OdgovorNapisal/-a admin » Sr Feb 25, 2009 21:32
Ah dejte no, tako sem varil že vsaj 100 rezervoarjev, pa sem še vedno živ. Priprava je zelo preprosta. Iztočiš vso gorivo, če ga je notri še kak dcl sploh ni panike... Zatesniš vse priklope, na tistega, ki je najbolj spodaj priklopiš cev, malo pa pustiš odprtega tudi najbolj zgornjega. Po cevi dovajaš CO2 iz jeklenke za MAG varjenje. Na zgornjo luknjo pristaviš nos in ko začutiš CO2 (vonj po Radenski), zmanjšaš pretok plina CO2 na minimum. Načelno bi ga lahko tudi povsem zaprl, samo jaz zaradi varnosti vedno ves čas dovajam cca. 2 l/min.
CO2 je težji od zraka in tako je rezervoar vedno poln CO2, ki preprečuje vsakršno gorenje ali eksplozijo. Na ta način sem varil z MAG/MIG postopkom in pa včasih tudi plamensko (avtogeno). Rezervoarji pa bencin in nafta... Nisem pa nikoli tako varil Al rezervoarja. Pomoje je tam najbolje napolniti z argonom, ki je povsem nevtralen žlahtni plin. No tudi pri INOX-u ne bo škodovalo.
OPOZORILO!!! Če nisi vešč česa podobnega in če nimaš ustrezne opreme, tega NE POIZKUŠAJ SAM! Precej bolj varno je to dati nekomu, ki ve kaj dela. No jaz se z varjenjem ne ukvarjam več, ni časa...
LP