Planica
Moderatorji: moderator2, moderator
.
Brez veze razpravljat in razpredat. Meter, vaga, seštevek ....., ob upoštevanju pravil, kakršna so, na koncu da zmagovalca.
Tudi predstavnik Grčije je nastopal letos in iz srca sem mu zaploskal, pa Korejci, Američani, pa ... Veliko osebnih rekordov je padlo te dni.
Borba se ni vodila samo med dvema. Veliko je fantov, ki so sposobni letet na taki napravi, pa v svetovnem merilu zelo malo.
Postavljam vprašanje mirant-eju.
Ali je na celem svetu, več kot 300 skakalcev sposobnih letet na taki napravi?
Sicer pa , enostavno uživam v planiškem spektaklu. Vesel ko .... In če poleti kdo od naših sem samo še bolj vesel.
LP
PS
Pa ne mi neke teorije zarote mešat v tako čiste zmage zadnjih planiških dni. Pa naj gre za Severina, ali Jurija, ali Petra, ali ...
.
Brez veze razpravljat in razpredat. Meter, vaga, seštevek ....., ob upoštevanju pravil, kakršna so, na koncu da zmagovalca.
Tudi predstavnik Grčije je nastopal letos in iz srca sem mu zaploskal, pa Korejci, Američani, pa ... Veliko osebnih rekordov je padlo te dni.
Borba se ni vodila samo med dvema. Veliko je fantov, ki so sposobni letet na taki napravi, pa v svetovnem merilu zelo malo.
Postavljam vprašanje mirant-eju.
Ali je na celem svetu, več kot 300 skakalcev sposobnih letet na taki napravi?
Sicer pa , enostavno uživam v planiškem spektaklu. Vesel ko .... In če poleti kdo od naših sem samo še bolj vesel.
LP
PS
Pa ne mi neke teorije zarote mešat v tako čiste zmage zadnjih planiških dni. Pa naj gre za Severina, ali Jurija, ali Petra, ali ...
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Pajer,
Skakalcev, ki so sposobni zapeljati se čez planiško letalnico je na svetu zagotovo nekaj tisoč.
Letalcev, ki so sposobni poleteti čez 220 metrov pa le nekaj deset.
Prej sem se oglasil, ker mi je bilo hudo, ko so Jurija predstavniki rumenih medijev včeraj preganjali po Planici, mu očitali sebičnost in od njega hoteli izsiliti izjavo, da se za vse skupaj opravičuje??? Na srečo, je Jurij ponoči že odšel na počitnice v tople kraje.
Zvečer sem za nameček tudi na spletu lahko videl mnoge žalostne članke in komentarje "navijačev" o Jurijevi sebičnosti in zgrešeni taktiki naših skakalcev na nedeljski planiški tekmi.
Matejc,
Na srečanja morjeplovcev bi zagotovo večkrat prišel, če bi bila v prvi polovici tedna, ko po navadi nisem na skakalnicah, Jelko Gros pa na televiziji včasih proda kakšen vic, ki mu ga jaz preberem z Morjeplovca
.
Skakalcev, ki so sposobni zapeljati se čez planiško letalnico je na svetu zagotovo nekaj tisoč.
Letalcev, ki so sposobni poleteti čez 220 metrov pa le nekaj deset.
Prej sem se oglasil, ker mi je bilo hudo, ko so Jurija predstavniki rumenih medijev včeraj preganjali po Planici, mu očitali sebičnost in od njega hoteli izsiliti izjavo, da se za vse skupaj opravičuje??? Na srečo, je Jurij ponoči že odšel na počitnice v tople kraje.
Zvečer sem za nameček tudi na spletu lahko videl mnoge žalostne članke in komentarje "navijačev" o Jurijevi sebičnosti in zgrešeni taktiki naših skakalcev na nedeljski planiški tekmi.
Matejc,
Na srečanja morjeplovcev bi zagotovo večkrat prišel, če bi bila v prvi polovici tedna, ko po navadi nisem na skakalnicah, Jelko Gros pa na televiziji včasih proda kakšen vic, ki mu ga jaz preberem z Morjeplovca
Verjetno je vsem ostal malo grenak priokus, da bi lahko imeli po koncu Planice vse v rokah, ampak danes, ko so glave malo hladne pa ugotoviš, da je prav tako. Vsak se bori za sebe in da vedno vse od sebe, saj je to individualni šport. Tudi Peterka nebi imel drugega globusa, če ne bi japonci bili japonci in sta kar oba japonca (ne spomnim se imena) preskočila Funakija v finalni seriji, da je izgubil preveč točk.
Jurij je skočil 244, Peter pa bi lahko še več, pa žal ni.
Jurij je skočil 244, Peter pa bi lahko še več, pa žal ni.
Guma je guma, zaenkrat.
Zavesa nad celo sezono je včeraj padla v Planici črto smo potegnili... sešteli, odšteli smo dobro in slabo
in to je to.... sezona, ki se bo težko ponovila ali pa se verjetno nebo nikoli zaradi vsega sranja v tej lepi podalpski deželici. Mirante zate pa upam, da ti je šel Jurij prezračit barčico, da si skupaj odrežete še en kos pogače plave modrine... pa srečno.
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Planico sem obiskal v petek, ko je padel planiški rekord. Vzdušje je bilo enkratno. Kot ljubitelja Planice se mi zdijo letošnji planiški dosežki neponovljivi. Absolutno slovensko zmagoslavje vse tri tekmovalne dni. Prepričan sem, da je to dejstvo vsaj pri navijačih v Planici zasenčilo vse ostalo. Kar se pa navijanja tiče, sem navijal prav za vsakega letalca in vesel sem bil vsakega dolgega poleta. Te kulture sem se v Planici naučil že kot otrok.
Mirno morje in široko obzorje.
Miran,
kot me je bilo sram, ko je ga.Zdenka Cerar, glavna državna tožilka, nekoč izjavila za vse lopovščine v Slo.:"Niso moralne, so pa zakonite", sem bil ob zmagi Jurija vesel, da niste naredili "zakonito", temveč MORALNO, etično; čeprav smo Balkanci, ne obnašamo se pa bizantinsko. Žal mi je samo vas (JUrija, Janusa, tebe in vseh poštenjakarjev), da se morate za poštenje zagovarjati.
Prepričan pa sem, da tudi Peter, nikakor ne bi dovolil, da se mu zmaga dodeli!
Skoki pač ni nogobrc s kupljenimi rezultati ali F1 s komandami moštvu.
Če so pa Nemci kolikor toliko "dedci", vas morajo predlagati za nagrado FAIR PLAY!
Hvala za vse in ravno prav vetra,
hrast
P.s: za prave športnike navijam tudi, ko jim ne gre in ne samo ob zmagah
kot me je bilo sram, ko je ga.Zdenka Cerar, glavna državna tožilka, nekoč izjavila za vse lopovščine v Slo.:"Niso moralne, so pa zakonite", sem bil ob zmagi Jurija vesel, da niste naredili "zakonito", temveč MORALNO, etično; čeprav smo Balkanci, ne obnašamo se pa bizantinsko. Žal mi je samo vas (JUrija, Janusa, tebe in vseh poštenjakarjev), da se morate za poštenje zagovarjati.
Prepričan pa sem, da tudi Peter, nikakor ne bi dovolil, da se mu zmaga dodeli!
Skoki pač ni nogobrc s kupljenimi rezultati ali F1 s komandami moštvu.
Če so pa Nemci kolikor toliko "dedci", vas morajo predlagati za nagrado FAIR PLAY!
Hvala za vse in ravno prav vetra,
hrast
P.s: za prave športnike navijam tudi, ko jim ne gre in ne samo ob zmagah
Hudič je, če je cilj samo denar in nič morale. Tipično za današnjo družbo. Sicer so pred leti napadli tudi Bojana Križaja, ko je dejal, da smuča predvsem za sebe.(Verjetno bi moral reči za Tita, partijo ali RKC)
Bojim se, da bo uspelo vsem yapijem in zaslužkarjem-koritarjem, kar najhitreje zjebat še tisto malo uspešnega v Sloveniji.
Iztok Mlakar je lepo dejal:"Mona se rodiš"
Sam bi dodal:"Človek moraš šele postati"
Lp hrast
Bojim se, da bo uspelo vsem yapijem in zaslužkarjem-koritarjem, kar najhitreje zjebat še tisto malo uspešnega v Sloveniji.
Iztok Mlakar je lepo dejal:"Mona se rodiš"
Sam bi dodal:"Človek moraš šele postati"
Lp hrast
Saj človek bi še morda razumel pripombe, če bi Jurij skakal kot zadnji in preskočil Prevca, tako pa...čudim se in čudim, ugotavljam , da v Sloveniji ni lahko biti niti vrhunski športnik...
Mene moti recimo tudi to, da nekateri, ki bi tujini, Nemcem, Avstrijcem,... polizali vse ( se opravičujem malo vulgarnemu izrazu ), ki kujejo tujino v oh in sploh, po drugi strani ne opazijo, da ravno sodniki iz teh držav ponavadi našim in nekaterim iz drugih držav dajejo morda prenizke ocene za slog...tudi ta pravila bi morda kazalo malo prevetriti, da se taka odstopanja zmanjšajo na minimum.
Ma , vsem našim zimskim športnikom se lahko samo zahvalimo za vse lepe trenutke iz te in prejšnjih zim, pa se veselimo naslednjih
Mene moti recimo tudi to, da nekateri, ki bi tujini, Nemcem, Avstrijcem,... polizali vse ( se opravičujem malo vulgarnemu izrazu ), ki kujejo tujino v oh in sploh, po drugi strani ne opazijo, da ravno sodniki iz teh držav ponavadi našim in nekaterim iz drugih držav dajejo morda prenizke ocene za slog...tudi ta pravila bi morda kazalo malo prevetriti, da se taka odstopanja zmanjšajo na minimum.
Ma , vsem našim zimskim športnikom se lahko samo zahvalimo za vse lepe trenutke iz te in prejšnjih zim, pa se veselimo naslednjih
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem bil za konec tedna pod jadri na sladki vodi, tako da nisem niti gledal niti poslušal.
Kr en je tule mogoče pozabil samo:
Čestitke - oziroma spoštljiv spomin - tudi Stanku Bloudku
Pa čestitke tudi Miranu za zadevo, ki omogoča pri poletih zmagati z odličnim skokom pri šibkejšem vetru in/ali nižjim naletom, da je manj 'teženja' z za kakšno skakalnico in dane vremenske razmere preveliko hitrost in preveliko daljavo, tako da so poleti lahko varnejši, pa vendar rezultati pošteni.
Kr en je tule mogoče pozabil samo:
Čestitke - oziroma spoštljiv spomin - tudi Stanku Bloudku

Kot konstruktorju letal že pred prvo svetovno vojno mu je bila jasna tudi aerodinamika in je vedel, da je tudi smuči in telo skakalca/letalca vpliva aerodinamični vzgon. Kolikor vem, je on sploh dosegel, da so poleg skakalnic nastale tudi letalnice.
Stanko Bloudek entered the history of ski jumping as an innovator, rebel and a man who combined a predominantly ballistic approach with aerodynamics, and thus contributed to the birth of a whole new sports discipline: ski flying.
In kolikor vem, je tudi 'zakoličil' prve skakalnice v Planici, ter (v času pred plastiko za doskočišča, ki je omogočila vadbo tudi, ko ni bilo snega) za tja načrtoval vadbeni center za skoke in polete. Ampak preden je uspel doseči, da se to uresniči, je umrl - za mizo s takimi načrti.
In kolikor vem, je bil tudi mentor in učitelj bratoma Gorišek. Kot je pri res dobrem učitelju treba, sta ga v snovanju letalnic presegla. Njune letalnice so velike, za dvakrat daljše skoke kot Bloudkova, a še vedno varne.
Tu je še kaj - http://sl.wikipedia.org/wiki/Stanko_Bloudek - o njem, a ne vse. Manjka zgodba o patentih, o enem prvih oziroma verjetno prvem 10 m stolpu za skoke v vodo v Srednji Evropi - in tako naprej.
- http://www.rtvslo.si/sport/preostali-sp ... rta/217543
http://www.mladina.si/47829/tehnicni-ge ... anesenjak/
Pa še...
Pa čestitke tudi Miranu za zadevo, ki omogoča pri poletih zmagati z odličnim skokom pri šibkejšem vetru in/ali nižjim naletom, da je manj 'teženja' z za kakšno skakalnico in dane vremenske razmere preveliko hitrost in preveliko daljavo, tako da so poleti lahko varnejši, pa vendar rezultati pošteni.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
pinosat napisal/-a:Saj človek bi še morda razumel pripombe, če bi Jurij skakal kot zadnji in preskočil Prevca,
Ja če že. To sem tudi jaz napisal kako lahko izjavis, da četrtemu po 1. seriji naročiš nekaj
pinosat napisal/-a:da ravno sodniki iz teh držav ponavadi našim in nekaterim iz drugih držav dajejo morda prenizke ocene za slog...tudi ta pravila bi morda kazalo malo prevetriti, da se taka odstopanja zmanjšajo na minimum.
Moja žena ne spremlja skokov, ampak je nakako bolj meni ugodila, da je gledala je po Freundovem skoku na moje glasno razmisljanje kako je mogoče dobiti za tak skok 3x 20 hladno pripomnila "on je dobil te ocene že na vrhu" pa ima o skokih res toliko pojma da komaj ve, da so 2 serije.
Morda smo pristranski, pa vendarle...
pinosat napisal/-a:Ma , vsem našim zimskim športnikom se lahko samo zahvalimo za vse lepe trenutke iz te in prejšnjih zim, pa se veselimo naslednjih
Kapo dol res vsem!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Čestitke našim za enkratno zimo polno adrenalina in bravo Jurij in Pero ter ostali za najboljši skakalni vikend v zgodovini.
Vsak športnik gre na tekmo zmagat in bit najbiljši in to je Juriju v nedeljo uspelo premagal je vso svetovno elito in kot bi rekel Srečko kapo dol.
Kar se Perota tiče je izgubil tisto nesrečno točko 14. marca na neki drugi tekmi
Pa ne zaradi slabega skoka ampak zaradi sodnikov pač nismo jodlarji ali švabi, da nam bi pike šenkaval in prav zaradi tega je uspeh naših še toliko večji.
Vsak športnik gre na tekmo zmagat in bit najbiljši in to je Juriju v nedeljo uspelo premagal je vso svetovno elito in kot bi rekel Srečko kapo dol.
Kar se Perota tiče je izgubil tisto nesrečno točko 14. marca na neki drugi tekmi
Pa ne zaradi slabega skoka ampak zaradi sodnikov pač nismo jodlarji ali švabi, da nam bi pike šenkaval in prav zaradi tega je uspeh naših še toliko večji.
ne se đalabajat
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov