DR.E napisal/-a:Ne bi si pa mislil, da ima samo 5 morjeplovcev otroke....
Otroci = manj časa za drugo.

Zato še nisem nič napisal. Moji dve sta stari 9 in pol. Dr.E, glede na to da imava barki trenutno privezani samo nekaj mest narazen, sem prepričan da se bodo ujele s tvojo hčerko. Z najmlajšim sosedom s "Silver Eagla", sta se že. Edino kar ju je čudilo in sta potem vprašali je bilo : "Kaj štajerci tudi jadrajo? ". Bemti, ta Ljubljana. Mene kot primorca je to kar prizadelo, da se po malem obnašata že kot žabarki, čeprav se trudim ohraniti vsaj nekaj primorskega duha v njih.
Sedaj pa nazaj na temo:
1. Mrežo smo dali na ograjo že prvi dan. Po 10 letih (in 2 barkah) jo imamo še vedno in ne boš verjel, zelo je koristna. Nikoli ni preprečila padca otroka v vodo (vsaj da bi jaz vedel), je pa rešila kar veliko stvari, vključno s kljuko za vinč.
2. Senca, poskrbi za primerno senco, sploh na začetku, ko so manjši
3. Dolžina etap. Etape naj bodo kratke, toliko da se otroci ne prenajejo barke. Primer iz moje mladosti, ko smo jadrali z barko dolžine 7,5 metra - moj brat ni nikoli želel več jadrati. Njemu je ostalo jadranje v spominu kot neskončno dolge vožnje, kjer smo jadrali tudi če je pihalo samo 2 vozla. Ni si zapomnil zalivov, kopanja, plaž. Ne, zapomnil si je dolgočasno vozakanje (in takrat smo res jadrali, varčevali z gorivom, pa še barka je šla bolj počasi).
4. Poišči primerne zalive, kjer bo otrokom všeč. Po domače, peščena plaža, kjer boš ostal več dni. Sakarun je prvi na listi, potem pa ostali. Mene peščene plaže niso zanimale, danes poznam vse. Najljubša? Porat na Biševu, potem pa Sakarun.
5. Animacija - ves čas moraš razmišljat kje bo kaj zanimivega, sladoled, lunapark, trampolini, bazeni (ja bazeni, mojim je ponavadi še vedno highlight bazen v Aci marini v Dubrovniku).
6. Spodbujaj jih k spoznavanju barke. Daj jim za vozit, potegni jih v sedežu na jambor, vadi vozle. Naj veslajo v čolnu. Mi vsako leto delamo nekakšen izpit iz "mornarskih veščin".
Evo, upam da sem dovolj napisal. Mi gremo letos v Grčijo in punci se kar veselita. Nekaj novega za njih. Razmišljam še, da jima kupim daljinsko voden modelček čolna, da se bosta lahko še bolj zabavali. Ribiško palico sem pa že itak obljubil.