadranja po HR morju nikdar, nikjer nisem placal za par urni privez za nabavko. Niti izvezn sezone, niti v glavni sezoni. Niti na pomolih niti gradskih vezih, tudi v marinah ne (kadar sem se tako odlocil, recimo spomin mi nese lanskega leta konec julija v marini na Korculi!).

Ok, pivo ali dva, travarica skoraj vedno pade (ce zelijo). To ne smatram kot placilo.

Mar je mogoce "lepa beseda in spostljiv odnos lepo mesto najdeta"?

:wink:

(Mali popravek: sem pa nekajkrat placal za vodo, ki sem jo ob takem 'brezplacnem postanku' dotankal. To se mi je zdelo razumljivo in do neke mere fer. Vendar sem v vecjih krajih in marinah veckrat tankal vodo zastonj kot ne...)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Sr Jul 17, 2013 19:25

inspiron napisal/-a:V 20 letih jadranja po HR morju nikdar, nikjer nisem placal za par urni privez za nabavko. Niti izvezn sezone, niti v glavni sezoni. Niti na pomolih niti gradskih vezih, tudi v marinah ne (kadar sem se tako odlocil, recimo spomin mi nese lanskega leta konec julija v marini na Korculi!).

Ok, pivo ali dva, travarica skoraj vedno pade (ce zelijo). To ne smatram kot placilo.

Mar je mogoce "lepa beseda in spostljiv odnos lepo mesto najdeta"?

:wink:

(Mali popravek: sem pa nekajkrat placal za vodo, ki sem jo ob takem 'brezplacnem postanku' dotankal. To se mi je zdelo razumljivo in do neke mere fer. Vendar sem v vecjih krajih in marinah veckrat tankal vodo zastonj kot ne...)

Neverjetna sreča, ali pa poreklo! :D
Nazadnje spremenil SR 290, dne Sr Jul 17, 2013 19:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Baufix
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Baufix » Sr Jul 17, 2013 19:25

...najbolj zanimivo je na Kornatih, kjer ti vsi prodajajo domačo ribo. In od 1.julija je to še res. Vse, kar je evropsko, je domače.
Ribe pa iz Španije...

Cene so pa pogosto v popolnem nesorazmerju s kvaliteto ponudbe.

@inspiron:
Popolnoma se strinjam: lepa beseda lepo mesto najde. Večinoma.

Se pa (pre)pogosto zgodi, da te gostinec gleda, kot da bi se skoraj ti moral njemu zahvaliti, da si se lahko privezal pred njegovo gostilno (in mu pustil preko 50 eur na osebo).
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Jul 17, 2013 19:49

SR 290 napisal/-a:Neverjetna sreča, ali pa poreklo! :D

A za nas Gorenjce je mislis kej drugac?

Verjetno res - se ze na dalec vid 'da od teh kurcev pa ne do denarja' ;)
inspiron
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a inspiron » Sr Jul 17, 2013 19:54

Baufix napisal/-a:@inspiron:
Popolnoma se strinjam: lepa beseda lepo mesto najde. Večinoma.

Se pa (pre)pogosto zgodi, da te gostinec gleda, kot da bi se skoraj ti moral njemu zahvaliti, da si se lahko privezal pred njegovo gostilno (in mu pustil preko 50 eur na osebo).

Jaz sem sicer komentiral samo (ne)placevanje privezov v primerih nabavke zalog.

Glede gostiln je pa seveda druga storija: v omenjenih 20 letih sem bil ogromnokrat nategnjen popolnoma na suho, vse od "friskih" rib, "jadranskih" skampov in lignjev, pa brez cenika pa (ne)odnosa do gosta, pa.... pac vse kar smo/ste ze 100x predebatirali tule.

Je pa res, da se scasoma (sicer drago) naucis kam je potrebno na posameznem podrocju, kjer povecini ze leta drzijo nek nivo storitev in hrane in je omenjenih nafukov vsako leto manj (obstaja tudi tema na morjeplovcu, kjer se debatira o dobrih gostilnah).

Popolnoma izogniti se jim pa ne da (nafukom namrec), ne na HR (in verjetno ne kjerkoli drugje po svetu).
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jul 17, 2013 20:19

Tole sem napisal že v eni drugi temi in samo potrjuje zgornji članek. :wink:

Na privezih nema struje nema vode in kasirajo isto kot lani ali še dražje.
Po oštarijah ni cenikov, opalijo te od oka, vsi se zgovarjajo in jamrajo o fiskalizaciji, računa pa itak ne dobiš al ti ga pa napišejo na sekretpapir.
Vsa "domača" roba je totalni bulšit, lignje so iz indijskega oceana, škampi iz tajske, vsa bela riba je iz kaveza.....kar je pa slučajno ujeto pri njih je pa vse 1. klasa ribe (tud trilje, pauki, kokoti) in jo curnejo tud po 500 za kilo....
Po tržnicah štrajkajo tako da tud do frišne zelenjave in sadja ne prideš.
Jao izvinite nije još počela sezona.....slišiš 6.7. ob 18 uri sred Pakoštanov ko ne moreš naročit pice in usranih špagetov.... ker kao još nije stigao kuvar...
Al pa ob 9h zjutraj u Brbinju, nema kafe jer nema struje, ok kupljeno, al može li 2 travarice, pa nema još konobarice, lastnik in kuhar pa na vrtu pijeta pivo...
Vsi sam jamrajo in kukajo kako je loša sezona, kolk morjo delat, pizda tiste dva usrana mesca po par ur.........sej ne morš verjet da je to res

Takle mamo bi reku Pajer1 :wink:
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Sr Jul 17, 2013 21:24

Vedno bilo,vedno bo....
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Sr Jul 17, 2013 21:24

jebeni dupli posti...
Nazadnje spremenil elbarto, dne Če Jul 18, 2013 16:31, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Jul 18, 2013 08:08

Pa poglejte drugače.

Hrvati zaposleni v gostinstvu živijo zelo nestresno življenje. Skozi to perspektivo in če upoštevamo, da jim še vedno nosimo €€€, je to optimum od življenja.

Je pa zanimiv eksperiment sledeč - v kompaniji dobite nekoga, ki zelo dobro "priča njemački" in naj on naroča za vas. Se tudi ti "nestresno" delujoči hrvati bolj obrnejo.

Sam (OK, kolega, jaz ne pričam njemački) sem se jih tako privoščil lani za naročilo. Smo bili postreženi s pijačo pred sosednjo mizo - slovensko pričajuči Slovenci, ki so bili tam, že ko smo mi prišli. Pri hrani res ni bilo čudežev, ke pa kelnar bukov gledal, ko smo za račun "pričali slovenačko".
https://vodovod-rh.si/
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » Če Jul 18, 2013 15:14

Hrvati jamrajo, da je slaba sezona.
Bojo pa naslednje leto cene dvignil za ene 15%, da bodo letošnji izpad dohodka not prinesli.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Če Jul 18, 2013 20:26

obojan napisal/-a:Hrvati jamrajo, da je slaba sezona.
Bojo pa naslednje leto cene dvignil za ene 15%, da bodo letošnji izpad dohodka not prinesli.

Kot vsako leto, ampak mislim da so šli že predaleč in bo treba obrnit filozofijo. :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov