mnenje
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
mnenje
a lahko malo pokomentirate naslednji oglas oz. barko
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=62111
hvala.
lp
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=62111
hvala.
lp
Najboljše osedne izkušnje z Gobbiji ima sigurno "Gobbi", ki vozi njihovo 42-tico. Ne vem kaj od trideset let starega gliserja ne moreš pričakovati. Največ ti bo sigurno povedal lastnik, če ga ima v lasti več let. Drugače pa je ta italijanska ladjedelnica kar solidna (kolikor so Lahi lahko solidni).
Sigurno pa je izdelava in materijali takrat bila veliko bolša, kot je danes !
lp
Plovne lastnosti so dobre, meni osebno je všeč, ker ima kabino, prevažaš lahko 6 oseb kar je tudi dovolj, dolžina 4.98 je tudi idealna(ni davka na luksuz). Moti me ker ni več slik motorja-noge in zadnjega dela čolna ter sedišč. Prosi za več slik. Vprašanje pa je zakaj ga prodaja, če je vse prenovil? Povprašaj in pojdi pogledat, to je še najmanjši strošek. Cena - še malo dol.
saj zato ga gledam, ker ima kabino (imam malega otroka) in lahko z njim tudi kam prideš oz. pobegneš. je pa res, da ima že leta, tako, da je cena kar velika. pa vrhunec oblikovanja tudi ni ampak to niti ni tako pomembno.
bo res treba it pogledat in se dogovorit za razumno ceno.
kako je kaj z osmozo pri tako starih čolnih? kje se najhitreje opazi?
bo res treba it pogledat in se dogovorit za razumno ceno.
kako je kaj z osmozo pri tako starih čolnih? kje se najhitreje opazi?
Osmozo boš opazil na podvodnem delu je pa veliko odvisno koliko je čoln v vodi. Če ga porineš 2-3x za 10dni v vodo se ti jo ni potrebno bati, če pa je čoln na privezu in ni zaščiten z antifoulingom pa ga lahko napade. Leta tukaj ne igrajo dosti vloge, bistvo je kako je narejeno, zaščiteno, vzdrževano. En link je bil na forumu o tem kako izgleda itd. pa ga ne najdem. No izgleda tako, kot bi ti pod avtomobilskim lakom začela rja delat mehurčke, lahko so čisto majhni lahko pa večji. Se pa da vse uredit in popravit! Čoln je meni všeč, predvsem kabina in visoki boki, kako je ohranjen pa boš že videl, včasih je starejše boljše kot mlajše, odvisno od lastnika.
Meni osebno po teh slikah deluje kot, da ga je imel skrben lastnik!
No pa se moje mnenje! Na izgled zelo urejen in cist coln, blazine ocitno nove, komandno mesto vzdrzevano brez sledi rje okoli spodnjih strani in stevcev, barva sveza. . Ce je elektrika in volanski mehanizem vkljucno z motorjem OK, definitivno vredno ogleda. Okrog cene se pa vedno lahko malo pogajas, ce barka odgovarja tvojim potrebam in zeljam.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
kocka napisal/-a:Osmozo boš opazil na podvodnem delu je pa veliko odvisno koliko je čoln v vodi. Če ga porineš 2-3x za 10dni v vodo se ti jo ni potrebno bati, če pa je čoln na privezu in ni zaščiten z antifoulingom pa ga lahko napade. Leta tukaj ne igrajo dosti vloge, bistvo je kako je narejeno, zaščiteno, vzdrževano. En link je bil na forumu o tem kako izgleda itd. pa ga ne najdem. No izgleda tako, kot bi ti pod avtomobilskim lakom začela rja delat mehurčke, lahko so čisto majhni lahko pa večji. Se pa da vse uredit in popravit! Čoln je meni všeč, predvsem kabina in visoki boki, kako je ohranjen pa boš že videl, včasih je starejše boljše kot mlajše, odvisno od lastnika.
Antifouling preprečuje nastanek osmoze ?
LP
http://www.boatshop24.com/web/en/suchen ... lcount=386
Nekaj podobnega, pa še daleč ni, preveri.
l.p.d.
Nekaj podobnega, pa še daleč ni, preveri.
l.p.d.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta