Otroci na barki

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Jun 17, 2015 22:17

kr en napisal/-a:Tako kaže, če še enkrat pridem naklan ponoči domov :wink:

jutr boš :lol:
https://medisken.si
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Jun 18, 2015 07:07

gregor.n napisal/-a:Jst mam 2 hčere... pa 2 puške tud :wink:

Da si ne boš na koncu ti šibre v riti nesel domov pa zraven psa spal. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.
diligence
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a diligence » Če Jun 18, 2015 15:14

Izgleda,da sem napačno razumel temo.Sem mislil ,da je govora o otrocih,ne pa o otocih nad 40.

Se opravičujem moji nevednosti.
Hvala.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Če Jun 18, 2015 15:53

diligence napisal/-a:Izgleda,da sem napačno razumel temo.Sem mislil ,da je govora o otrocih,ne pa o otocih nad 40.

Se opravičujem moji nevednosti.
Hvala.

Pa saj pa je jasno, da se pri vsaki temi malo skrene, oziroma malo bolj... ta je itak čudežno do tretje strani prispevkov ostala normalna...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
McKenzy
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a McKenzy » Če Jun 18, 2015 23:33

Pozdravljeni.Zanima me,če obstaja rešilni jopič za trimesečnega otroka,oziroma kje bi to lahko kupil v slo?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » So Jun 20, 2015 12:52

Mislim da obstajajo samo eni do enega leta. Takšnega sem jaz vzel za moje tamale. Pojdi v Kamm v BTC ali v Šenčur in najmanjšega preizkusi.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Jun 21, 2015 11:16

McKenzy napisal/-a:Pozdravljeni.Zanima me,če obstaja rešilni jopič za trimesečnega otroka,oziroma kje bi to lahko kupil v slo?

Obstaja, kupil v kamu teden nazaj od 0-10 kg cena 42€.

Hčerka je stara skoraj 9 mesecev, pa bo glih za letovšnji dopust, čez 2 meseca bo že premajhen. Naslednja velikost je od 10-20kg. Je pa bolj drobne sorte ima cca 7kg.Jopič se mi je pa že v trgovini zdel zelo majhen in sem mislil da ga bo treba zamenjat za večjega. Tako da bo ta ravno pravi za 3 mesečnega otroka.
McKenzy
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a McKenzy » Po Jun 22, 2015 22:21

acrobat napisal/-a:
McKenzy napisal/-a:Pozdravljeni.Zanima me,če obstaja rešilni jopič za trimesečnega otroka,oziroma kje bi to lahko kupil v slo?

Obstaja, kupil v kamu teden nazaj od 0-10 kg cena 42€.

Hčerka je stara skoraj 9 mesecev, pa bo glih za letovšnji dopust, čez 2 meseca bo že premajhen. Naslednja velikost je od 10-20kg. Je pa bolj drobne sorte ima cca 7kg.Jopič se mi je pa že v trgovini zdel zelo majhen in sem mislil da ga bo treba zamenjat za večjega. Tako da bo ta ravno pravi za 3 mesečnega otroka.

Hvala.Šibam jutri v lj,pa se ustavim v kamu.lp
Uporabniški avatar
d.i.r.e.
Kapitan korvete
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Naša prva izkušnja z otroci na barki

OdgovorNapisal/-a d.i.r.e. » Če Jul 23, 2015 13:06

ojla,

Letošnji dopust z našo LILJO je na začetku izgledal nočna mora, proti koncu dopusta pa smo bili že prav uigrani tim.

Na jadrnico 8m sem namestil ograjco in avto sedeže. Pripravil udobno veliko ležišče, katero sem dodatno obložil s peno.

Prvi dan je bila norišnica, mali 3 leta mi je vse prestikal, tati je samo mirno gledal in čakal kje bo kaj polomil. hči 16 mesecev pa jasno ponavlja za bratom. Tedeni dni smo se na barki malce "iskali", mularija je bila bolj v buškah kot kaj drugega.

Rešilni jopiči za oba mulca sem imel in ko sta osvojila plaubo je bil to zakon. Bokobrani so šli čez ograjo in mulca sta letala okorg, tati pa je samo čakal, kje bom koga pobiral.

Prevoz s tenderjem na obalo je bil pa zakon. Najprej starejši notri, mala k njemu v naročje, skipper in zadnja boljša polovica. Seveda ne smete pozabiti na lopatke, žoge, kanglice no pri nas smo imeli še manjši voziček, ki pa je služil svojemu namenu.

Povsod so nas bolj čukasto gledali, ko so videli naše vkrcavanje in izkrcavanje iz tenderja. Najprej en komad nato še drugi komad, zgrabiš rešilni jopič in to je to.

Plavanje ni bil noben problem...rokavčki, obroč..vse je bilo kot namazano.

Letos sem se držal bolj boj, kjer pa se je dalo varno sidrati sem sidral. Iskali smo lokacije, kjer so plaže za mularijo. Klasičnega dopusta kot sva ga bila vajena pač ni bilo.

Prosti koncu dopusta smo bili resnično uigrana ekipa. Premike smo delali zgodaj zjutraj med 06:00 do 11:00 maksimalno. Na dan smo delali do max 20 NM. Jadranje je bilo omejeno, če je pihalo sem naredil 1. krajšavo glavnega jadra pa je šlo vse bp.

Le enkrat sem ga pihnil od Ilovika do Lošinja, kjer smo imeli konkreten NW ter seveda val. Ker imamo racer design barke, se je konkretno nagnila in kar nekaj časa smo tolkli orco. Mularija je malce tulia, do 20:30 ko sva prispela na Lošinj sta že popadala. Seveda v tem jadranju pa sta nama prišla prav oba avto sedeža.

Če povzamem vse skupaj, je res da starši delamo paniko!!! dopust na barki z otroci noben problem.
Mirno morje in ugoden veter vam želi https://www.jkneptun.si še naprej :)
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Če Jul 23, 2015 15:02

Kolikor sem spremljal na FB smo imeli podobno ruto pa še iste dni :)
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
d.i.r.e.
Kapitan korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a d.i.r.e. » Če Jul 23, 2015 19:57

evovii napisal/-a:Kolikor sem spremljal na FB smo imeli podobno ruto pa še iste dni :)

ja hudiča..morjeplovci so/smo povsod:)
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Jul 24, 2015 07:34

d.i.r.e. napisal/-a:
evovii napisal/-a:Kolikor sem spremljal na FB smo imeli podobno ruto pa še iste dni :)

ja hudiča..morjeplovci so/smo povsod:)

Mislim, da smo bili iz 11. na 12. vsi v Artaturiju (Lošinj) potem pa v nedeljo 12. čez kvarner do Solin. Če se ne motim si imel isto ruto. sem še gledal če bom videl kje kakšno Morjeplovsko zastavico pa žal nisem našel nobene...
Uporabniški avatar
d.i.r.e.
Kapitan korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a d.i.r.e. » Pe Jul 24, 2015 07:42

Da, res je...11 smo bili na Lošinju. Da zastavice pa še nimam, si jo moram zrihtati. Le katera barka si bil?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Okt 28, 2015 14:04

d.i.r.e. napisal/-a:Da, res je...11 smo bili na Lošinju. Da zastavice pa še nimam, si jo moram zrihtati. Le katera barka si bil?

Sorry tole sem pa malo zgrešil :( Vezani smo bili z enimi kolegi na bok čez noč. Manjša slabe 9m jadrnica.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Okt 28, 2015 14:05

No fantje kako ste se kaj mučili z pamži na barki. Kakšne nove izkušnje? :wink:

Naša je tok navdušena, da kadar pridemo na barko je prvo vprašanje če se bomo šli peljat :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti