Katero sidro?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
evovii
Admiral

Katero sidro?

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Apr 22, 2015 08:14

Ojla,

Evo počasi razmišljam, da bi menjal svoje sidro na slabe 9m dolgi jadrnici (4t). Trenutno imam sidro Bruce teže 15kg (in 50m 8mm ketne), ki mi je zaenkrat zadovoljivo služil. Včasih ga je blo treba ponovno vkopat ampak je zdržal marsikaj. Načeloma sem z njim zadovoljen in ko sedaj že nekaj časa tukaj gor berem kok so druga sidra oh in sploh boljša in da je Bruce za en k... sem tud sam začel razmišljati o zamenjavi.

Torej gledam med temi verzijami:
Wasi
http://www.bolha.com/navtika/navticna-o ... 3&kw=sidro

Sidro Manta od Mušiča
http://www.bolha.com/navtika/navticna-o ... 3&kw=sidro

http://www.bolha.com/navtika/navticna-o ... 5&kw=sidro

Al pa morda Mantus od Polanca v kolikor bo kaj shujšal :)

Evo, da slišim mal menja. Od kapitana žena ima na barki predelanega Bruca z dodatno privarjenimi špicami na vsakem kraku. Po pogovoru z kapetanom je zadevo zelo pohvalil in da se dobro odnese v Grčiji. Morda lahko od kapitana žena napiše kaj več o tej verziji in kako sta zadovoljna.

Prosim za vaša mnenja.

lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Apr 22, 2015 13:07

mašinfirer
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Apr 22, 2015 13:19

Koliko si plačal za transport v Slo? Kolikor sem gledal bi prišel 15kg sidro 350 eur+poštnina. A ima še kdo kakšne izkušnje z Mantusom? Ali si dal tole kar je privijačeno zavarit?
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Apr 22, 2015 13:32

Nobenega varjenja,vijačenje drži 100%.Najprej sem nabavil 11kg,pa je bilo preveliko in sem ga prodal Paletu,jaz pa sem vzel 6kg(barka 2,5T)Po Paletovim pa je vzel mušter Polanc.Naročil pa sem še enega 4kg za 6m gliser.Imel sem 4 različna sidra al boljšga od (mantus)Julije bilo ni nobenga,mal heca.Tudi ko sem ga prvič testiral,je bilo kot na posnetkih Yutube.Ker spim na sidru vsak dan drugje,sem zadovoljen in ne bom menjal. :lol:
mašinfirer
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

Re: Katero sidro?

OdgovorNapisal/-a andrejv » Sr Apr 22, 2015 14:32

evovii napisal/-a:Ojla,

Evo, da slišim mal menja. Od kapitana žena ima na barki predelanega Bruca z dodatno privarjenimi špicami na vsakem kraku. Po pogovoru z kapetanom je zadevo zelo pohvalil in da se dobro odnese v Grčiji. Morda lahko od kapitana žena napiše kaj več o tej verziji in kako sta zadovoljna.

Prosim za vaša mnenja.

100 ljudi, 100 mnenj. Jaz imam Rocno, 15 kg na barki dolžine 11 m. Drži odlično in jo ne zamenjam. Prej sem imel delto (fake) in ni primerjave.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Apr 22, 2015 14:50

Eto, pa se odloči,pa saj se bo še kdo prijavil.saj je kar nekaj dobrih sider,mislim pa da prevladujejo tista ki imajo nosilno (vlečno) roko na sredini sidra(lopate)in ne na koncu. :lol:
mašinfirer
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Apr 22, 2015 15:39

No jaz imam pa Delto (original). 20kg + 80m 10mm rostfrei verige.
utež si pa ulivam že cca. 3 leta:) Tudi bo 20kg:)

Delta mi drži zelo dobro. Do sedaj mi še ni spustila.
Pa sem res veliko na sidru. Lani v 2mesecih kruzanja po Grčiji, razen 2x, ves čas sidro... itd...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Apr 22, 2015 17:32

Rocna je tud vrhunsko sidro,Al utež imam že vlito če želiš...
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Apr 22, 2015 17:57

a menjaš za svinc? plus pir za ulivanje?
Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Apr 22, 2015 18:29

habibi Vll napisal/-a:Probaj tole,jaz ga imam dve sezono,ne menjam več :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=BCEBOOnDcOU
http://ildostmarine.nl/products.php

Tile filmčki so pa tko simpatični za gledat. Vedno primer le tisto sidro, od katerega je posnetek....
Nov proizvajalec, nov video, nov zmagovalec (in se ve, ostalo je zanič in se nikakor ne vkoplje).... :lol: :lol:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Apr 22, 2015 18:39

Ja reklame so res zanimive,ampak sidr pa res prime kot na reklami :wink: :lol: :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Sr Apr 22, 2015 20:21

polanc napisal/-a:Rocna je tud vrhunsko sidro,Al utež imam že vlito če želiš...

Kaj pa to neke uteži ulivaš? Čemu?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

Re: Katero sidro?

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Apr 22, 2015 20:28

evovii napisal/-a:Ojla,

Evo počasi razmišljam, da bi menjal svoje sidro na slabe 9m dolgi jadrnici (4t). Trenutno imam sidro Bruce teže 15kg (in 50m 8mm ketne), ki mi je zaenkrat zadovoljivo služil. Včasih ga je blo treba ponovno vkopat ampak je zdržal marsikaj. Načeloma sem z njim zadovoljen in ko sedaj že nekaj časa tukaj gor berem kok so druga sidra oh in sploh boljša in da je Bruce za en k... sem tud sam začel razmišljati o zamenjavi.

Bruce - ta oblika - naj bi bila razvita za sidranje naftnih pološčadi, pa se je v tistem času izkazala za primerno še za marsikaj drugega, tako da Bruce ni za en k., samo več novejših je zdaj boljših.

Mimogrede, naletel sem na info, da naj bi prav Peter Bruce patentiral tisti lok za sidro, kot je bilo potem udarna novost na sidru Buegel/WASI :wink:
evovii napisal/-a:Torej gledam med temi verzijami:
Wasi
Slika
Na eno zgodbo o težavah z WASI je povezava tule - meni je bilo poučno in sem jo zato 'prilepil' tja.

Ne Rocna, ne Habibijev Mantus ne Polančev Polanc, čeprav so nekoliko podobni, tega problema nimajo več.

Edit: Najbolj očitne razlike so najbrž v točki pritrditve 'lopate' na steblo sidra in s tem razporeditvi mase sidra (habibi), 'ušesih', ki zmanjšujejo verjetnost vkopavanja na boku ležečega sidra in bolj izraziti konici za vkopavanje, da ima manj težav z prebijanjem rastlinja.

evovii napisal/-a:Sidro Manta od Mušiča

17 kg
Slika

22 kg
Slika
Tisti s foruma, ki imajo Mante, so se z njimi pohvalili, je pa vprašanje, če ti gre brez sprememb v vodilo na premcu tvoje jadrnice.

evovii napisal/-a:Al pa morda Mantus od Polanca v kolikor bo kaj shujšal :)

Prosim za vaša mnenja.

lp Andrej

Bi lahko OKZ prilepila kako fotko OKZ Bruce sidra?
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Apr 23, 2015 07:54, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Sr Apr 22, 2015 20:40

Mi smo lani namestili Mušičevo Manto. Čisto brez sprememb pri vodilu ne gre (prej je bilo vodilo namenjeno CQR sidru), namestiti smo morali še "vago".
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Apr 22, 2015 20:45

Andrej! Kupi 16 kg Delto (original !!!) in sploh ne razmišljaj nič drugega. Škoda časa in energije. To je to.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gosta