Rad bi vam pokazal kako zgleda obnova Elan 495 F zaradi spuščanja vode na zadnji steni.
http://www.festnga.net/Elan%20495/ELAN%20495%20F.html
Upam da komu pomaga pri odločitvah in nakupu samem.
Obnova Elan 495 F
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Hvala
Kaj naj rečem želja mi je bila kupit čoln že od malih nog.
Ko se je naša družinica odločila za nakup sem imel kolega kateri se spozna na zadevo prekleto dobro, saj jih riše.
Takoj po njegovem ogledu kaj me čaka za naprej.
Nakup je bil vreden svojega denarja.
Res da sem zabil dobre pol leta da sem ga pretekli vikend dal v vodo.
Prej se mi je čez noč nabralo cca 5-6 l vode kar je kar veliko, sedaj pa je suh kot poper.
Čolen imam drugo poletje in sem še vajenec na morju.
Kar se pa tiče laminacije in nasplošno vseh sestavnih stvari v 495 postal mojster.
Vse sem praktično naredil sam seveda z inštrukcijami inžinirja.
Pred vsem sem si pa želel da to delim z ljudmi ki obužujejo morje plovbo in ribolov.
Dodam še nekaj slik na svoji strani in končno plovbo po popravilu.
lahko pa rečem da je zelo dobro plovilo, zato sem ga tudi popravil.
Ko se je naša družinica odločila za nakup sem imel kolega kateri se spozna na zadevo prekleto dobro, saj jih riše.
Takoj po njegovem ogledu kaj me čaka za naprej.
Res da sem zabil dobre pol leta da sem ga pretekli vikend dal v vodo.
Prej se mi je čez noč nabralo cca 5-6 l vode kar je kar veliko, sedaj pa je suh kot poper.
Čolen imam drugo poletje in sem še vajenec na morju.
Kar se pa tiče laminacije in nasplošno vseh sestavnih stvari v 495 postal mojster.
Pred vsem sem si pa želel da to delim z ljudmi ki obužujejo morje plovbo in ribolov.
Re: Hvala
.
Ne morem drugače kot da te pohvalim za obnovo in sam opis obnove. Priden, vztrajen, dosleden, ...
In tudi ne morem mimo tega, kar se iz zapisanega vidi, da si verjetno osnovnošolske ure slovenščine šprical. "Popravil" sem samo nekaj napak, ker jih je preveč!
Pa ne mislit, da sem sam stoodstoten. Tudi pri meni najdeš pravopisne napake. Toda pri pisanju se res potrudim.
Pa brez zamere!
LP
.
Kovaks napisal/-a:Kaj naj rečem? Želja mi je bila kupit čoln že od malih nog.
Ko se je naša družinica odločila za nakup, sem imel kolega, kateri se spozna na zadevo prekleto dobro, saj jih riše.
???Takoj po njegovem ogledu kaj me čaka za naprej.???
Res, da sem zabil dobre pol leta, da sem ga pretekli vikend dal v vodo.
Čol[b]e[/b]n imam drugo poletje in sem še vajenec na morju.
Ne morem drugače kot da te pohvalim za obnovo in sam opis obnove. Priden, vztrajen, dosleden, ...
In tudi ne morem mimo tega, kar se iz zapisanega vidi, da si verjetno osnovnošolske ure slovenščine šprical. "Popravil" sem samo nekaj napak, ker jih je preveč!
Pa ne mislit, da sem sam stoodstoten. Tudi pri meni najdeš pravopisne napake. Toda pri pisanju se res potrudim.
Pa brez zamere!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Ja ta pena proti potopna ja bila napita čisto do premca, ko si jo z roko stisnil je bilo tako kot bi ožel krpo.
Čoln je bil po vsej strani krme odlepljen in počen po steni.
Ta je bil že v štartu narobe narejen, vsa lepilna masa sploh ni držala skupaj obeh delov.
Drugače ja tudi v mirovanju je tekla v njega voda.
Je bil pa kar projekt, vendar sem si vzel čas in lepo počasi preko zime po etapah ob pirčku in dobrih kolegih vse to lepo popidenal in moram reč da se je splačalo čoln je res dober, dobre plovne lastnosti in za našo družino več kot dovolj velik.
Čoln je bil po vsej strani krme odlepljen in počen po steni.
Ta je bil že v štartu narobe narejen, vsa lepilna masa sploh ni držala skupaj obeh delov.
Drugače ja tudi v mirovanju je tekla v njega voda.
Je bil pa kar projekt, vendar sem si vzel čas in lepo počasi preko zime po etapah ob pirčku in dobrih kolegih vse to lepo popidenal in moram reč da se je splačalo čoln je res dober, dobre plovne lastnosti in za našo družino več kot dovolj velik.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 18 gostov