Internet in NetBook

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Apr 10, 2014 13:53

Ja probaj inštalirati linux mint cinammon 16 petra(17 qiana je že zunaj a ni mesec dni pusti jo še)
Mint mi je dal driverje katere za windowse iščeš dva dni po netu pa vmes dobiš še ne vem koliko sranja zraven.
Če boš sprobaval vleci dol mint dvd s kodeki.
ostale programe dobiš v "linux store" če se lahko tako izrazim oz upravitelj paketov.
Min 6 giga placa pa potrebuješ na disku.
LP

p.s da ne bos mislil da sem ubrisan na linuxe, na svojem prenosniku uporabljam win7 ultimate. Uporabljam oboje.Po potrebi kar je treba.
Na delovne postaje+ server(do sedaj smo ga v treh letih 5x restartali pa dela 24/7, prej smo za te kapacitete imeli dva z win potrebno restartiravanje non stop) kjer izvajamo anketiranje sem na vse dal linuxmint delajo računalniki z min kapacitetami brez problema, zadeve so stabilne in kar je za podjetje zelo pomembno tudi zastonj, open source.
Dela rdp, anketarji delajo kar morajo in ne prčkajo po kompu ker ne znajo:)čeprav ni nekaj strašno drugače.
Za 35 delovnih postaj je cena za winpro divja.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Apr 30, 2014 20:34

A mi kdo lahk pomaga - popizdil bom vsak cajt...

Kupu sem novo SIM-ko od Vip-a (ker so mi staro odklopili?!?!) in evo - v net booku mi mobilni internet dela, na Vip kluču tudi, če pa probam kartico v androida dat pa ne dela. Popizdil bom od te zajebancije z netom. <<hočem sam met internet na barki (dostopno tčko in nič druzga)!!! Kaj zaboga naj nardim?

Kok sem s tem že zgubu enga jebenga cajta... Res bi zdele...

P.S.: android ni vezan na ponudnika, z mobitel kartico v slo mi vse dela ok.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Apr 30, 2014 21:20

Jaz bom pustil kruh pri miru, vseeno pa predlog - pojdi na VIP prodajo, kjer ti bodo nastavili vse potrebno.

Keč je v tem, da nimaš pravih nastavitev! Da ne bo preveč bolelo - tudi sam sem se moral poslužiti njihovega servisa.
https://vodovod-rh.si/
Faby07
Desetnik

OdgovorNapisal/-a Faby07 » Sr Apr 30, 2014 22:22

V androida moreš vnesti Vipovo dostopno točko. Očitno ti je ni preneslo samodejno iz sim kartice in moraš ročno ustavariti novo dostopno točko.

Profil: Vipnet
APN: data.vip.hr
Number: *99***1#
Proxy: /
Port: /
Username: 38591
Password: 38591
Server: /

To bi moralo delovati.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Sr Apr 30, 2014 22:38

Hvala fantje za odgovore. Ste me rešli. Dela.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Maj 01, 2014 20:56

No sedaj ko sem usposobil Vip na androidu pa opažam naslednje:

- dostopno točko na wifi-ju skoz nekaj ven meče. Zadeva enostavno ni sposobna več kot 20min delat. Klienti kar izgubijo IP naslov 192.168.43.xx z nekim 169.xx.xx.xx. Js seveda želim nekaj kar začne delat ko vklopiš in neha ko izklopiš.
- dostopna točka preko USB-ja na računalnik deluje skoz ok - kar pomeni da ni problem v Vip-u ampak očitno na tem Sony Xperia Miro kakecu.

A imate s tem kaj izkušenj, na katerem telefonu bi zadeve DELOVALE tako kot je treba?
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Če Maj 01, 2014 21:24

Takole.

Za dobrih 100€ dobiš kitajčka wayteq xtab7x. Ima režo za sim, gps,.... In imaš
- dostop do interneta
- možnost navigacije (seveda ob ustrezni apilikaciji)
- hot spot (wifi radodajka)
- vse klasične cukre tabice recimo ne rabiš radija, mp3,.....

Za uporabo na gumi potrebuješ le še
- avtoojačevalec
- kabel jack - (vhod na ojačevalcu)
- USB polnilec 12V

Pa malo dela in imaš all in one (s tem, da imaš najbrž tudi telefon android in tam "dupliraš" vse našteto.
https://vodovod-rh.si/
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Maj 01, 2014 21:52

Hm.... no skoraj vsi androidi imajo dostopno točko, vendar vsaj na enem ta očitno ne deluje tako kot bi morala. A ima kdo s tem izkušnje v stilu: hudo tole pa res deluje enako kot moj router ki ga imam doma.

Navigacijo imam na garminu in je tam dovolj dobra. Ostalih stvari ne rabim in tudi nočem. Sem napisal svojo aplikacijo za androida ki se na nmea2000 mrežo poveže in dela točno tisto kar želim.

Zaželjen je mali telefon in ne tablica.

Bi pa polno funkcionalnost dosegel, če bi tudi hotspot deloval kot mora.

Še kakšen namig glede aparata?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Maj 02, 2014 19:26

Na Samsungu hotspotira brez metanja ven. Tab 7", Note enka, Nexus.
Končno si nabavu androida pol pa nabaviš Sony :shock:
Pa kdo zaboga ti je rekel da Sony-ja nabavi
Kaj pa na tem "oddajniku" ne moreš klientom po Mac-u dodeliti fiksni IP?
LP

mogoče ti pomaga samo ne vem kaj sploh delaš tako da malo brcamo v temo in če zadanemo zadanemo:)

http://android.stackexchange.com/questi ... in-android
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Maj 03, 2014 23:42

He he moj Cibro, nisem nabavu Sony-ja. Dobil sem ga na posodo. Sem se pa danes cel dan zajebaval s HTC One od žene in tudi tam je dostopna točka skoz ven metala. Ko pa sem wireless security z WPA2 (AES) dal na WPA (TKIP) pa je zadeva začela delovat ok. Klienti pa so win7 PC ji.

Sem pa opazil, da ima ta dostopna točka na androidu veliko latence in ni primerna za stvari, ki rabijo hitro odzivnost mreže. V mojem gre za prenos kratkih paketov zvoka po UDP povezavi. Na klasičnem wrt54gl to seveda deluje ko pesem.

Na čolnu potrebe po neki blazni nizki latenci ni, v bajti kjer pa za potrebe ozvočenja rabim tudi nizko latenco pa je zadeva neuporabna.

Do sedaj sem imel v hiši "centralni" PC kjer sem imel usb stick od vip-a in potem sem internet delil ostalim preko klasičnega routerja. Latenca super, internet porazen, to pa zato, ker je usb stick skoz ven metalo.

Z androidom je net ok, očitno je modem in vse skupaj v telefonu narejeno bolje kot na usb sticku, je pa latenca zanič. Morda bi naredil tethering preko usb kabla in to delil preko routerja... Ma u ku... z vsem tem srajem, rad bi neki kar bo delal. Samo kaj in kje dobit. Zabil sem pa že tolk cajta s tem, da se že samemu sebi zdim prtegnen.

Doma imam točno takšno arhitekturo, le da se net deli direktno preko ad-hoc brezžične povezave - večim klientom. Latenca odlična, internet tudi.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jun 01, 2014 22:58

Konkretno vprašanje:

Kupil bi svoj android telefon. V prosti prodaji, nebi se vezal na neke pakete. Sem slučajno kupoval nekaj v leclerc-u in videl da imajo tam tudi te reči.

Dal bi max 150€, ker zadeva bo predvsem na čolnu, tablice ne maram - prevelika, za kaj bolj resnega pa tudi že imam tudi win7 net-booka.

Za 150€ sem v leclercu videl čisto povabljiv telefon (znamke se žal ne spomnim, je pa bila znana). 4 jedrni procesor, dual sim (to mi je tudi pomembno), svetel zaslon, ... drugo pa me itak preveč ne zanima. 4.4 android OS.

Ker sem se vedno norčeval iz tistih ki tehniko kupujejo v leclercih in podobnih štacunah, me zanima če kdo ve?

- kje kupit
- kaj bo najbolš za 150€

Nimam dosti časa spremljat teh stvari pa vem da je tukaj veliko poznavalcev.

Hvala!
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Ne Jun 01, 2014 23:51

Sem sprobal Xenon 452, bomba od telefona. V maloprodaji 129 Eur
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 02, 2014 00:08

Točno tega so mi pod nos molili v leclercu, a za 150€. Sej sem vedu.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Jun 02, 2014 13:54

Uvoznik je Emonagram, priporočena MPC je 129 !
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 02, 2014 14:14

Hvala za odgovor(e)

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov