Oddam apartma z vrtom v Liznjanu od 17.8. dalje

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Pe Jul 26, 2013 21:53

:lol: :lol: :lol:
Simon3078
Kapitan bojne ladje
Kraj: Lj-Izola

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » Pe Jul 26, 2013 21:58

...še to, a šele leta 2009 si pridobil izpit za voditelja čolna in takrat si si prvič kupil 5m banjo s 60 km, prej si bil pa na gumi brez izpita in zdej si o gliserjih in o potovalnih brzinah pameten?

Jao, škoda mojega časa,...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Jul 26, 2013 23:30

Opa mare tale pa ni kar :lol: :lol: :lol:
resno model, simon, oglas me ni zmotil celo zanimiv se mi je zdel ugoden bi rekel, moraš pa vedeti da vsako oglaševanje stane, tudi to da forum stoji mora nekdo financirati.
Tako da oglasi tipa oddam čoln ali apartma so žal plačljivi.
da pa mareta učiš o miljah je pa malo smešno ker je relacijo medulin unije verjetno preplul večkrat kot si šel ti do bližnjega mercatorja.
ko klikneš na ime člana lahko pogledaš vse njegove prispevke,
v vednost.
Da ne bo pomote nimam nič proti tebi,ali je 17 19 ali 20 milj je en klinc vseeno.
Simon3078
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » So Jul 27, 2013 00:19

cibro napisal/-a:Opa mare tale pa ni kar :lol: :lol: :lol:
resno model, simon, oglas me ni zmotil celo zanimiv se mi je zdel ugoden bi rekel, moraš pa vedeti da vsako oglaševanje stane, tudi to da forum stoji mora nekdo financirati.
Tako da oglasi tipa oddam čoln ali apartma so žal plačljivi.
da pa mareta učiš o miljah je pa malo smešno ker je relacijo medulin unije verjetno preplul večkrat kot si šel ti do bližnjega mercatorja.
ko klikneš na ime člana lahko pogledaš vse njegove prispevke,
v vednost.
Da ne bo pomote nimam nič proti tebi,ali je 17 19 ali 20 milj je en klinc vseeno.

Ma ni problema, če je oglas koga zmotil oz koga prikrajšal se mu opravičujem, zato sem ga tudi odstranil. Sem pa videl podobne oglase tukaj in zato sem probal še jaz. Sqj tudi oglaševanje verjetno ni kakšne velik denar, če bi si to želel početi profesionalno, bi plačal. Vendar pa to počnem mimogrede in bolj da stroške porkijem.

Mare ali ne zna meriti razdaljo ali ne loči milje? Lahko pa da mu je cilj le malo posrat temo. Ne vidim pa razloga zakaj to počne in kaj ima od tega? Pa kako lahko pametuje o gliserjih in 260 konjih, ko sam s tem nima izkušenj? Naj prvo proba in bo potem videl, na koncu pa naj komentira.

O njegovih 4 letnih izkušnjah s 60 konjev in mojih 17 letnih in vedno nad 150 konjev, pa nebi komentiral.On verjetno v Merkatorju ni tok porabil za hrano kot jaz za bencin v zadnjih 17 letih.

Saj nobenega ne obsojam in nobenega ne sovražim, bodimo vsi ljudnje in spostujmo drug drugega. Nekoga zafrkavat brez veze in škodoželjno brez pametnega cilja mi je čisto bolano in nepotrebno. Nima pojma kaj je bil njegov cilj? Moj cilj ni bil mišljen slab in da bi kogarkoli hotel žalit, zavajat, oškodovat,...

Vseeno, oglas je mimo, mareta smo nekaj novega naučili, jutri je nov dan,...
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jul 27, 2013 08:03

Daj mi samo povej od kje ti podatki o njegovi neizkusenosti?Mareta namrec poznam tudi v zivo in da njega ucis o miljah itd je kod da Chuck Norrisu razlagas kaj je borilna vescina.Pihas ga mimo kot Trontelj o vremenu leta 85. :lol:
Simon3078
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » So Jul 27, 2013 10:05

Glede na to da ne zna izmerit razdalje na karti in na podlagi brzine izracunat čas poti, je amater.

Ne pozna voznih lastnosti drugega plovila kot svojega in kljub temu pametuje se po mojem mnenju obnaša nezrelo.

Na koncu pa da me zafrkava za nekaj popolnoma brez veze?

Hotel je biti malo pameten, pa se je (spet) spotaknil, na koncu pa je postal nesramen.

Ne vem pa s čim sem se mu zamerik, da se je sploh spravil name?

Od 650 forumašev, ki si je temo ogledalo, mora on izstopat?
Simon3078
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » So Jul 27, 2013 10:52

cibro napisal/-a:Daj mi samo povej od kje ti podatki o njegovi neizkusenosti?Mareta namrec poznam tudi v zivo in da njega ucis o miljah itd je kod da Chuck Norrisu razlagas kaj je borilna vescina.Pihas ga mimo kot Trontelj o vremenu leta 85. :lol:

Chuck Norris po 4 letih ko se je vpisal v začetni tečaj borilih veščin, verjetno še ni bil neki hud, po 17 letih pa je verjetno že bil izkušen ta tem področju?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Jul 27, 2013 11:03

jutri grem 18-tič letos preko Kvarnerja relacija Unije-Medulin
milje so morske in držijo kot pribito
lansko sezono sem tako čez palec skuril 2700litrov goriva
naredil tud ene tolko milj
preplul v 16 dnevih 1000 milj do Budve

plujem pa s 60 konjsko banco

hočeš še kaj brihtolinček

aja pa še zdaj ene 14 let testiram gumenjake tam ene 150 testov se je nabralo lahko si pa kakšnega prebereš

mislim, da bo dovolj, lahko pa še kdaj kako rečeva o mojem kupljenem izpitu in izkušnjah na morju in reševanju

:twisted: :evil:
Simon3078
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » So Jul 27, 2013 11:25

MareC napisal/-a:jutri grem 18-tič letos preko Kvarnerja relacija Unije-Medulin
milje so morske in držijo kot pribito
lansko sezono sem tako čez palec skuril 2700litrov goriva
naredil tud ene tolko milj
preplul v 16 dnevih 1000 milj do Budve

plujem pa s 60 konjsko banco

hočeš še kaj brihtolinček

aja pa še zdaj ene 14 let testiram gumenjake tam ene 150 testov se je nabralo lahko si pa kakšnega prebereš

mislim, da bo dovolj, lahko pa še kdaj kako rečeva o mojem kupljenem izpitu in izkušnjah na morju in reševanju

:twisted: :evil:

A 10 let si testiral gumenjake brez izpita?
Si pa bil zelo odgovoren, do sebe in ostalih!

A si vozil 260km in 6,5 metrov? Koliko je bila v vozlih koncna brzina?
A ti meriš relacijo iz Medulina ali iz Ližnjana?
Če meriš Medulina, potem razdalja drži, falil pa ti point sporočila!
Simon3078
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » So Jul 27, 2013 13:13

Rekel si:

"jutri grem 18-tič letos preko Kvarnerja relacija Unije-Medulin
milje so morske in držijo kot pribito"

in

"do mene je 19 milj"

in potem

"17 milj je Unije luka,Ližnjan luka"

Sedaj pa ti strokovno dokažem, da je razdalja med uvalo v Ližnjanu in med začetkom Unij približno 14.5 navtičnim milj oziroma 16 cestnih milj.

Tle imaš zemljevid, da bos videl kako sem meril, seveda so možna majnša odstopanja, vendar ne 2,5 navtične milje oz 4,6 km:

Slika

Tukaj pa ti program sam izračuna čas poti in porabo glede na parameter brzine 35 vozlov in porabe 28 litrov na uro:

Slika

Glede na to da je program izračunal 24 min, sem 4 minute premalo rekel ti pa zaradi tega zganjaš cirkus? Na svoje bogate 4 letne izkušnje bi lahko tudi sam prišel do te ugotovitve, ne pa da rabiš takoj posrat moj oglas.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » So Jul 27, 2013 16:14

Poglejte dečki. Eno je teorija (GPS, Navionics in ostale igraćke, ki se jih poslužujemo) , drugo pa praksa. V praksi, tudi če na pamet usekaš 10 procentov mimo, je važen point. In mislim, da je Mare zadel bistvo. Le kako ga ne bi. V toliko letih je preplul to relacijo, v lepem in tudi dostikrat v grdem vremenu. Zato so meni decimalke v tej zgodbi nesmiselne.
Drugo pa je, način izražanja. Dečki, še enkrat. Malo strpnosti. V bistvu ima vsak po svoje prav.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Jul 27, 2013 16:49

točno to kr en

ti simon pa razloži mal to al zopet na pamet in ser...s

pisalo se je leto 1989 v rajnki Jugoslaviji samo za info, da ne boš preveč brihten :roll:
Simon3078
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » So Jul 27, 2013 17:50

MareC napisal/-a:točno to kr en

ti simon pa razloži mal to al zopet na pamet in ser...s

pisalo se je leto 1989 v rajnki Jugoslaviji samo za info, da ne boš preveč brihten :roll:

Se ti opravicujem, sem dobil napačene tvoje podatke, enako za tvoj čoln, moja napaka. Ampak razdalji pa še vedno ne znaš merit, pa da o kulturi obnašana in aroganci ne govorimo.

...na koncu od Ližnjana do Unij prides teoretično in praktično z gliserjem v dobrih 20 min, lahko pa tudi v 40 min ali vec. Odvisno od posameznika, plovila in vremena. Razdalja pa je 14,5 milj in ne 19 oz 17 kot si rekel!

Še vedno pa ne ven kaj si imel od tega da si mi šel posrat oglas zaradi ne tok pomembnega dodatnega podatka o dostopnosti Unij? A zaradi 4 min ali celo 20 min, ti je treba bit pameten in ves tak cirkus delat? Ne vem kaj te žene k takim dejanjem? Verjetno imas kak svoj razlog, ampak če si cele dveve na morju bi lahko tam umiril živce in bil bolj pozitivno nastrojen! Vidim po tvojih postih, da si večkrat tak.

Brez zamere!
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Avg 12, 2013 11:15

Če se je pobrisalo pisanje na oglas mareca, bi bilo tudi lepo, da se pobriše to sranje tukaj, kjer je marec zopet pokazal svojo umetnino pogovora in arogance.

Torej :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 12, 2013 11:40

Ker nismo sodniki, ne moremo razsoditi nikomur v prid.
Predlagam, da Simon nazaj napiše zbrisan oglas, da ne bo diskriminacije na forumu (itak je vse skup daleč od kakšne gospodarske dejavnosti).
Ko bo admin imel več časa, pa naj se odloči in pusti ali pobriše vse skupaj.
Predvsem pa se mi zdi "prepucavanje" totalno neproduktivno in negativno za samo vzdušje na forumu.

Egon ! Morju naproti. Pusti nestrpnost. :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov