MARINAR? Da ali ne?

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator2, moderator, MareC, janadino

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Mar 08, 2015 09:11

V istri bos s 4m od 10 dni 3 dni normalno plul.4m in 5m ni mozno primerjat.
papajoe
Poročnik fregate
Kraj: Koroška

OdgovorNapisal/-a papajoe » Ne Mar 08, 2015 11:02

ok, vzeto na znanje...4 proti 5, velika razlika :)

kaj pa Maestral čolniček, saj je tud iz hypalona a ne?

lp
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Mar 08, 2015 11:30

Odvisno kateri.samo ni ves hyp enak se mi zdi.
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » Ne Mar 08, 2015 11:41

aha, Masetral je pa drugače hrvaški a ne? Torej verjetno nebi smel bit tako slab....

Sem se odločil, da grem vseeno unga marinarja pogledat v šoštanj pa da potem vidimo dalje. nekje moram začet a ne.

sem pa pogledal malo po mornarju pa dejansko ugotovil (no vsaj po slikah sodeč), da tud čoln letnik 1997 ali tam okoli je še vedno dovolj ohranjen za moj okus, še posebej če ima gor kak spodoben motor.
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Ne Mar 08, 2015 11:51

Poglej tu razliko med 4,3 m (notranji prostor enako veliko kot Marinar S400) in 5,1 m.
Slika

Jaz sem tudi mislil kupit samo nov čoln Marinar S400. Pa sem se ravno zaradi prostora premislil.
bolj od blizu starejši sport. glej koliko je razlike v prostoru pred kokpitom. Sevda tudi na širini 20 cm.
Slika
Mato :wink:
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » Ne Mar 08, 2015 12:02

uf, to pa je sedaj konkretna primerjava obeh čolničkov...sem gledal ja da širina tud ni tako zanemarljiva, če pa pogledam dolžino je pa kot noč pa dan...

hja, bomo vidli kolk metrov si bom lahko privoščil. joj, sam tale 5.1 je pa dober...

joj, hudiča ko je velikost čolna odvisna od velikosti denarnice...[/code]
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Mar 08, 2015 13:09

In tud kaka druga velikost šteje pri čolnu! (avto, shramba, namen uporabe....)
snezak
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a snezak » Ne Mar 08, 2015 21:55

Zdravo Papajoe !

Kot vidiš odločitev o pravilni izbiri ni prav lahka. Verjamem, da se ti v glavi pojavlja veliko vprašajev na katere še ne poznaš odgovora. Omejena finančna sredstva ti narekujejo veliko preemisleka.

Pri tem ne pozabiti, da sam nakup ni najpomembnejši znesek. Ne smeš pozabiti na ostale stroške, ki ti jih bo čoln zahteval (od vzdrževanja, hranjenja, priveza,... do goriva). Najslabše boš naredil, da boš z nakupom presegel finančna sredstva in da boš na morju žalostno gledal v prazen rezervoar z bencinom oziroma ugotovil, da se preveč hitro prazni.

Sama znamka čolna je manj pomembna, več so pomembne prednosti, ki jih hočeš imeti (ne zato ker je to fino, ampak ker jih boš potreboval, kot so klopi, skladiščni prostori, volanska kozola, ležalne površine, tenda,).

Pred tremi meseci smo se podobno razpisali tudi v tej rubriki nekaj vstic nižje pod naslovom Moj prvi čoln in pa Z gumenjakom okoli otoka Krk, Bivalni gumenjak oziroma nekaj podobnega.
Vzemi si čas in pozorno preberi te članke ter naše predloge in komentarje.

Tudi sam čoln (5,5m) dajem v vodo po klančini samo z družino, ki je po fizičnih predispozicijah podobna tvoji pa smo še vedno zmogli.

Najtežje je bilo v začetku znati preusmeriti pozornost vseh, ki so nam hoteli pomagati in "svetovati", da naj delajo zgolj to kot bom JAZ zahteval.

Lep pozdrav Snežak
TadejX
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a TadejX » To Mar 10, 2015 09:52

Še moje mnenje:

Glede na to, da si temeljito proučil svoje finančne zmožnosti do 4.000 € in si naredil ožji izbor - našel dva Marinarja bi jaz ostal na tem. Forumaši ti svetujejo daljši čoln, ampak so tudi dražji. Je daljši, je dražji, ker je daljši, rabiš večji motor, kar spet podraži zadevo. Večji motor več pije … Pusti si malo € rezerve še za vzdrževanje in za bencin.

Upoštevaj še te možnosti:

Dopustovanje s čolnom vam bo brezveze in ga boste v jeseni prodali

Hčerki bosta imeli v kampu družbo in ne bosta hoteli z matko in fotrom na čoln (govorim iz lastnih izkušenj) in bo za dva odrasla 4 m dovolj.

Mogoče žena ne bo prenašala guncanja (ji bo skoz slabo) in ne bo niti hotla slišat za čoln in se boš na koncu vozil sam.

Od tvojega izbora bi vzel tistega s 25 KM in 4 T. Vožnja bo tišja, poraba lahko tudi za polovico manjša. Tisti lok je brezveze in po valovih samo obremenjuje lupino čolna. Elektro štarter zahteva akumulator. Res, da 4 T ne smeš položit na prvo in desno stran, ampak če je motor skoz na čolnu je to vseeno.

+ Marinar je SLO proizvajalec in ga imaš pri roki, če bo treba kaj poflikat.

Mogoče je 25 KM res mal malo za tubo, boš pa zamenjal propeler za takega z manjšim korakom, če se boste hoteli afnati s tubo.

Računaj še na to možnost, da ti ga ukradejo z boje. Za 4.000 € boš manj jokal kot npr. za 6.000 €

Če vam bo pa čoln OK in se boste fajn napalili, boste v naslednji letih našparali za večjega in pač pri prodaji tega malce »popušili« Pa še vedeli boste, kaj vas je pri starem čolnu motilo in boste to upoštevali pri nakupu drugega.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Mar 10, 2015 10:14

+1
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » Pe Mar 13, 2015 19:14

pozdrav TadejX, prav lepo si napisal in vse je res...sem tudi sedaj ženi težil že 3 leta za čoln, pa se je letos le omehčala in smo rekli, da bomo kupili pa da vidimo kaj bo dogajalo. ravno zaradi tega jaz sedaj iz prve nebi dajal nekih velikih denarjev ampak bi izbral neko srednjo, čim ugodnejšo in uravnovešeno varianto. zaradi tega sem gledal te marinarje, pri čimer mi je ta ki ima 2T moror bolj všeč, pa ne ravno zarad rolbarja al pa čim drugim, temveč zaradi oglagalnih površin, konzole, prisotnost akumulatorja na krovu in tako dalje, ker nebi rad imel čisto "olupljenega" čolna, četudi s prednostjo 4T. saj sem gledaj potem ko smo se tu malo pomenili, tudi čolne na subito pa vsepovsod, tudi 5+ čolne, ampak nikakor ne pridem s ceno skupaj. tako da grem jutri v šoštanj pa da vidim kaj je s tem marinarjem, kakšna bo zadnja cena in tako dalje. sicer sem ravno malo prej bral o zapacanosti motorjev in glede na to, da se spoznam na motorje tako kot na vesoljsko tehniko, me je malo strah da ne dobim mačka v žaklju in potem sedim na pomolu in mečem kamenčke v vodo...
mogoče bom edino še malo počakal kakšen mesec, da vidim kaj se bo dogajalo na subito pa tudi pri nas, čeprav tam dobiš za isti denar bolje opremljen čoln in mogoče še kakšen cukerček viška, mačka v žaklju pa itak lahko kupiš vsepovsod, če ti ravno prijatelj ne proda čolna.

vsem sem hvaležen za mnenja in priporočila, ampak težko je vse upoštevat ker ima vsak svoje mnenje in izkušnje in vse to združit v pameten nakup, je po moje nemogoče.
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » So Mar 14, 2015 18:48

pozdrav,

dasnes sem bil v Šoštanju, sem gledal marinarja z 30 Yamaho 2T. moram rečt, da sem bil kar zadovoljen s tem, dkar serm videl saj je dobro ohranjen, sicer za motor ne morem kaj več rečt ker ga nisva zalaufala ampak vse skupaj je blo čisto ok za videt. ne vem a se samo meni zdi ali je cena zanj malo previsoka? prosim povejte kakšno mnenje, se gre pa za tega
http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=174640

sem pa gledal še to http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=180928
ampak ne vem kako je s temi Savami, saj jih niti ni dosti, kako pa so pa nikjer nisem zasledil. niti to ne vem ali so iz hepalona ali ne. koliko več pa lahko pričakujem več porabe pri 50ks nasproti 30ks. lastnik marinarja mi je rekel, da pije nekje okoli 6 litrov, kar je zame normalno če res drži??

lp
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Mar 14, 2015 19:09

Tak isti merc je mel mos tric na zodiacu 480 le da je bil 60PS in je bil zelo zadovoln z njim! Poraba je bila od 7-12
papajoe
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a papajoe » So Mar 14, 2015 22:09

evo, sedaj polfinalna odločitev (mogoče še vmes kaj prileti)

http://www.mornar.net/view/ad.asp?ID=174640
in
http://www.mornar.net/view/media.asp?ID=180928

oba imata isto ceno, primerjava je težka in po motorizaciji in po obliki samega čolna. ne vem, zakaj se mi Sava nekako bolj dopade...?

Hvala za predloge in mnenja

lp
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Mar 14, 2015 22:22

Ker merc ma elektrostart in elektrotrim :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov