Zdaj pa še kako tako sliko ulova kot one zgoraj.
Ribolov v Tržaškem zalivu
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
alesjo napisal/-a:SR 290 napisal/-a:In kakega okusa so bile te lepe lokarde iz fotografij?
Odlične, zdaj je pravi čas za lov skuš, so pa boljše od lokard, če bi rad probal, javi in ti jih z veseljem spečem na žaru, seveda sveže in takoj po ribolovuče kaj ulovimo, seveda
do kdaj približno pa traja 'sezona' skuš?
marenostrum napisal/-a:SR 290 napisal/-a:In kakega okusa so bile te lepe lokarde iz fotografij?
Na fotografiji od Alesja so "čistokrvne" skuše-škombri.
Lokarda pa je taka:
Po kvaliteti bi naj bila slabša, ampak je to stvar ukusa. Lokarda ima bolj dalši gobček in prekinjene vzorce po hrbtu. Škomber pa ima daljši vzorec prog.
lp
Točno tako je, pa skuša je bolj daljša in elegantna
Spin123 napisal/-a:alesjo napisal/-a:SR 290 napisal/-a:In kakega okusa so bile te lepe lokarde iz fotografij?
Odlične, zdaj je pravi čas za lov skuš, so pa boljše od lokard, če bi rad probal, javi in ti jih z veseljem spečem na žaru, seveda sveže in takoj po ribolovuče kaj ulovimo, seveda
do kdaj približno pa traja 'sezona' skuš?
Skuše se vedno dobro lovijo dokler se morje ne ne ohladi pod 20 c, iz mojih izkkušenj to govorim, za skušami je ponavadi dober lov na mole in kasneje pa lovimo lignje, ko se morje dovolj ohladi, to velja nekako za tržaški zaliv
Evo dve slikce od danes
Veselje za mulce... sem pa potem iglice očistil in narezal na koščke..
V ponvi (vok) sem raztopil kokosovo maščobo in iglice ocvrl..
Se mi zdi da se v kokosovi maščobi super spečejo in ne ostnejo mastne.. tiste drobne kosti se prepečejo.. ostane smo glavna kost, ki se jo z lahkoto odstrani..
p.s. oče je lovil pred ronkom in je v popoldansek času ujel samo enega škombra! Dva kolega sta lovila na meteorološki boji cel dan 10 škombrov..

Veselje za mulce... sem pa potem iglice očistil in narezal na koščke..
V ponvi (vok) sem raztopil kokosovo maščobo in iglice ocvrl..
Se mi zdi da se v kokosovi maščobi super spečejo in ne ostnejo mastne.. tiste drobne kosti se prepečejo.. ostane smo glavna kost, ki se jo z lahkoto odstrani..

Nekaj fotk
Fotke izbrisal moderator, pajer1.
Fotke ulova iz garaž, delavnic, avtomobilskih havb, intakodalje se ne objavljajo, oz. jih brišem!
Že kar nekaj časa veljajo navodila za objavljanje fotk, ki so TUKAJ!.
Zelo uspešen ribolov.
in to vedno na isti lokaciji.
.
Fotke izbrisal moderator, pajer1.
Fotke ulova iz garaž, delavnic, avtomobilskih havb, intakodalje se ne objavljajo, oz. jih brišem!
Že kar nekaj časa veljajo navodila za objavljanje fotk, ki so TUKAJ!.
Zelo uspešen ribolov.
.
Panic
Nehajte NO tako na hard reklamirat super ulove..
Kako vam uspe, saj sam samo sanjam o skušah na trnek pa noče nobena...Smo z kolegi lovili v soboto malo proč od boje Vide, pa na miceno brumali vmes, se pravi metali koščke sardele v vodo in sem opazil skuše, katere so začele pobirat sardelce, le ko sem pa zraven vrgel navezo z tremi trnke in brez svinca pa ni bilo uspeha...pravzaprav sem opazil, da so vabo posesale vase in že v istem trenutku izpljunile, kot da poznajo občutek kaj je laks...Je blo nekaj šnjurov, pa kakšen ribon in oradela in seveda večinoma menule...skuše pa ostajajo v vodi do kakšnega bolj hard nasveta ali mogoče instrukcij, če me je kdo kdaj pripravljen vzet s seboj na usposabljanje...Se rad pridružim le povejte kdaj in pa kje se dobimo. Saj nisem tako anti talent da ne bi šlo
... Upam na kakšen bolj nasvet in mogoče celo povabilo, da se dobimo in lovimo skupaj.
Lep pozdrav vsem.
Lep pozdrav vsem.
Ma se mi zdi, da ne pretiravam preveč z debelino laksa...uporabljam Seaguarjev flourocarbon laks Tatsu ali pa InvizX. Torej pletenica Spiderwire - Camo 0,10 mm in potem glavna vez 0,23 in prame 0,20 ponavadi...Trneki pa Sasame Yamame F-749 ali Gamakatsu A1-Hard LS-605F, mogoče še kdaj Chinta od Ownerja...Stonfo sfere in perlice...Se pravi verjamem, da s strani opreme ni tak problem kot z znanjem, kako skuše najti in navdušiti nad prijemom. Je skuša pač zelo prijetna riba za ulovit, ker je eksploziven odziv in pa lep športni dril do njene predaje ali pobega.
Pajer, nič hudega, če kaj pobrišeš......red mora bit!
Ampak kako naj slikamo na barki, kjer v kokpitu komaj sedimo trije ribiči,nekjaj opreme in dve hladilni torbi (v eni je led, v drugi ribe) in ko je prva polna rib, začnemo polnit še ono v kateri je bil prej led. Pa še nekaj: na lokacijo pridemo ob 15h in do 15.45 ni še nobene ribe. Torej nimamo kaj slikat....Ko pa začne akcija, pa verjami ni časa niti volje za foto aparat. In akcija se konča, ko pade mrak...takrat pa tudi slike niso več tako lepe
Vsekakor sem preživel zelo lep dan ne le zaradi bogatega ulova, ampak ker sem bil v družbi Aljesota, ki je poln pozitivne energije, ki kar žari iz njega. Skuše za večerjo pa so bile odlične.
Aljeso, prilepi kakšno sliko od večerje (te so dovoljene),
Ampak kako naj slikamo na barki, kjer v kokpitu komaj sedimo trije ribiči,nekjaj opreme in dve hladilni torbi (v eni je led, v drugi ribe) in ko je prva polna rib, začnemo polnit še ono v kateri je bil prej led. Pa še nekaj: na lokacijo pridemo ob 15h in do 15.45 ni še nobene ribe. Torej nimamo kaj slikat....Ko pa začne akcija, pa verjami ni časa niti volje za foto aparat. In akcija se konča, ko pade mrak...takrat pa tudi slike niso več tako lepe
Vsekakor sem preživel zelo lep dan ne le zaradi bogatega ulova, ampak ker sem bil v družbi Aljesota, ki je poln pozitivne energije, ki kar žari iz njega. Skuše za večerjo pa so bile odlične.
Aljeso, prilepi kakšno sliko od večerje (te so dovoljene),
mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov