Odpadno olje

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Okt 17, 2013 14:15

Z moje strani ni nobenw fousije saj se po novem tudi sam ogrevam zastonj.
Sr290 ne bom se spuscal v detalje dioksinov ker nimam prav veliko pojma. Vem pa da se tvorijo ze pri relativno nizki temperaturi 500-600. In niso vsi dioksini enako fatalni. Dioksini imajo dve molekule kisika in so zaradi tega v zraku dokaj nenevarni saj se tezko vezejo na kisik. So pa zelo zelo topni v mascobah in ce se prav spomnim tudi v vodi. Zdaj pa si predstavljaj vodno ali mascobno verigo. Dioksini pa se ne razgrajujejo zelo enostavno.
Mitja. Veliko premalo je dober gorilec. Za sezig olja je potreben se filter trdih delcev. Filter zvepla in klora pa se nekaj stvari in tako si nanpoti eko seziga...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Okt 17, 2013 15:33

Mater ste eni smrduhi !
Mi kuhamo,vozimo in se grejemo na plin !

Razmišljamo pa, da bi šli na elektriko, ker je še bolj ekološko, vendar smo naleteli na problem...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
wituri
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a wituri » Če Okt 17, 2013 15:52

A kdo ve zakaj so kurišča pri kurjenju na odp.olje bolj bele barve in ne črna kot ponavadi, a so te obloge žveplo ali kaj drugega ?
Lp
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Okt 17, 2013 17:35

SR 290 napisal/-a:Če me spomin ne vara sta najhujša trafo olje in hidravlično olje, ki kemično sploh nista olja, zopet če me spomin ne vara.

Glede trafo olja te je spomin prevaral..

http://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=& ... ms&cad=rja

http://gcs.gi-zrmk.si/Svetovanje/Publik ... RE1-15.htm
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Če Okt 17, 2013 17:52

Hvala na razumevanju
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Okt 17, 2013 17:56

:D Se zgodi.
Vseeno se mi valja po zaprašenih kotičkih med ušesi nek spomin izpred kakih petintrideset let, ko so nam v šoli govorili nekaj v zvezi z tem, da trafo olje ni olje, temveč neki podobni alkoholi ali nekaj takega. Možno, da sem pomešal in mi je spomin združil trafo, ter hidravlično olje.
Takrat so bili polni PCBja in tako strupeni, da je marsikdo zelo učinkovito zaščitil leseno ogrodje svoje hiše z tem oljem. Za nianso so mu primešali malce Sadolina in menda je bila to najboljša možna zaščita za rušt. Tudi lesene pode na verandah je v tistih časih marsikdo namazal z njim. :shock:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Okt 17, 2013 19:37

:lol: :lol: ta stari mercedes je lepo delal tudi na jedilno olje, najboljše je blo od cvrtja lignjev :lol: :lol: 8)
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Okt 17, 2013 19:57

alesjo napisal/-a::lol: :lol: ta stari mercedes je lepo delal tudi na jedilno olje, najboljše je blo od cvrtja lignjev :lol: :lol: 8)

?????

Tudi "ta novi" dela :) edin lastnik mora lignje ven pojest ;)
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Če Okt 17, 2013 23:57

wituri napisal/-a:A kdo ve zakaj so kurišča pri kurjenju na odp.olje bolj bele barve in ne črna kot ponavadi, a so te obloge žveplo ali kaj drugega ?
Lp

kaj nastane z plinom žvepla, ki se veže na vodo pa vsi vemo... (verjetno) :D
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Okt 18, 2013 08:00

Takrat so bili polni PCBja in tako strupeni, da je marsikdo zelo učinkovito zaščitil leseno ogrodje svoje hiše z tem oljem. Za nianso so mu primešali malce Sadolina in menda je bila to najboljša možna zaščita za rušt. Tudi lesene pode na verandah je v tistih časih marsikdo namazal z njim. :shock:[/quote]

Verjetno bi bilo dobro tudi za les na barkah? :? :lol:

Sem premazal drvarnico na vikendu in še danes se ne smeš naslonit na les, ker si ves usran. Zaščiti pred vplivom dežja vendar les tudi uničuje-razpoka.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Okt 19, 2013 00:01

Če malo poiščeš pod imenom "askarel", dobiš odgovor na to, kaj je bilo včasih v transformatorjih. Sedaj pa so v njih mineralna olja, to je destilati nafte in pa biorazgradljiva olja.
Ja, še vedno pa bi se našel kakšen 30+ let star trafo z askarelom, torej s PCB.
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Okt 21, 2013 19:03

sem se odločil,da bom oddal olje profesionalnim odvoznikom ,hvala za zanimivo ekološko osvežitev spomina.Nuklearko bi moral že kdaj zapret...aja sam ona ne onesnažuje..
Sem pa našel škatlo zelo starih kondomov v eni stari jakni.Guma bi znala bit porozna in jih bom odnesu na Surovino..sam so pa namočene v nekaj olju podobnega..Kaj čem pa s tem ????

LP Iztok :roll:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Okt 21, 2013 22:30

Zdaj si pa užaljen, kot otrok...

Vprašal si in zvedel. večinoma smo ti vsi lepo povedali kako je na stvari in po zakonu... Kaj boš pa ti naredil pa je tvoja stvar.

Kondome pa zavržeš med embalažo! :D
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Okt 22, 2013 17:18

:lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti