RokSAN napisal/-a:OK.
Potemtakem me na mejnem prehodu, po kopnem- čoln na prikolici, čaka samo to, da izpolnim Crew listo, pokažem dokument o lastništvu čolna - vpisni list, ter osebne dokumente itak. Kaj Crew listo lahko izpolnim že doma in kako zgleda ta obrazec? Vprašanja so sicer zelo začetniška, tako kot sem sam. Kako pa je z baklami v obvezni opremi na Hrvaškem?
Pa še to, ali moram še kaj postoriti predno se začnem voziti s čolnom po hrvaškem morju. Na kapitaniji v Umagu sem že bil, da sem pridobil plovidbenu dozvolu?
Hvala še enkrat!
Človek božji, daj umiri se!
Ali si ti že kdaj bil po letu 2007 naprimer v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Franciji, ... Kaj pa tam kažeš na meji? Še na naših cestninah se počasneje pelješ kot na teh mejah.
V EU-ju smo skupaj s HR, Italijo, Avstrijo, Madžarsko .... in vseh skupaj nas je 28 držav.
To je enotna unija več enakopravnih držav.
Enotni (oz. notranji) trg je gonilna gospodarska sila EU, ki omogoča prosti pretok blaga, storitev in kapitala ter prosto gibanje ljudi. EU želi še izboljšati delovanje enotnega trga, da bodo imeli evropski državljani od njega čim večjo korist.
Več osnovnih informacij je
TUKAJ!
Ajde, saj razumem, da si začetnik v navtiki, ampak malce logike in ata Googla pa le uporabi.
Crew lista je dokument o posadki na plovilu. Potrdi ga luška kapetanija. Do njega prideš najenostavneje, če pripluješ v državo gostiteljico. Na mejni policiji ga lastnoročno izpolniš in potrdiš svoj vstop v državo še na kapetaniji. Dvojnik ostane na uradu, enega imaš pa ti. Osnovni namen te liste je, da v primeru nesreče reševalna ekipa ve koliko ljudi mora reševat.
LP
.