Kotiček za začetnike

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Bouges Nina
Admiral

Kotiček za začetnike

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Feb 03, 2015 16:54

Pozdravljeni morjeplovci!

Na misel mi je padla ideja o temi, kjer bi se "dobivali" začetniki v navtiki in debatirali glede vsega, kar je vezano na začetek, štart vsakega morjeplovca.
Vsak začetnik ima nešteto vprašanj, strahov, sanj,...in včasih se je najlažje pomeniti s sebi enakim. Vedno ne potrebujemo le nasveta izkušenega morskega volka, včasih pomaga že: "Ah, meni se to dagaja/poskušam drugače/barka ne uboga/mož ne uboga (žene itak vedno vemo kaj je prav :wink: )/kaj naj kupim za začetek..."
Večkrat sem opazila, da se na forum prijavljajo "frišni" morjeplovci, ki tu iščejo sveti gral ali odgovor na vsako postavljeno misel. Na žalost se dostikrat na kakšno nerodno postavljeno vprašanje vsujejo tri strani obsojanja, norčevanja, žalitev ipd. Vsi, ki se radi pozibavamo na svojih ali izposojenih barčicah, jahtah, napihljivih čolničih ali le v sanjah, se nismo rodili staršem, ki so obpluli svet ali pa morda na svet celo že prišli z vso morjeplovsko modrostjo tega sveta.
Verjamem, da večina nas, ljubiteljskih morjeplovcev, nima pomorske fakultete in torej nismo profesionalci (čeprav človek marsikdaj na forumu dobi prav nasproten občutek), nekateri še priznamo, da vsega ne znamo, kaj vsega, saj smo ravno dobro zapluli.
Če admin in moderator menita, da podobna tema že obstaja, prosim, moj prispevek zbrišita.

Lp, Bouges Nina
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » To Feb 03, 2015 17:37

Se mi zdi da imamo novo moderatorko. :D Pohvalno.
vlaroj
Kapitan fregate

OdgovorNapisal/-a vlaroj » Po Feb 09, 2015 16:27

Pozdravljena Nina in ostali Morjeplovci

Tvoja misel oziroma ideja se mi dopade,jo podpiram in bi res lahko
naša srečanja morjeplovcev popestrili s krajšimi strokovnim izoraževanjem, obnovo znanja v morjeplovskih veščinah, v temah kot so sidranje, pristajanje, vezanje plovila,branje zemljevidov, izbira primernih
sidrišč in še kaj pametnega bi se našlo.
Strinjam se s teboj, da na svet nismo prišli vsi z enakimi spretnostmi in znanjem, pa tudi nekateri hitreje določene stvari pozabljamo in bi nam takšna obnova znanja pred prihajajočo sezono, prišla prav.
Tudi izmenjava izkušenj in dogodivščin, ki so se nam pripetile na račun neznanja, bi bilo prijetno prediskutirati.
Organizatorji srečanj pobuda je dana, zavihajmo rokave!

l.p. Vlado
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Po Feb 09, 2015 17:50

Dobra ideja.
Nazadnje spremenil kok-pit?, dne Po Feb 09, 2015 18:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Feb 09, 2015 17:56

Stari... brez zamere vsem trem...

@kok-pit?
Ti si ratal pravo utelešenje @Tex-a in @MarjanTomki skupaj. ALL IN ONE!

Nabijaš pa vtikaš se v vse, kot @Tex, dolžina prispevkov pa je na ravni @MT. Pa res brez zamere, še posebej @MT, ki se za moje pojme vsaj zelo trudi.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Po Feb 09, 2015 18:05

mamaMicka napisal/-a:Stari... brez zamere vsem trem...

@kok-pit?
Ti si ratal pravo utelešenje @Tex-a in @MarjanTomki skupaj. ALL IN ONE!

Nabijaš pa vtikaš se v vse, kot @Tex, dolžina prispevkov pa je na ravni @MT. Pa res brez zamere, še posebej @MT, ki se za moje pojme vsaj zelo trudi.

Se strinjam s teboj... Važno je, da so tvoji vrhunski.
Glavno besedo ima Nina.
Uporabniški avatar
donato
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a donato » Po Feb 09, 2015 18:23

Nina je predlagala temo, kjer bi se dobivali-sodelovali morjeplovci začetniki !
Dobra ideja, Nina.
Kontaktiraj Admina, odpri temo-poglavje in bodi nepristranska moderatorka te
teme. Tako bi verjetno lahko delovalo.

Lep pozdrav
kalužni mali
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Feb 09, 2015 18:25

kok-pit je alter ego Marjana Tomkija :lol:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Feb 09, 2015 18:29

kok-pit ustavi konje :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Feb 09, 2015 18:36

Jaz sem - da se ne bi usulo tule - Nini poslal ZS.

Povzetek je, da sem za, predlagam ne temo ampak podforum, ki ga lahko ureja primeren moderator (kot Marchi vreme ali Pajer1 ribe...).

Ta moderator(ka?) lahko potem počisti tisto, kar je namenjeno zezanju začetnikov - pa kdorkoli bi napisal.

V podforumu so tudi ločene različne teme, tako da se morebitna istočasno postavljena vprašanja in odgovori nanje ne pomešajo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Po Feb 09, 2015 20:35

Jaz pa sem - da se ne bi usulo tule - poslala ZS na naslov Marjan Tomki.

Kaj naj rečem, lahko kar citiram:

"Povzetek je, da sem za, predlagam ne temo ampak podforum, ki ga lahko ureja primeren moderator (kot Marchi vreme ali Pajer1 ribe...).

Ta moderator(ka?) lahko potem počisti tisto, kar je namenjeno zezanju začetnikov - pa kdorkoli bi napisal.

V podforumu so tudi ločene različne teme, tako da se morebitna istočasno postavljena vprašanja in odgovori nanje ne pomešajo."
(Marjan Tomki, 2015)
:wink:
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Feb 09, 2015 21:05

se mi zdi, da nihče noče priznati, da je začetnik :D
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Po Feb 09, 2015 21:11

My name is Bouges Nina and i am a nautic beginner. :wink:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Feb 09, 2015 21:23

No ja... tolk frišna v navtiki tudi nisi, glede na to da že od leta 2010 pluješ... pa še viceadmiralka si :wink:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Feb 09, 2015 21:57

A morjeplovec JUNIOR bo v angleščini komuniciral?
Jaz pa nisem začetnik.Ravno prav sem na morju...cca 30 let,da vem ,da se rabim še učit.In moj predlog je,da vsi,še posebno začetniki rabimo veeeliko prakse,zato predlagam,da se organizirano zapluje na vikend ruto,kjer se bomo družili,pluli,sidrali,drug drugemu pokazali kaj delamo in pokomentirali posamezne etape osnovnega obnašanja na morju v pogledu varnosti in bontona..
Prepluje se lahko le nekaj milj od zaliva do zaliva,se pa veliko sidra,pristaja,lovi bokobrane z vzvratno vožnjo,se ustavlja mimimalno pred bokobranom,da dobimo občutke drsenja,zanosa...Štarta,pristaja veže na obalo upoštevaje smer vetra...
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost