Prvič s svojim čolnom na Hrvaško

Debata o obnašanju in pravilih na morju ter starih in novih zakonih, ki zadevajo navtiko.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Apr 26, 2014 21:50

wizard napisal/-a:Se opravičujem, vse sem preklikal, ampak nikjer ne zasledim podatka kakšen je delovni čas za praznike. Ker sem totalni novinec, in me je strah, da za praznike ne bom mogel kupiti "vinjete", sem želel preveriti, če mogoče kdo ve iz prve roke.

Lep pozdrav

Prazniki so dela prost dan.

Morda se motim. Uporabi kakšen telefon, morda preko maila pošlješ povpraševanje, da si boš bolj na jasnem.

Lp

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » So Apr 26, 2014 23:26

Jaz sem pa slišal da ti na meji zahtevajo potrdilo za originalno motorno olje, recimo če je motor Volvo Penta in maš not Qicksilverja si ga najeb..
https://medisken.si
RokSAN
Višji štabni vodnik
Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a RokSAN » Ne Apr 27, 2014 08:55

OK.
Potemtakem me na mejnem prehodu, po kopnem- čoln na prikolici, čaka samo to, da izpolnim Crew listo, pokažem dokument o lastništvu čolna - vpisni list, ter osebne dokumente itak. Kaj Crew listo lahko izpolnim že doma in kako zgleda ta obrazec? Vprašanja so sicer zelo začetniška, tako kot sem sam. Kako pa je z baklami v obvezni opremi na Hrvaškem?
Pa še to, ali moram še kaj postoriti predno se začnem voziti s čolnom po hrvaškem morju. Na kapitaniji v Umagu sem že bil, da sem pridobil plovidbenu dozvolu?
Hvala še enkrat!
juremb
Praporščak

OdgovorNapisal/-a juremb » Ne Apr 27, 2014 09:33

Hvala vsem za odgovore. Do sedaj smo ugotovili, da:
-Na kapetanijo kupit vinjeto in nič drucga. Wink
-Na kapetaniji je potrebno dat na vpogled vpisni list za plovilo, zavarovalno polico za plovilo, izpit za upravljanje s plovilom in to je to.

Zanima nas še:
-Kako pa je z baklami v obvezni opremi na Hrvaškem?
-Vreme...koliko sem gledal na netu napovedujejo za mali lošinj predvsem plohe in okoli 18 stopinj :/ Kako pa ugotovim kako veliki valovi bodo?

gregor.n napisal/-a:Jaz sem pa slišal da ti na meji zahtevajo potrdilo za originalno motorno olje, recimo če je motor Volvo Penta in maš not Qicksilverja si ga najeb..

Kje dobim original motorno olje za Tomosa :)
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Apr 27, 2014 09:37

RokSan, pa daj prosim posnemi tole komedijo, ko boš s Crew listo hodil okrog policajev na Obrežju, al kjerkoli boš že šel čez mejo :lol:
Ne ga srat fantje. :wink:
RokSAN
Višji štabni vodnik
Kraj: Žiri

OdgovorNapisal/-a RokSAN » Ne Apr 27, 2014 11:37

Ja zdaj ne vem a bo komedija al tragedija al drama.
:oops:
Sem sicer resno spraševal, ker kot sem rekel takih izkušenj še nimam, prpral pa sem tudi, da vseh teh caramonij ni več od drugje pa zopet slišim, da pa zahtevajo nekaj kar ni več.
Očitno je to težko povedat v parih besedah, da razumemo tudi tisti, ki ne znamo prebrat vsega nenapisanega. :lol:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Apr 27, 2014 13:02

To kar je napisal RokSAN,kar ne morem verjet.40 let že hodim čez Hrvaške mejne prehode s čolnom,pa tega še nisem doživel.Saj ne rečem,pogledajo papirje in čao.Mogoče je ta prijatelj prišel v kak konflikt z mejaši,pa so se ga malo lotili :wink:
mašinfirer
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Ne Apr 27, 2014 13:08

mogoce pa ko so preckali mejo, je kdo sedel v colnu, zato so zahtevli crew listo :lol: :lol:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Apr 27, 2014 14:17

:shock: :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Apr 27, 2014 14:18

RokSAN napisal/-a:OK.
Potemtakem me na mejnem prehodu, po kopnem- čoln na prikolici, čaka samo to, da izpolnim Crew listo, pokažem dokument o lastništvu čolna - vpisni list, ter osebne dokumente itak. Kaj Crew listo lahko izpolnim že doma in kako zgleda ta obrazec? Vprašanja so sicer zelo začetniška, tako kot sem sam. Kako pa je z baklami v obvezni opremi na Hrvaškem?
Pa še to, ali moram še kaj postoriti predno se začnem voziti s čolnom po hrvaškem morju. Na kapitaniji v Umagu sem že bil, da sem pridobil plovidbenu dozvolu?
Hvala še enkrat!

Človek božji, daj umiri se!

Ali si ti že kdaj bil po letu 2007 naprimer v Italiji, Avstriji, Nemčiji, Franciji, ... Kaj pa tam kažeš na meji? Še na naših cestninah se počasneje pelješ kot na teh mejah.

V EU-ju smo skupaj s HR, Italijo, Avstrijo, Madžarsko .... in vseh skupaj nas je 28 držav.
To je enotna unija več enakopravnih držav.

Enotni (oz. notranji) trg je gonilna gospodarska sila EU, ki omogoča prosti pretok blaga, storitev in kapitala ter prosto gibanje ljudi. EU želi še izboljšati delovanje enotnega trga, da bodo imeli evropski državljani od njega čim večjo korist.

Več osnovnih informacij je TUKAJ!

Ajde, saj razumem, da si začetnik v navtiki, ampak malce logike in ata Googla pa le uporabi.

Crew lista je dokument o posadki na plovilu. Potrdi ga luška kapetanija. Do njega prideš najenostavneje, če pripluješ v državo gostiteljico. Na mejni policiji ga lastnoročno izpolniš in potrdiš svoj vstop v državo še na kapetaniji. Dvojnik ostane na uradu, enega imaš pa ti. Osnovni namen te liste je, da v primeru nesreče reševalna ekipa ve koliko ljudi mora reševat.

LP

.
pajer 1

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Apr 27, 2014 16:19

Pajer1, lej, nikol ne veš, jst sm zadnjič napalu na radar mal pred mejo in so mi na Obrežju rekl da naj pokažem Boarding pass. :shock:
Ker ga nisem imel sem plaču štraf za prehitro vožnjo v cestnem prometu. :wink:
kondor88
Admiral

OdgovorNapisal/-a kondor88 » Ne Apr 27, 2014 17:29

vse kar je predpisano (v smislu vprašanja) za plovila, je obvezno le kadar je to v vodi, nikakor pa ne med vožnjo na prikolici,
mogoče bedasti primeri: voznik avta ki vleče prikolico s čolnom ne rabi izpita za voditelja čolna, zavarovanja čolna, rešilnih jopičev, raket, vinjete in seveda tudi ne nobenih list posadke.
menim da se nekateri razpravljalci na forumu poskušajo norčevati iz drugih...
mitja12
Praporščak

OdgovorNapisal/-a mitja12 » Pe Maj 23, 2014 13:39

Lep pozdrav. Nekaj me zanima. Da neodpiram nove teme pišem kar tukaj. Prvič grem na morje z mojo gumico. Grem v Savudrijo v kamp ,kjer imamo prikplico in me zanima sledeče. Vinjete nerabim če se vozim v savudriji ...? Ali kaj drugega rabim plačat ? Ali dam sam gumico v vodo in gasa? Gumica je registrerana in zavarovana v slo.
Lp. Mitja
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Maj 25, 2014 10:17

mitja12 napisal/-a:Lep pozdrav. Nekaj me zanima. Da neodpiram nove teme pišem kar tukaj. Prvič grem na morje z mojo gumico. Grem v Savudrijo v kamp ,kjer imamo prikplico in me zanima sledeče. Vinjete nerabim če se vozim v savudriji ...? Ali kaj drugega rabim plačat ? Ali dam sam gumico v vodo in gasa? Gumica je registrerana in zavarovana v slo.
Lp. Mitja

Čakaj, čakaj z gasom!

OK, si polnopravni lastnik plovila z plačanimi vsemi dajatvami in SLO registracijo.

Greš v drugo državo, konkretno HR, in tamkaj se moraš prijavit na kapitaniji, tukaj imaš naslov.

Umag
52470 Umag
Josipa B. Tita 3
052 741 662

kjer boš plačal dajatve za uporabo HR morja. Dajatve se plačajo od dolžine in moči motorja. Potem pa v vodo in uživat.

LP

.
pajer 1

lotos1
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a lotos1 » To Jun 03, 2014 10:19

Samo nekaj me pa zanima,ali ni bilo za slo-čolne,prosto plutje do Vrsarja ,brez plačila kakšnih taks itd..
Zanima me če to še velja. LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov