V naprej se zahvaljujem,če mi bo kdo pomagal.
Pvc veternica
Moderatorji: moderator2, moderator
Pvc veternica
Mi lahko kdo pomaga kje bi dobil pvc veternico,ki se mi je zlomila.Ima premera cca 10 cm,je od mašine za vlago.Rabim koga da mi jo zalepi ali zavari,ali pa izdela na novo(mogoče z 3d tiskalnikom).Ali pa iz aluminija al kaj drugega.En mi je rekel ,da jo zavari a rabi isto plastiko a jo nimam.
vzameš ta mali spajkalnik preprosto sestaviš vetrnico in po spoju z obeh strani natališ material in zlepiš. Če je treba lahko dodaš malce kake podobne plastike, ni za delat znanost iz tega. Ni pa za pretiravat z dodajanjem materiala, da bo ostala vetrnica scentrirana.
Sam sem s spajkalnikom popravil že cel kup plastičnih zadev, tudi kad za grozdje 1000 litrov, ki je bila praktično na dveh delih, pa sedaj krasno opravlja funkcijo dalje.
pogoj je le, da je plastika topljiva, nekatere namreč niso. če se prav spomnim termoplasti in duroplasti...termoplasti so topljivi, duroplasti pa ne....
Sam sem s spajkalnikom popravil že cel kup plastičnih zadev, tudi kad za grozdje 1000 litrov, ki je bila praktično na dveh delih, pa sedaj krasno opravlja funkcijo dalje.
pogoj je le, da je plastika topljiva, nekatere namreč niso. če se prav spomnim termoplasti in duroplasti...termoplasti so topljivi, duroplasti pa ne....
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov