TESNILA, SEMERINGI; ORINGI itd...
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
to ni čisto res. V ponudbi imaš "navadne" semeringe in semeringe s smerjo vrtenja. Če pa tak semering tudi obstaja s smerjo vrtenja pa je druga zgodba.
Jaz sem do sedaj še vedno dobil kar sem iskal, tudi če je bil semering s smerjo vrtenja.
Jaz sem do sedaj še vedno dobil kar sem iskal, tudi če je bil semering s smerjo vrtenja.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
pozdravljen
pomembna je mera ki mora biti enaka originalu,jaz sicer kupujem take stvari pri tehimpexu v Vipavi,včasih znajo proizvajalci izbrati posebno mero,(bolj značilno za semeringe)ampak tudi njim nekdo naredi tesnilo,mislim da je dobro tesnilo kupljeno v pravi trgovini vsaj enako originalu oz če gledaš na izbiro material pri gumi npr viton.silikon,boljše od originala.
lep pozdrav
pomembna je mera ki mora biti enaka originalu,jaz sicer kupujem take stvari pri tehimpexu v Vipavi,včasih znajo proizvajalci izbrati posebno mero,(bolj značilno za semeringe)ampak tudi njim nekdo naredi tesnilo,mislim da je dobro tesnilo kupljeno v pravi trgovini vsaj enako originalu oz če gledaš na izbiro material pri gumi npr viton.silikon,boljše od originala.
lep pozdrav
Jaz bi na tem mestu za viton dal eno izkusnjo. Kjer so velike obremenitve pri semeringu(hitrost, morda zračnost) lahko vitonski semering za seboj pusti utore, sploh, če osovina ni posebej ojačana ali karkoli.
Viton je pametno uporabljati res le tam, kjer je to potrebno(visoke temperature). Res je viton oh in sploh, top šit, ampak po pameti z njim.
Če ni previsokih temperatur je silikon zmaga!
Res pa je da imajo inox vzmeti ponavadi le vitonski semeringi.
Če potrebujemo inox vzmet se navadna vzmet lahko zamenja z brezsivnim oringom ali pa se prestavi inox iz vitona na silikon...
Viton je pametno uporabljati res le tam, kjer je to potrebno(visoke temperature). Res je viton oh in sploh, top šit, ampak po pameti z njim.
Če ni previsokih temperatur je silikon zmaga!
Res pa je da imajo inox vzmeti ponavadi le vitonski semeringi.
Če potrebujemo inox vzmet se navadna vzmet lahko zamenja z brezsivnim oringom ali pa se prestavi inox iz vitona na silikon...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Daj povej, kako je prav obrnjen semering. Ker so pred mano mašino rihtali drugi, nisem prepričan, da so bili semeringi prav obrnjeni oz. ali je sploh pomembnmo kako so obrnjeni. Na eni strani so "gladki" na drugi strani je kanal z vzmetjo, recimo. Na kateri strani je npr. olje ali voda, če govorim o vodni pumpi. Iz diagrama se ne vidi kako sta obrnjena št. 10,15

pozdravljen
če pride olje na ležaje oz pritisk olja maže ležaje (na skici so odprti ležaji) predvidevam da jih maže olje morata biti obrnjena vsak v svojo stran,kar pomeni da sta gladki strani skupaj vmes je (6),UTOR OZ STRAN Z VZMETJO je zmeraj obrnjena proti mediju,ulju,vodi,(medij ustvari pritisk i semering tesni)
nekako ni smiselno da bi bila oba v isto smer,ker do drugega ne pride medij in semering bi zagorel oz bi puščalo olje iz smeri ležajev (če je tam olje)
(osovino lepo spoliraj,poglej če nima kakšnih utorov zarez)
semering stisni noter oz nič izvijačev leseno palico majhno kladivce,plastično cev
lep pozdrav
upam da sem pomagal
če pride olje na ležaje oz pritisk olja maže ležaje (na skici so odprti ležaji) predvidevam da jih maže olje morata biti obrnjena vsak v svojo stran,kar pomeni da sta gladki strani skupaj vmes je (6),UTOR OZ STRAN Z VZMETJO je zmeraj obrnjena proti mediju,ulju,vodi,(medij ustvari pritisk i semering tesni)
nekako ni smiselno da bi bila oba v isto smer,ker do drugega ne pride medij in semering bi zagorel oz bi puščalo olje iz smeri ležajev (če je tam olje)
(osovino lepo spoliraj,poglej če nima kakšnih utorov zarez)
semering stisni noter oz nič izvijačev leseno palico majhno kladivce,plastično cev
lep pozdrav
upam da sem pomagal
igorb napisal/-a:pozdravljen
jaz ponavadi vzmet zamenjam u približno enakim oringom,guma ne oksidira,
pri vodni črpalki vzamem o ring z dvojnim tesnenjem dam mast v vmesni kanal,medij sam ustvari dovolj pritiska med delovanjem.
lep pozdrav
Drži...
Velika napaka mnogih, ki menjajo vzmet za oring je, da vzame manjšega, da "bolj tesni". Oring mora biti približno enake velikosti. Toliko da ne pade sam, nikakor pa ne da preveč zateguje.
In tudi to drži da mora biti stran, kjer je vzmet obrnjena proti mediju pred katerim želimo zašćititi, da vdre.
Kdo je na strani
Po forumu brska: janbar in 2 gosta