Pomoč pri nakupu Bayliner 2052
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Pomoč pri nakupu Bayliner 2052
Pozdravljeni
Iščem-kupujem omenjeni čoln in na mornar.net sem zasledil da eni pišejo da je 3.0 motor mercruiser drugi pa omc cobra. Kaj je to eno in isto al ne.In kateri naj bi bil boljši.
Če kdo ve za kakšnega zanesljivega bi prosil za predlog.
Iščem-kupujem omenjeni čoln in na mornar.net sem zasledil da eni pišejo da je 3.0 motor mercruiser drugi pa omc cobra. Kaj je to eno in isto al ne.In kateri naj bi bil boljši.
Če kdo ve za kakšnega zanesljivega bi prosil za predlog.
-
navtik_borut
- Admiral
Zadeva ni ista. Motor je precej podoben, razlika pa je v peti. Mercruiserji 3.0 imajo alpha one peto, OMC pa cobra.
Predvsem s stališča razpoložljivosti rezervnih delov pri nas je Alpha one pravi balzam, ker jih je veliko in dobiš vse.
Drugače pa ima 3.0 motor prednost na 2052, če ne smučaš in noriš, ker spije manj in vzdrževanje je cenejše (samo en kolektor in riser).
Seveda je pa odvisno od tvoje naloženosti, stila vožnje, načina uporabe, če je 3.0 motor primeren zate.
Predvsem s stališča razpoložljivosti rezervnih delov pri nas je Alpha one pravi balzam, ker jih je veliko in dobiš vse.
Drugače pa ima 3.0 motor prednost na 2052, če ne smučaš in noriš, ker spije manj in vzdrževanje je cenejše (samo en kolektor in riser).
Seveda je pa odvisno od tvoje naloženosti, stila vožnje, načina uporabe, če je 3.0 motor primeren zate.
abakus napisal/-a:Zadeva ni ista. Motor je precej podoben, razlika pa je v peti. Mercruiserji 3.0 imajo alpha one peto, OMC pa cobra.
Pozdravljeni,
zanimalo bi me če ima kdo "praktične" izkušnje z kombinacijo 2052 + mercruiser 3.0 + naloženo plovilo 3-4osebe in poln tank.
Predvsem potovalka( ter max.) in čas do zglisiranja? Poraba vem, da je kar pod 20l.
Brez smučanja in tube.
Hvala za informacije in lep pozdrav !
goahead napisal/-a:za ta čoln je 3.0 premalo. Prava kombinacija 4.3. Sem ga imel in sem bil prav zadovoljen s to kombinacijo. 3.0 je žalost pri izglisiranju, poraba pa smo tam tam.
Razumem, da bi naj bilo premalo, samo vem pa da so merila v navtiki zelo različna. Recimo meni je bila na elanu 495F yamaha 60 2T popolnoma dovolj pa smo bili po večini vedno trije ornk "deci" gor
Plul sem že z 2052 + 4,3l in sem imel občutek, da ne rabim tako močnega (res je imel vplinjač na 4 grla samo to tudi ne prinese zelo veliko).
sebo napisal/-a:Zanima me spuščanje 2052 v morje iz prikolice,kaj potrebuješ dvigalo ali se da to z avtom rešit pa koliko stane usluga dvigala?
Hvala za odgovor.
Znanec, ki nima 4x4 vozila ga brez večih težav spušča s pomočjo vrvi.
http://www.rya.org.uk/newsevents/enewsletters/Sportsboatsandribs/november/Pages/toptips.aspx
abakus napisal/-a:Zadeva ni ista. Motor je precej podoben, razlika pa je v peti. Mercruiserji 3.0 imajo alpha one peto, OMC pa cobra.
Merc 3,0 ima res en kolektor, kombinacija sesalnega in izpušnega, ampak to še ne pomeni, da bo menjava cenejša. Za Merc 3.0 obstajajo samo original kolektorji, za 4.3 dobiš ponaredke, kjer sta dva navadno cenejša od enega original za 3.0. Jaz sem kupil Osco kolektorje, ob primernem vzdrževanju (dobro oprani, konzervacija z antifrizom), so bili po 5 sezonah, kot novi.
Glede porabe, na 2052 velike razlike ne bo. Vsekakor je za ta čoln 4.3 motor najboljša rešitev. Navijam za Merca, tudi Volvo (rez. deli bodo dražji), OMC pa je že tako stara zadeva, da bi se je izognil. Jaz sem imel povprečno porabo (pretežno na mirnem morju) med 16 in 18l.
Na netu je verjetno v klasi 20ft kar pestra ponudba. Raje poglej za kak težji čoln, npr. Maxum ali kaj podobnega. Že 100kg več se pri plovbi v valovitem morju pozna.
-
aleksander67
- Poročnik fregate
Se popolnoma strinjam z Zlatko83. Sem ga imel in sem bil zelo zadovoljen. Motor je bil 4.3, poraba pa je bila cca od 18-20l. Za 4.3 imaš več rezervnih delov in cenejše. Sem vozil tudi 10 oseb 6 odraslih in 4 otroci. Sploh ni bilo panike zglisirat. Potovalno hitrost pa sem imel tam 22-24 kn po GPSu. Maxum je sicer težji je pa tudi malo dražji.
Glede spuščanja po rampi pa se meni osebno zdi zelo delikatno. Če imaš dvoosno prikolico je že samo obračanje zelo oteženo. Gume se kar zvijejo. Jest bi ga po rampi spustil le v primeru, da je idealna brez alg, globina ... Za par kun se jest nebi zafrkaval. Pa še ležaje od prikolice zmočiš s slano vodo, kar je posledica problemi. Ima kolega vlečno službo in je pripeljal avdija, ki je bil pod vodo. Sami so spuščali, mislim, da gumico in so pozabili odpeti zajlo. Tip, ki je vozil čoln je dal rikverc in potopil še avto.
Glede spuščanja po rampi pa se meni osebno zdi zelo delikatno. Če imaš dvoosno prikolico je že samo obračanje zelo oteženo. Gume se kar zvijejo. Jest bi ga po rampi spustil le v primeru, da je idealna brez alg, globina ... Za par kun se jest nebi zafrkaval. Pa še ležaje od prikolice zmočiš s slano vodo, kar je posledica problemi. Ima kolega vlečno službo in je pripeljal avdija, ki je bil pod vodo. Sami so spuščali, mislim, da gumico in so pozabili odpeti zajlo. Tip, ki je vozil čoln je dal rikverc in potopil še avto.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov